Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ПРОБЛЕМ С КЛИМАТРОНИК И ОХЛАЖДАЩАТА ПЕРКА на Grand Cheroke 2.7 cdr

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ПРОБЛЕМ С КЛИМАТРОНИК И ОХЛАЖДАЩАТА ПЕРКА на Grand Cheroke 2.7 cdr

Здравейте Аз съм нов във форума казвам се Тодор и не знам дали това е правилното място да задам моите въпроси ,но се извинявам и се надявам да ме разберете, а те са :

1. Наскоро се сдобих с Гранд Чероки 2002 2.7 црд, но има проблем в климатроника не, че не работи, а от към шофьорската страна не духа студено?

2. Като запаля двигателя веднага се включва перката за охлаждане на радиатора от какво се получава това ?

Надявам се да полоуча отговори.
    Благодаря предварително

От: ПРОБЛЕМ С КЛИМАТРОНИК И ОХЛАЖДАЩАТА ПЕРКА на Grand Cheroke 2.7 cdr

Първоначално публикуван от cunami Преглед на мнение
    Здравейте Аз съм нов във форума казвам се Тодор и не знам дали това е правилното място да задам моите въпроси ,но се извинявам и се надявам да ме разберете, а те са :
    Добре дошъл ,и да това е правилното място да питаш и най вече да четеш!
    driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

1. ... има проблем в климатроника не, че не работи, а от към шофьорската страна не духа студено?
      Според мен може да има няколко причини
      - Намаляло количество на фреона (не е задължително да има видим теч)
      - Заседнала клапа на климатроника (скъсано или заседнало жило ако управлението е механично) която управлява потоците топъл и студен въздух
      - Заседнал (клеясал/повреден) електромагнитен вентил на парното който управлява достъпа на топла вода до радиатора в купето - при двузонов климатик двата кръга ляво/дясно се управляват по отделно. Обикновено като се повреди клапана остава напълно отворен.

2. Като запаля двигателя веднага се включва перката за охлаждане на радиатора от какво се получава това ?
      Тук трябва да се уточни спира ли изобщо някога да работи перката и какво показва прибора за температурата на таблото? Говорим за радиатора на охлаждащата система ако съм разбрал правилно.
      Предлагам ти да провериш:
      - термостат
      - реле/виско съединител (в зависимост от това какво е задвижването на перката)
      - водна помпа
      - датчик температура
      - бушони/окабеляване (ако колата е нова за теб нищо чудно преди продажбата перката да е свързана принудително да се включва при работещ двигател за да се скрие дефект в охлаждането. Провери дали работи и на контакт или само на работещ двигател.

Коментар

Напиши от къде си. В повечето случай много помага. И като се умориш да четеш и нищо не си разбрал ползвай жокер.
        http://www.offroad-bulgaria.com/member.php?u=23872 -питай тук.

Коментар

Първоначално публикуван от tsb_bg Преглед на мнение
          ...
          За Гранд Чероки WJ ли му говориш или за БМВ или за автомобили по принцип? Щото Гранд WJ си има едни стандартни проблеми с чупене на клапи на климатроника, на които са посвещавани доста теми ...
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
            За Гранд Чероки WJ ли му говориш или за БМВ или за автомобили по принцип? Щото Гранд WJ си има едни стандартни проблеми с чупене на клапи на климатроника, на които са посвещавани доста теми ...
            Въобще (по принцип), като все си мисля, че конкретните теми вече са изчетени преди да се зададе въпрос ....
            Поне аз ги чета с интерес и смятам, че от конкретните проблеми може да се стигне до общи решения свързани с диагностиката и намирането на подходящи решения.

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
              ..... има едни стандартни проблеми с чупене на клапи на климатроника,.
              Е , много си пъргав. Остави ги да почетат малко.

Коментар

Първоначално публикуван от ivo-police Преглед на мнение
                ... Остави ги да почетат малко.
                Първоначално публикуван от tsb_bg Преглед на мнение
                - Намаляло количество на фреона (не е задължително да има видим теч)
                - Заседнала клапа на климатроника (скъсано или заседнало жило ако управлението е механично) която управлява потоците топъл и студен въздух
                - Заседнал (клеясал/повреден) електромагнитен вентил на парното който управлява достъпа на топла вода до радиатора в купето - при двузонов климатик двата кръга ляво/дясно се управляват по отделно. Обикновено като се повреди клапана остава напълно отворен.
                Дефект в клапите на климатика съм поставил на второ място ....
                Единствената причина да сложа намаленото количество на фреона на първо място е факта че ми се случи само преди около 2 седмици (разлика от 8 градуса в лява и дясна зона Ar1 Min Temperature и Ar2 Min Temperature).

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:screenshot3.jpg
Прегледи:1
Размер:50.8 КБ
ID:5600191

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:screenshot4.jpg
Прегледи:1
Размер:65.8 КБ
ID:5600192
                Последно редактирано от tsb_bg; 18-07-14, 21:31.

Коментар

БЛАГОДАРЯ за консултацията колеги отивам да проверя датчиците по радиатора на охлаждането, а пък ако е счупена клапа на климатроника задължително ли трябва да свалям таблото: Проблема е, че духа само топло от лявата страна няма значение дали е пуснат климатроника или не е.
                  Последно редактирано от Чавдар (V93); 19-07-14, 19:10.

Коментар

Да четеш не четЕ. Да се обадиш на дядо Владо , явно си пропуснал. Да оправиш профила пак не. А това последното нещо не те чувам.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X