Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"ново" Grand Cherokee 5.9 Limited LX

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: "ново" Grand Cherokee 5.9 Limited LX

Тя графиката добре ма то само на графика е така.Вярно диша по-добре във високите и на звук го докарва,но от гол филтър не може повече да се очаква.
    Ако искаш файда от атмосферен тунинг си трябва да се мисли и за генерация,глави,портване и още куп жокери и накрая филтъра.
    Ама ако има излишни пари препоръчвам.
    Няма страшно в умирачката...
    Страшното е да си жив!...

Коментар

Първоначално публикуван от verter Преглед на мнение
      хаха, браво

Ако искаш още повече мощност и звук, поръчай си CAI (Cold Air Intake) на K&N.
      Имат дино графика и според нея имаш +25 коня и +40Нм
      Ни бутай бубътъ къде гюбрето, "Гранда" си е баш хубавец и така
      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Сферата на силовия тунинг е обширна, затова предлагам само сравнително евтини варианти за леко повишаване на мощността.

Аз на графики вярвам, особено щом са публикувани онлайн и зад нея стои световно известна фирма. Пише, че дават гаранция за обявената мощност.
        И не е гол филтър, а е цялa всмукателна система, барабар с "шапката" (air head)

Американците практикуват сиромашки тунинг, като сменят въздуховода на гранда с оригиналният от Додж Дуранго, пак с 5.9 енджина. "Шапката" му е по-голяма от тази на гранда и малко се реже от вътрешната ламарина на предния капак, за да се побере.
        Виж, след тази смяна, каквито и коне да напишат, няма да им повярвам.

Предлагат се и модифицирани ECM (нов компютър), който вдига ограничителя на оборотите с 250-300rpm, настройва двигателя за работа с високооктаново гориво (фабрично заложено в 5.9), вдига шифтинг пойнтовете на предваките, но всичко това за едни 20коня

Катализаторът "държи" 7-10 коня, според едно известно немско списание за автомобили произведени около годината на гранда, евро 2-3 норма
        Последно редактирано от verter; 30-07-14, 22:19.
        Jeep Grand Cherokee 5.9 V8 - "Mountain Rambler" project
        0888/00-55-37

Коментар

това е комплекта за 5.9, аз съм доволен
          http://www.knfilters.com/search/prod...prod=57-1506-2
          графиката е за 5.2, за 5.9 може дори да е малко по-голям ефектът
          ZJ 5.9 (x3.5)

Коментар

Мдааа, аз бих си купил два! Без пари ги дават....
            edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Аз затова казвам,че файдата е минимална.Парите дето струва са неоправдани за това дето върши.И само с отпушване преди главата файдата е....
              Ако се прави да се направи едно портване на главите,изпускател с равни дължини на тръбите,проходни гърнета и тогаз тия луди пари за интейк кита.
              Ма за ежедневка едно хубаво панелно филтърче в оригиналната кутия и другите пари за кеф и гориво.
              Няма страшно в умирачката...
              Страшното е да си жив!...

Коментар

Ааа не, няма да се разберем така. Само с едно панелно филтърче този гранд много постен идва.
                Проси си "малко" ровичкане. Много ми харесват "найнерите" като отнесат някой стрийт тунинг със 17-цола изнесени джанти с борд и гуми 285 примерно. Някой дизайнерски булбар, тъмни стъкла и пипната генерация.
                Има толкова хубави афтърмаркет части за него, че е трудно да се устои на изкушението.

