Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вибрация и странен шум при завиване на wj 4.0

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Вибрация и странен шум при завиване на wj 4.0

Здравейте имам едно питане относно един проблем който имам от няколко дни когато трагна да правя маневра или да завивам се получава една силна вибрация по цялото купе и един странен стържещ шум който се чува от средата на купето и назаде закарах го на майстор и момчето установи (според него) че това е от деференцияла отвори го днес обаче се оказа че там всичко е здраво . и няма видим проблем каза ми че когато махнал предния кардан вибраций и шум нямало и това значело че раздатката е здрава и било от задния деференциал . та мисълта ми е от тук нататък някой дали има някаква идея защото явно моя човек гадае ...... Благодаря предварително!

От: Вибрация и странен шум при завиване на wj 4.0

Първоначално публикуван от manolsss Преглед на мнение
    закарах го на майстор и момчето установи
    Пробвай да го закараш на Майстор, а не на момче (че на тях много им се играе).
    -Вдигнете колата,включвайте на скорост и със стетоскопа -"обход" докато откриете "пакостника"!

Коментар

Това предполагам е с NV249 (full-time) раздатака. Най-вероятно проблема е във вискомуфата, чиято роля е да се грижи за разпределянето на въртящия момент м/у предния и задния диференциал. Като спече получаваш джипка с постоянно (part-time) задвижване. Затова като маневрираш на твърд терен се получават вибрации и приплъзвания в колелата (сеедно завиваш в кръг на асфалт с включени бавни). Не го карай така, че да не потрошите раздатката

За ремонтите - поразрови се в руските и американските форуми има описани различните варианти

Коментар

Ами то вапросното момче е майстор .... Незнам коя точно му е раздатката но е Quadra Drive .. Вибрацията е доста силна не е все едно съм на бавни и да завивам . получава се горе долу един оборот на волана преди да стигна пално ляво или дясно и напред и назад без значение при движение направо всичко е наред видях даже че е текнало и масло от водача на раздатката

Коментар

Ами то вапросното момче е майстор .... Незнам коя точно му е раздатката но е Quadra Drive .. Вибрацията е доста силна не е все едно съм на бавни и да завивам . получава се горе долу един оборот на волана преди да стигна пално ляво или дясно и напред и назад без значение при движение направо всичко е наред видях даже че е текнало и масло от водача на раздатката
          Ами правете го с твоя майстор, аз изказах своето мнение

Коментар

Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
            Ами правете го с твоя майстор, аз изказах своето мнение

Ясно че е мнение за което благодаря

Коментар

Задното каре на предния кардан.
              На 100% съм сигурен че е то , направо не стърже , но почнеш ли да завиваш стърже зверски.

Коментар

Първоначално публикуван от FABARM Преглед на мнение
                Задното каре на предния кардан.
                На 100% съм сигурен че е то , направо не стърже , но почнеш ли да завиваш стърже зверски.
                А зверската вибрация по цялото купе вазможна ли е от едно каре ....

Коментар

Потърси мнение на някой познаващ особеностите на тея возила. Дядо Владо например.
                  I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Първоначално публикуван от mmtrance Преглед на мнение
                    Потърси мнение на някой познаващ особеностите на тея возила. Дядо Владо например.
                    Надявам се че и той ще даде своето мнение!!!

Коментар

Току що говорих с майстора и ми каза че е от раздатката бил износен някакаъв вал на водача и някакъв лагер та мисълта ми е да зимам ли друга раздатка направо имам познат който ще ми я даде за 200 лв. ?

Коментар

Току що говорих с майстора и ми каза че е от раздатката бил износен някакаъв вал на водача и някакъв лагер та мисълта ми е да зимам ли друга раздатка направо имам познат който ще ми я даде за 200 лв. ?
                        Говори ли с Дядо?
                        - кой вал, кой лагер, защо само при маневра (различни обороти на предния и задния кардан)
                        ?

Коментар

Говори ли с Дядо?
                          - кой вал, кой лагер, защо само при маневра (различни обороти на предния и задния кардан)
                          ?
                          Нямам му кординатите

Коментар

Нямам му кординатите
                            Ее.. сега всичко на готово искаш.
                            Жокер - влез в подфорума на Jeep и си харесай някоя тема - гледаш за Дядо Владо, в подписа има координати

Коментар

Ее.. сега всичко на готово искаш.
                              Жокер - влез в подфорума на Jeep и си харесай някоя тема - гледаш за Дядо Владо, в подписа има координати

Благодаря намерих го

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X