Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с раздатка на Cherokee limited XJ 4.0

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с раздатка на Cherokee limited XJ 4.0

Джипа е 97 год.Лоста на раздатката е с 5 положения:2WD,4Part time,N,4Full time,4Lo.Проблема е следния,при включване на 4Part и 4Full пак си е само на заден дифф и отпред в предния диф или скоростите нещо започва да рупти(хърка).След включване на 4Lo започва да върви без да хърка,но има едно леко удряне при връщане и подаване на газта,не всеки път но го има,и при завой пак така.След това при превключване от 4Lo на 2WD не изключва веднага предния диф.Смените на положенията ги правя на N и натисната спирачка.Ако на някой му се е случвало или знае какво е нека даде едно мнение по въпроса.Ще съм благодарен на всички,който ми помогнат.

От: Проблем с раздатка на Cherokee limited XJ 4.0

Първоначално публикуван от stefan9201 Преглед на мнение
    .Ще съм благодарен на всички,който ми помогнат.
    Каква точно помощ искаш?.....и сподели от къде си?
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Вакуумният дисконектор на предния мост недозацепва ?
      България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

От Тетевен съм Дядо Владо,преди месец-два ти се обаждах пък за тапите на блока.Ами тука майсторите не са много в час и да знам горе-долу какво да ги карам да погледнат...А този дисконектор вътре в моста ли са намира или..?

Коментар

Здравей колега и аз имах същия проблем но на 2.1тд.вакум муфата на моста (правоъгълна с четири болчета и влизат три маркучета)свалих я почистих,огледах маркучетата за спукване смених маслото и всичко потръгна без проблем.дано сам ти помогнал.поздрави
          Jeep Grand Cherokee WJ 2.7 CRD
          Toyota Hilux III

Коментар

А този дисконектор вътре в моста ли са намира или..?
            Ето една стара тема: http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102805
            Има линкове и снимки в нея.
            България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Млада ти е колата за да имаш такава "екстра". Както сам си разбрал проблема е вътре в раздатката, но кое - без аутопсия трудно. За това сваляш и отваряш. На "Чероците" на "Биги" и на "Ал.Белов" сме сложили 249 раздатка и кефффффф
              0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Ще прочета темата,благодаря за мненията.Дядо Владо,номера на раздатката по нея ли го пише някъде или...?Има ли възможност да е нещо по лоста,по железните пръчки отдолу?Утре ще го погледнем и ще търся кой номер е моята.

Коментар

Джипа е 97 год.Лоста на раздатката е с 5 положения:2WD,4Part time,N,4Full time,4Lo.Проблема е следния,при включване на 4Part и 4Full пак си е само на заден дифф и отпред в предния диф или скоростите нещо започва да рупти(хърка).След включване на 4Lo започва да върви без да хърка,но има едно леко удряне при връщане и подаване на газта,не всеки път но го има,и при завой пак така.След това при превключване от 4Lo на 2WD не изключва веднага предния диф.Смените на положенията ги правя на N и натисната спирачка.Ако на някой му се е случвало или знае какво е нека даде едно мнение по въпроса.Ще съм благодарен на всички,който ми помогнат.
                  Аз имах същият проблем.Даже го отстраних без да свалям раздатката.Разгробих я от зад на пред както си е на джипа и се оказа ,че една зегерка е изтървала и като караш на заден мост и при тръгване или бавно каране започва да щрака и да подскача джипа,та в случаят заради тази зегерка зъбното колело което защепва предният мост се движи свободно и се опитва сам да се вклучи предния мост.Като включа и предния от лоста няма проблем защото вече вилката го държи където трябва.

Коментар

На мойта раздатка пише 242 J.Понеделник или вторник ще е разглабяме за аутопсия.

Коментар

Муфа.

Коментар

Първоначално публикуван от tk3c-pyce Преглед на мнение
                        Муфа.
                        Каква муфа има тази раздатка?
                        Volkswagen Touareg 7L 3.0 TDI V6 (224Hp)
                        O8867З7I78

Коментар

Муфата, която включва предавките. Народът може да я нарича и "втулка", не знам, зависи от диалекта. Представлява втулка със зъби и канал. Не си спомням дали имам снимка, ще проверя. При мен проблемът беше точно тя и симптомите бяха същите.

Коментар

Има муфа #30 на картинката .
                            Еди Рангелов : 0885 088 444
                            Няма незаменими има незабравими хора !!!

Коментар

Вчера разглобихме всичко.Всичко беше наред.Муфата също беше добре.Имаше някакви заварки правени в UK,но забравих да снимам...немога да се ориентирам под кой номер беше частта със заварките,дали 29 или 25.Мисля,че имаше 4-5 двойки(2) нещо като щифтове или болтове,който бяха заварени в челата,незнайно защо...!?Имам и един кабел,който виси до раздатката,на нея има дупка,която няма резба за датчик или нещо от сорта,около предния кардан май беше.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X