В щатите CAI китът се предлага твърдо под 300 долара, че дори и за 250$ видях обяви
                до максимум 500лв е тук.
                За доказаната мощност ми се струва приемливо.
                Двигателят има мощ, но му е трудно да се бори със съвременните малолитражни турбо двигатели, дори и с дизелите. Много "тежести" са му закачени и е ретро.
                0888/00-55-37

Коментар

Повече от панелен филтър няма да види, а относно 25-те коня .............. . Грозновато ми изглеждат шнорхелите иначе то е истинския CAI .
                  Гледам го вече няколко пъти от долу и все ми се набива в очите колко е смотана тази генерация , но за да има някакъв ефект трябва от главата та чак до накрайника да се смени всичко. Ето тогава може и да има 25 коня+ , от това което съм попрочел е видно че има едни 100+ коня дет се крият и спрямо зависи колко си $$$ можеш да ги изкараш на светло както евтино така и скъпо

Първо ще сменя окачването, после гуми и така по ред на номерата

Заводското затъмнение много ми допада
                  Jeep ZJ 5.9

Коментар

ето къде се крият 100+ коня
                    http://www.hotrod.com/techarticles/e...e/viewall.html

иначе моя комплект K&N дойде за ок.400лв тука + митница ок.70лв, за сравнение по магазините у нас е 830-1150лв

за генерация - по щатските форуми най-хвалена е тази на "kolak", човекът приема поръчки през форумите или на мейл; друг вариант, който хвалят е MagnaFlow
                    за изпускателни колектори - Doug Thorley
                    някои също разширяват отворите на дроселовата плочка или направо я подменят
                    за камбаната - mopar P5007852, или edelbrock ако се отива към карбуратор
                    ZJ 5.9 (x3.5)

Коментар

Първоначално публикуван от бубата Преглед на мнение
                      Повече от панелен филтър няма да види, .......Първо ще сменя окачването, после гуми и така по ред на номерата
                      Айде, апнатъкучизагъзо .....ами ще помагам тогава, но дъно няма :-)))
                      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Дядо Владо, има няма 2 седмици изтраях . Търсейки окачвания все попадах на такива за лифт най накрая викам си то що не и лифт хахах. Хем ще е по твърдо хем ще клати една идея по малко хем ..........

Да питам водят го този матор за премиум горива или 91 по американски или по нашему 95 . Нали ми е правилна сметката?

Също кой в БГ може да им бае на тези PCM-и , че да пращам компа до някъде извън океана и после обратно хммм
                        Последно редактирано от бубата; 31-07-14, 16:23.
                        Jeep ZJ 5.9

Коментар

До гърловината на резрвоара ми пише минимум 98.
                          Аз му сипвам 100 октана.

Офроуд окачването втвърдява возията обикновено не заради това, че пружините и амовете са по-твърди, а защото се нарушават ъглите на носачите и като цяло и на другите елементи на окачване, заради лифта.

Фабричната твърдост на пружините на 5.9 е 160паунда на инч за предните и 140 за задните.
                          Само като пример: пружините на Rough Country отговарят точно на заводската твърдост 160/140. Тези на Rubicon Express дават 160 за предни и усилени задни 190pounds/inch
                          Последно редактирано от verter; 31-07-14, 16:43.
                          0888/00-55-37

Коментар

В неделя като ще да е хубаво времето, предлагам да организираме първата тематична сбирка при дедо Влади, стига да има място и желание ;-)
                            ZJ 5.9 (x3.5)

Коментар

Желание има, неделя баш съм свободен ще нося водичка и мръвки .

пс. Най накрая успях да го пързалям тоя чук, малко е странно, но се получава добре . Около 06:15 тази сутрин бая странни погледи да съм отнесъл по бул. България .
                              пс2. Така и така ще рециклирам задния ЛСД блокаж съм се разтърсил за такъв и отпред да сложа. Знам, че се износва но предпочитам да е ЛСД, не искам пълни блокажи (все още)
                              Jeep ZJ 5.9

Коментар

Абре............а за неделя евентуално малкия събрат да иде ли при Деди или е запазено за Б-59тки само!?!?
                                Jeep Grand Cherokee 4.7 WJ V8
                                0888854582
                                Дизел втора употреба за лична - НЕ!!!!
                                Китайска поговорка "Не ти пожелавам да живееш в интересни времена" басси!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X