Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Първа профилактика на jeep grand cherokee 4.7 99 г.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Първа профилактика на jeep grand cherokee 4.7 99 г.

Колеги от вчера съм собственик на 4.7 и искам да му сменя маслата на кутията, двигателя, раздатката и дифовете.
    Въпроса ми е към тези които са сменяли по колко масло събират и какво масло да му налея.
    Благодаря ви много.

От: Първа профилактика на jeep grand cherokee 4.7 99 г.

Здравей, да ти е честита новата придобивка и много да те радва!

По въпроса с маслата прегледай тук.

Успех!
    Keep the shiny side up, all four on the floor and with any luck I will see you on the trail!
    Daihatsu Feroza F300 1.6 16V

Коментар

Благодаря ти колега какво да сипвам разбрах, ако сега някой ми помогне и по колко се налива ще съм много благодарен

Коментар

Първоначално публикуван от GRIFON Преглед на мнение
        Благодаря ти колега какво да сипвам разбрах, ако сега някой ми помогне и по колко се налива ще съм много благодарен
        Сам ли смяташ да си ги сменяш ? По-добре се обади на тукашните джип(и)-доктори дядо Владо тел. 0877 17 07 27 или на Еди Рангелов тел. 0885 088 444 да ти кажат колко да си купиш и да отидеш при един от тях, защото се свалят капаци на диференциали, лепят се със силикон, сваля се картер на скоростната кутия, сменят се два филтъра и т.н., ако не си проф. монтьор, може нещо да пообъркаш.
        България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Здравей .
          1. Двигателя събира 5.7 литра
          2. Кутията ще източиш мах 7-7.500 литра
          3. За раздатката ти трябват 2 литра ,от които ще ти останат окола 0.700-0.800 грама
          4. За дифовете ти трябват 4 литра ,от които ще ти остане 0.500 грама.
          И напиши от каде си.

Коментар

При мен има останало масло от последната вноска от САЩ.
            За скорости MOPAR ATF+4 за раздатката MOPAR NV247 съответно 25лв и 50лв за литър.
            Обади ми се ако ти трябва!
            Grand Cherokee ZJ 96 5.9 Limited + 4'' Rubicon Express Coils. 4'' Rough Country 2.2 shocks, MAxxis Mudder 33/12.5/15

тел. 0897818449

Коментар

Колега от 8 години вече си чупя ръцете с доста по големи машини и няма да ми е проблем, благодаря ти за съвета все пак.

Благодаря ти много, това вече е изчерпателен отговор.
              Наблизо сме колега от Бургас съм.
              Последно редактирано от Чавдар (V93); 25-06-14, 08:53.

Коментар

Колега от 8 години вече си чупя ръцете с доста по големи машини и няма да ми е проблем, благодаря ти за съвета все пак.
                Ами не питаш за филтри, аз затова.
                За всеки случай
                https://www.youtube.com/watch?v=81tt6-CC0VE - част 1
                https://www.youtube.com/watch?v=hVCFvvPGkNc - част 2 като пръстенчето на 2-рата минута не се нахлузва на филтъра, а се поставя в отвора
                https://www.youtube.com/watch?v=1wcKFSeslj8 - част 3
                България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от GRIFON
                  Благодаря ти много, това вече е изчерпателен отговор.
                  Наблизо сме колега от Бургас съм.
                  Ако нещо друго те интересува питай ще помагам. Може и да се видим на по бира.

Коментар

Нека да му сменя маслата и биричката ще я измислим задължително. Още едно въпросче. четах един коментар че маслото от кутията не изтичало всичкото а около 4 литра вярно ли е или ?
                    Последно редактирано от CarTest™; 25-06-14, 19:52.

Коментар

Нека да му сменя маслата и биричката ще я измислим задължително. Още едно въпросче. четах един коментар че маслото от кутията не изтичало всичкото а около 4 литра вярно ли е или ?
                      Приготви си повече нов ATF. Колко ще изтече - божа работа. Може да изтекат и 9 литра (при мен стана така, после четох в украински и руски форуми, че и на други им се е случвало).

Коментар

На мен ми изтекоха 7.200, толкова налях след източването.
                        И си приготви парцали и стърготини да ръсиш по земята да попиват маслото , като се улееш

Коментар

Хаха парцалите и стърготината е най малкия проблем. Благодаря

Коментар

Значи най- добре да го пусна и тогава да купя колкото изтече.

Коментар

Не, просто трябва да си готов с едни осем литра, защото като го източиш, а имаш само четири, няма какво да правиш и започва едно лудо търсене на останалото количество. По-добре е да ги имаш налични и да можеш да долееш необходимото количество, дори и с риск да ти остане някой и друг литър в резерв. Най-лошия сценарий е да не ти стигнат и да намериш ATF+4 от два - три различни производителя, при това с неизвестно качество и да ги смесиш. В резултат ще получиш микс с "качеството" на маслото с най-лоши параметри.
                              Успех!
                              Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                              First impression is not always true. Get inspired.
                              Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                              Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X