Колеги,откъде да изто4а антифриза на Гранда,за да го сменя?Ако взама 5 литра концентрат и го долея до 10 литра с вода ще ми стигне ли?

Обява

Свий

Няма добавени обяви.

Антифриз

Свий

X
- 

Тагове: Няма

- 

До: Антифриз

Отвий долното водно съединение и го източи, тук кранче като на УАЗ няма. Мисля че на 4.0 двигателя трябваха към 12 литра.Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

- 

а как да разбера, че моят е истински и старият собственик не е сипал антифриз от бензиностанция петрол ????Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнениеОригиналния антифриз (Мопар) е синтетичен и се сменя на 160 000км LZ1RED LZ1RED
 Коментар
- 

На повечето марки антифриз съотношението с водата 1:1 дава незадоволителна поне за мен темперетура на замръзване. По-добре сложи повечко антифриз да ти е мир на главата.Don't hunt IF you can't kill
 първо 0883 после 333 накрая 448

LZ1BGD
 Коментар
- 

Няма как.Първоначално публикуван от redair Преглед на мнениеа как да разбера, че моят е истински и старият собственик не е сипал антифриз от бензиностанция петрол ????
 Сменяш и после си сигурен.
 Пише че с оригиналния смазването е най-добро и има висока антикорозйона защита.
 Коментар
- 

утре отивам до балканстар...Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнениеНяма как.
 Сменяш и после си сигурен.
 Пише че с оригиналния смазването е най-добро и има висока антикорозйона защита.
 само ме притеснява фката, че колата ми губи антифриз от макс. до мин. за около 3000 км...
 и ако мопарският е скъп ще ми излезе през носа. LZ1RED LZ1RED
 Коментар
- 

На този Мопара пише да не се смесва с повече от 1:1 с дестилирана вода. Нещо гъстичък му идвал на двигателя.Първоначално публикуван от hammer Преглед на мнениеНа повечето марки антифриз съотношението с водата 1:1 дава незадоволителна поне за мен темперетура на замръзване. По-добре сложи повечко антифриз да ти е мир на главата.
 1:1 е до -40градуса
 Коментар
- 

От макс до мин или от макс до средата.Първоначално публикуван от redair Преглед на мнениеутре отивам до балканстар...
 само ме притеснява фката, че колата ми губи антифриз от макс. до мин. за около 3000 км...
 и ако мопарският е скъп ще ми излезе през носа. 
 Щото аз и на двете колкото пъти долея до макс все го хвърля докато не застане на средата.
 Коментар
- 

и аз забелязах, че хвърля... ама сага е паднал дори няколко мм под мин...Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнениеОт макс до мин или от макс до средата.
 Щото аз и на двете колкото пъти долея до макс все го хвърля докато не застане на средата.
 което ме притеснява, но трябва да отбележа, че капачката на преливника не е оригинална а е от някаква бутилка, чакам си оригиналната до дни и тогава ще видя дали има нещо общо... знам ли.LZ1RED
 Коментар
- 

забравих и аз да добавя, кранчето ми е в долният десен вътрешен ъгъл на радиатора, като застанеш с лице към фаровете...Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнениеДа добавя - при мен има кранче на блока.LZ1RED
 Коментар
- 

наистина има кранче, но то обикновенно не може да се развие, така че вади долния маркуч.

аз го смених моя при Голди,изтече няква гадост и след смяната стрелката седи 1 деление в ляво 

за капачката - и аз бях с неква от бутилка и плискаше през нея, но както писах лятото, става от рено лагуна, нищо че е с клапан, резбата пасва.

оригиналната е без резба, се едно капачка на бозаджийско шише е ________________________________________________ ________________________________________________
 Subaru OUTBACK 2,5
 Hyundai TUCSON 2.0
 Коментар
- 

Мопар е дъщерната фирма за части и продукти за първично вграждане на Крайслер. В Балкан Стар ги има.Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
 Коментар
Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Коментар