Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Силиконово масло за виско муфа

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Силиконово масло за виско муфа

Здравейте.От къде мога да взема въпросното масло,и какво количество ще ми е нужно.
    Машината е ZJ 5.2,доколкото разбрах трябва да е с вискозитет 10000
    897237999

От: Силиконово масло за виско муфа

Имаше участник във форума, занимаващ се с рециклиране, ама дали с търговска или хоби-цел, пробвай да го потърсиш, ето в тази тема беше:
    Първоначално публикуван от inyan Преглед на мнение
    Колеги, имам опит с успешното възстановяване на Viscous Coupling - вискомуфа, макар не точно на Freelander, но мисля че ще мога да се справя и с нея. Интересува ме, имали доброволец с ненужна, развалена и демонтирана от джипа вискомуфа, който иска да ми я даде, за да пробвам да я възстановя? Разбира се, предварително не мога да дам никакви гаранции за успешно лечение! Резултата ще си проличи, едва след качването на възстановената вискомуфа отново на джипа.
    В подписа му има телефон и пише, че карал Jeep Grand Cherokee 5.2
    България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Съвсем празна ли е муфата или ще доливаш ? по принцип не събират много масло, 20-30 мл. може и да е стига ,имай предвид че ако са налее до горе ще зацепи постоянно ...
      ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

В момента е зацепила постоянно,мисля да я сваля и да сменя течността изцяло.
        897237999

Коментар

Едни хора са написали че това не е масло, а течност, която се сгъстява при разбъркване. Не знам дали си чел от същото място, копирам го тук. Също е споменат производителя и че вече е спрял да прави такова нещо. Не се използвало при производството на коли в момента.

Regular 10000CS silicone fluid is not at all the same as the silicone fluid in a VC. The fluid in a VC is called rheopectic fluid. This is a special fluid that thickens with shear stress instead of thinning like thixotropic fluids do.

Dow Corning makes 3 different types of rheopectic fluid....

Dow Corning no longer makes viscous coupling fluid because the OEM's no longer use it. It was called 3-9160, 9161, and 9162. They have no technical details about this stuff anymore.

They do, however, still make their #211 radiator fan clutch fluid. S
          http://www.jeepforum.com/forum/f13/s...83/index4.html

Ето и обяснение за какво става дума http://en.wikipedia.org/wiki/Rheopectic
          http://en.wikipedia.org/wiki/Non-New...ti-thixotropic

И аз се интересувам какво може да се намери.

Коментар

Първоначално публикуван от lodkar Преглед на мнение
            И аз се интересувам какво може да се намери.
            Из "Тубата" не е ли пълно с клипове как се ремонтира виско-муфа на "Фолксваген" ? Те отнякъде намират какво да сложат вътре, а чак такава голяма разлика едва ли има.
            България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Аз в мойто виско долях по гъсто 20000 и работи много добре, и се води масло, намерих го в магазин за моделисти, с него си пълнят амортисьорите и диференциалите.Това което аз научих за въпросното масло е че вискозитета му не се влияе от температурата! Магазина е в Овча купел ако някой му е интересно ще го насоча ...
              ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Първоначално публикуван от varburgini Преглед на мнение
                Здравейте.От къде мога да взема въпросното масло,и какво количество ще ми е нужно.
                Машината е ZJ 5.2,доколкото разбрах трябва да е с вискозитет 10000
                Хубаво е да напишеш и крайния резултат. И аз имам подобен проблем.
                ;-)
                Grand Cherokee I - 5.2 - супер беше!
                нула 999 нула 3 нула 9 нула 3

Коментар

Свалих проблемната вискомуфа,и се питам дали да я разглобявам чрез изрязване на заварката,или да я допълна през двата отвораНатиснете снимката за да я уголемите

Име:20141026_153515.jpg
Прегледи:1
Размер:122.1 КБ
ID:5619497.
                  При отвиването на които бликна някаква мътна гнясНатиснете снимката за да я уголемите

Име:20141026_153838.jpg
Прегледи:1
Размер:82.1 КБ
ID:5619498,която не се разрежда с коресилин,и заради това ми се ще да я отворя и почистя хубаво преди да налея новата течност.
                  897237999

Коментар

Днес пак гледах как пича прави Виското на синхро. Не разбирам немски но си мисля че изми дисковете с нафта /неговата вана бе пълна с нещо такова/. Силикона му е с вискозитет 100 000 единици а количеството му бе 278 гр.
                    Проблема при нас е че ни е капсуловано виското а неговото е с зегерка.
                    Да предположим че по някакъв начин успееш да измиеш дисковете /муфата от вътре без да я режеш/, въпроса е как ще насипеш силикона през тези малки отвори. С този вискозитет и този диаметър на отвора е практически невъзможно. Според мен де.
                    Лесно ще се хване количеството, измерва се теглото на виско муфата с точност до грам. Оставясе известно време да се "оттеча" стария материал. Изплаква се от вътре през отворите много кратно оставя се пак да се окапи достатъчно време и отново се претегля до грам и така ще се хване приблизително точно количеството силиконово масло, остава да се на муаа пак във виското съответното количество.
                    Успех.
                    Последно редактирано от zmiori; 12-12-14, 19:31.
                    Ако можеш да помогнеш на един човек , направи го и веднага го хвърли в морето.
                    freelander 1,8 2001g.

Коментар

Първоначално публикуван от zmiori Преглед на мнение
                      ... Силикона му е с вискозитет 100 000 единици а количеството му бе 278 гр.
                      Вискозитета се мери в сантистокс-и!
                      За виското при Мерседес руснаците препоръчваха едно силиконово масло, което ще потърся като означение, пък как и откъде - божа работа.
                      помня, че се продаваше в Чип и Дип..

Коментар

Първоначално публикуван от zmiori Преглед на мнение
                        Днес пак гледах как пича прави Виското на синхро. Не разбирам немски но си мисля че изми дисковете с нафта /неговата вана бе пълна с нещо такова/. Силикона му е с вискозитет 100 000 единици а количеството му бе 278 гр.
                        Да предположим че по някакъв начин успееш да измиеш дисковете /муфата от вътре без да я режеш/, въпроса е как ще насипеш силикона през тези малки отвори. С този вискозитет и този диаметър на отвора е практически невъзможно. Според мен де.
                        Лесно ще се хване количеството, измерва се теглото на виско муфата с точност до грам. Оставясе известно време да се "оттеча" стария материал. Изплаква се от вътре през отворите много кратно оставя се пак да се окапи достатъчно време и отново се претегля до грам и така ще се хване приблизително точно количеството силиконово масло, остава да се на муаа пак във виското съответното количество.
                        Успех.
                        Не става без отваряне на муфата , моята беше спекла яко и при развиването на пробките изтече малко силикон . Пробвах с кориселин да разтворя силикона за да изтече , но почти нищо не стана защото дисковете са плътно залепени един за друг и разредителя не може да проникне вътре . Отворих я на струг , извадих дисковете които направо бяха залепнали един за друг и отново я сглобих за да мога да си ползвам раздатката . Така че само с отваряне може да източиш силикона .
                        VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

Ето тук бай руснак ремонтира виско муфа на Фрийлендър без да я реже. Линка е към 10-тото филмче. За миенето ползва бензин изрично пише че с разредител и ацетон е по лошо /трудно/. Доста подробно го е описал. Използва "силиконово масло" 10 000. 1 кг. стига за около 5 муфи и цената за кило е 30 долара.
                          Ако можеш да помогнеш на един човек , направи го и веднага го хвърли в морето.
                          freelander 1,8 2001g.

Коментар

Мой познат прави това упражнение, според него успешно. Мога да дам връзка, но дали ще сподели инфо не мога да гарантирам, все пак е сервиз. И да-използва някакъв силикон за целта.

Коментар

Момчета за вискомуфа е писано много http://www.offroad-bulgaria.com/show...F3%E1%E8%F8%E8 даже имаще колега който го лекуваше с епоксидна смола.
                              Последно редактирано от белята; 15-12-14, 21:48. Причина: кривопис
                              Бизнеса е проста работа, ама не е за прости хора !!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X