Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Питане: Мога ли да доливам масло в скоростната кутия

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Питане: Мога ли да доливам масло в скоростната кутия

Карам Гранд 3.1 д 99г. Днес му проверих маслото в скоростната кутия следвайки инструкциите които намерих във форума.Оказа се че нивото е под "ОК" и е вече в минимума.Мога ли да доливам масло или трябва да отида на смяна.Тук разбрах кое масло е препоръчително но проблема е че незнам в момента с какво е.Просто стопанисвам Гранда докато кума ми е в чужбина,естествено го и карам така че трябва и да го поддържам.Бихте ли ме посъветвали какво да правя или за подходящ сервиз в Пазарджик или Пловдив.

Също така търся и заден десен стоп за джипката.Моя има липсващо парче и така ме дразни.
    Благодаря предварително.

До: Питане: Мога ли да доливам масло в скоростната кутия

По-добре смени маслото. Гаранция не е сипано от правилното и то вече доста се е посъсипало. Колкото п-бързо го смениш с правилното, толкова по-добре. Само си остава питанката - къде е маслото щом нивото е ниско. Огледа ли кутията отдолу за течове?
    Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

интересна работа за либсващото масло.
      Моето не съм го пипал и нямя да го пипам докато не стана на 200,000 км. В момента съм на 120,000 и се надявам да не стигна 200,000 преди да съм сменил със нова кола.
      Не съм загубил нищо от нивото на маслото за 120,000 км.
      Явно има нещо гнило.
      CHEVY COLORADO, Z-71, I-5, 4door,Auto
      http://www.coloradofans.com/album_pe...p?user_id=3094
      http://www.geocities.com/sharrko/pictures.html

Коментар

Не съм забелязал да имам теч от скоростната кутия.Виждал съм капки на асфалта но те бяха по-скоро като от конденза на климатроника с някакво отмито масло.Не е чисто масло.Май наистина ще трябва да го кача Гранда и да го поогледам с някой майстор, че да не стане белята.
        А къде евентуално да търся някакъв теч.Пък и незнам къде да отида за смяна.Друг автоматик не съм карал.Кеф си е но всяко удоволствие се заплаща.

Коментар

една блуждаеща мисъл: нямам идея каква е конструкцията на тази кутия, но при тия на леките Мерцедес има едно чудо - вакуумен регулатор, да връща оборотите при смяна на предавката; та като му се скъса мембраната, става чудо - при бензинов двигател за около 200 км изпива до капка кутията (лично преживяване), при дизела - би трябвало да задръсти вакуумната помпа;
          щом quadra не споменава за такъв вариант, предполагам ГЧ няма такива чудеса, но "аз да кажа"
          Войната е мир, свободата е робство, невежеството е сила.

Коментар

Тая кутия по-скоро е склонна да даде теч през някоя от тръбичките за охлаждане на маслото или около щеката. Освен това щеките за автоматиците обикновено са разгарафени от двете страни - от едната долно и горно ниво при студено масло а от другата горно и долно ниво при горещо масло. Колегата да не е гледал само едната скала? Освен това е хубаво да обърне внимание на маслото изобщо, какво е на цвят, бистро ли е, дали не мирише на изгоряло и тн. Също така да се погледне за маслени петна в радиатора (радиатора на автоматика е вграден в радиатора на двигателя).
            Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Колега Ханджи,съжалявам ако ти спамя темата,но дано знаеш,че нивото на маслото в скоростната кутия на джип се мери при работещ двигател !!! Да не би да си го мерил на спрял и да се е оттекло ?
              TLC 120 Executive 3.0 D-4D,163 h.p.
              Honda CBR 4cyl/4str/105 h.p.
              Honda Boad 4m/Yamaha 15 h.p.
              Всички превозни средтсва за мен са просто начин да ида за риба

Коментар

Е, Стефане, колегата пише че е прочел тук как се мери и тогава го е мерил.

Коментар

Дима,тамън съм те хванал на линия.Винаги съм се чудил,на автомобилите с АСК какви са признаците,че съединителят е за смяна

Коментар

Първоначално публикуван от ivanik1978 Преглед на мнение
                    една блуждаеща мисъл: нямам идея каква е конструкцията на тази кутия, но при тия на леките Мерцедес има едно чудо - вакуумен регулатор, да връща оборотите при смяна на предавката; та като му се скъса мембраната, става чудо - при бензинов двигател за около 200 км изпива до капка кутията (лично преживяване), при дизела - би трябвало да задръсти вакуумната помпа;
                    щом quadra не споменава за такъв вариант, предполагам ГЧ няма такива чудеса, но "аз да кажа"
                    колега говориш за много стар тип кутия-85-94год. от там нататак кутиите на МВ са електронни и нямат такъв регулатор

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан ERA Преглед на мнение
                      Дима,тамън съм те хванал на линия.Винаги съм се чудил,на автомобилите с АСК какви са признаците,че съединителят е за смяна
                      То съединител няма в стандартния му вид, има хидротрансформатор който играе ролята на съединител от една страна и фрикционни пакети които зацепват твърдо от друга. Що питаш? За не би да даваш газ, оборотите да се вдигат а колата да ускорява бавно и със закъснение?

Коментар

Не Дима нямам проблеми,просто не го знаех.Благодаря.А отсвен маслото,тези пакети какъв живот имат,и сменят ли се периодично или ?

Коментар

Сменят се да, ако се сменя маслото навреме и с правилното и ако не се правиш много на стрийтрейсър живеят доста дълго, иначе живота им ся съкращава доста.

Коментар

Първоначално публикуван от bojo-5 Преглед на мнение
                            колега говориш за много стар тип кутия-85-94год. от там нататак кутиите на МВ са електронни и нямат такъв регулатор
                            съжалявам, забравих да уточня, дано някой не е хукнал да си проверява регулатора на колата
                            Войната е мир, свободата е робство, невежеството е сила.

Коментар

Значи колеги,полежах доста под Гранда и огледах кутията.Омаслена е леко.Проверих и около тръбичката на щеката за кутията,но там няма масло.Маслото на самата щека е доста бистро и на пипане добре смазва ако това е някакъв показател.А самата щека е разграфена само от едната страна(MIN/OK/MAX).На нея дори си е написано какво масло се слага.Чудно ми е откъде идва това омасляване.Има ли някакви семеринги които да правят мизерията.Маслото по корпуса на кутията е доста черно-като това от двигателя.Може да стича по-малко отнякъде но пък да имам загуба???Ще ми кажете ли колко масло влиза и какви пари е смянате да не ме натоварят някъде.А аз като за домашно ще продължа да си полягвам под джипа, пък дано го разкрия този теч-по скоро сълзене.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X