Здравейте! Изчетох всички налични теми, свързани с арматурното табло, но не срещнах същия дефект. От време на време изчезват всички стрелкови уреди, лампите си светят.Бой по талото не помага. Номера е, че спира да зарежда. Ако някой има идея, моля да помага! Благодаря!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проблем с арматурното табло на Гранд 2,5тд 97г.
Свий
X
-
От: Проблем с арматурното табло на Гранд 2,5тд 97г.
Първоначално публикуван от dendar Преглед на мнениеЗдравейте! Изчетох всички налични теми, свързани с арматурното табло, но не срещнах същия дефект. От време на време изчезват всички стрелкови уреди, лампите си светят.Бой по талото не помага. Номера е, че спира да зарежда. Ако някой има идея, моля да помага! Благодаря!
Имам подобна тема. Потърси я.
Провери всички куплунзи, най вече тези от компа.Любомир Бончев 0889216605
Jeep Cherokee Sport 2,5 td - 1998
-
Lubo56, благодаря за съвета, темите наистина съм ги изчел, и наистина са подобни. Проблема е локализиран- компа, който се намира зад разширителното казанче. Има студени и, или, разкъртени спойки, най-вероятно на куплунга. Но с подобен "ВЕФ" съм брал ядове когато преди 8 години си купих Вояджер 2,5тди 95 набор.Там даже имаше три "цъфнали" mos транзистори, смених ги, и работи и до днес без проблеми.Кофти само е докато изчистиш платката от гадния гел.След приключване на ремонта ще драсна някой ред какво се е получило.
Коментар
-
Здравейте! Вчера, понеделник, най-после дойде ред на компютъра,в който предполагах,че са проблемите. В повечето случаи, проблемите са в по -големите елементи и тези, които търпят големи натоварвания.След проверка на последните, повторение на всички съмнителни спойки, проблема остана.Падна доста тормоз с тъпия гел, защото почистването е доста гадно, като добавим и факта,че с него може и да "излети" и някой SMD чарк. Та накрая се оказа че проблема е в една студена спойка на един тъп кондензатор. Направих и няколко снимки и тия дни ще ги кача.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар