Обява

Свий
Няма добавени обяви.

MOTUL 8100 EKO-NERGY 5W30

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• MOTUL 8100 EKO-NERGY 5W30

Здравейте колеги, искам да попитам някой ползвал ли е гореспоменатото масло и да сподели отзиви за него.
    Причината да питам е че, вече ми наближава смяната на маслото, до сега карах с Кастрол 5w30, преди него с Кастрол 10w40 и разликата която направих за интервал от 10000 км е:
    1. Кастрол 10w40 изминати 10000км- 5.700л. сипани в двигателя + 2.300л. доляти за интервала.
    2. Кастрол 5w30 за 10000км- 5.700л. сипани в двигатяля + 1.300 доляти за интервала.
    Та на въпроса, ползвам сериозна отстъпка в представителството на МОТУЛ в Бургас, понеже си караме моторите с тяхно масло, но никога не съм го карал на кола, затова ако някои е карал джипа си с мотул, нека да сподели ще съм му благодарен.
    До сега съм карал колите си само с Кастрол.

От: MOTUL 8100 EKO-NERGY 5W30

Не си карам джипките с "Мотул", но относително "капризни" на масло коли, искащи пълна синтетика по времето, когато това беше екзотика и струваше майка си и баща си, съм карал с такова, защото винаги е било по-евтино от "Кастрол", пък нямаше ментета, нито оплаквания като от маслата на "Шел" навремето (то оттогава май не познавам някой да смее да си сипе "Шел" в двигателя). "Мотул" си е сериозна фирма, 5w30 му трябва на тоя двигател, марката е без значение.
    България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Мотул-а е отлично масло, само дет е по-скъпо и от Кастрол.
      в общия случай, питащия, приема за точен и коректен,само отговора който е очаквал.....
      Land Rover Discovery 4 & VW Touareg 3.0TDI

Коментар

Аз знам , че е по - скъпо от Кастрола но ползвам сериозна отстъпка в представителството на Мотул в Бургас , и ще ми излезе по ефтино даже от Кастрола.

Коментар

Първоначално публикуван от marinco Преглед на мнение
          Мотул-а е отлично масло, само дет е по-скъпо и от Кастрол.
          Бря...? Зависи кой Мотул и кой Кастрол сравняваме. Сега не ми се рови по интернет-магазините, но съм останал с друго вЧепЕтление. Аз едно време ходех при едни доверени маслари, те наливаха от "фирмен" варел и бях доволен.
          В интерес на истината двете си джипки карам само с хамерикански масла - за пет години "Либърти" - две смени с някакъв май минерален "Пензойл" 5w30 от "БалкОнстар", после по-евтин синтетичен "Coastal" от някакви другари, посочени от тукашен участник, които продаваха и ATF, но затвориха и магазина и сайта си, един път в интерес на истината сипах "Castrol Edge" (луде пАре), сега съм с "Parts Master" от Вест Ауто, на което с мно-о-о-о-ого дребни буквички пише, че е произведено от "Аsheville". "Хемито" - тука нема хамериканско, щото ... нема 5w20, две смени с "Равенол", единственото 5w20 което открих миналата година, сега се появи "Мопар" 5w20 и му сипах такова. От "рИванола" ми изпива / изяжда / изгаря над литър на 8000 км, "Мопар"-а вече 2000 км си стоЙ на маХ. В немските сайтове "Мопар" е по-евтин от "рИванол", в БГ е обратното... Но и двете са по-евтини от "Castrol Edge".
          България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Имах предвид Castrol Edge 5W30

Коментар

На пръв гугъл-прочит при тия другари има 5 вида Мотул 5w30 от 21,90 до 33,50 лв. / литър. Кастрол е 23 лв.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X