Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Grand ZJ 4.0i - съвети за бюджетен проект

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Grand ZJ 4.0i - съвети за бюджетен проект

Здравейте колеги,

сдобих се с още един гранд в доста неугледен вид,но пък за сметка на това двигателя и автоматика са перфектни,няма ръжди или поне не съм открил и всичко му работи.
    Взех го от приятел,за да оправим стари сметки и идеята ми беше да го продам и да си развържа парите,но за краткото време от което го имам се привързах към кочинката.
    Преди една година е рециклирана кормилната кутия и автомата и дифовете са обслужени с правилното масло.
    Вози по-стегнато от WJ-я,определно се накланя по-малко в завой.Раздатката е фулл тайм,мисля че се води NP249.Позициите са 4all,N,4lo.

Вчера му беше бойното кръщение и не се размина без поражения...Остана без предно на 5км кал и коловози от най-близкия асвалт.Но пък с повеко смелост и газ го изкарахме сравнително бързо.Проблема предполагам е в каретата,защото си имаше почукване,а сега като го измих отдолу от маншоните са останали само скобите .Предния кардан си се върти.Поръчах две карета и вторник-сряда ще го разглобя.

Ето и снимки с батко му след разходката:

Вече по същество:

Идеята ми е със скромен бюджет да заприлича малко на джип,защото прави трети коловоз с предния диф
    Бюджета е е около 3000лв(заедно с гумите).Крайната цел е да се обуе със 33х12.5.
    Джипът ще се ползва само извън пътя и съм готов на компромиси спрямо возия и екстри,които неизбежно идват с най-евтините китове на пазара.

Като лифт 3.5 инча е максимума в който се целя.защото след това нещата стават скъпи и сложни..Като се съчетае със здраво рязане на калници и брони предполагам ще събере 33ките.

Попаднах на два кита :

1. http://www.ironrockoffroad.com/Merch...egory_Code=PFZ

2. http://www.roughcountry.com/jeep-sus...it-636-20.html

И в двата се използват предните пружини за задни.Единия има трак бар в комплекта,а другия има "криви долни носачи" и планка за преместване на захвата на трак бара.
    И двата са доста постни,но това е положението.Кажете си мнението или предложете друго решение.

Ще последват и:

- леко спускане на раздатката,за да няма проблеми с карданите.
    - удължаване на спирачните маркучи
    - по-широки и изнесени джанти
    - други бъмп стопове
    - неща които незнам все още

Гумите ще са втора употреба или нови евтини.Доста негативни мнения прочетох за BF goodrich MT,но на цена от 300лв за парче май нямат аналог.

Доста съм бос относно ZJ и очаквам вашите съвети и мнения.

От: Grand ZJ 4.0i - съвети за бюджетен проект

Аз съм против. Звънни, пък ела (без утре)......
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
      Аз съм против. Звънни, пък ела (без утре)......
      Ще дойда разбира се,но ми беше неудобно да звъня през почивните дни.И с двата ще дойда,че и батко потропва.

А за кое не си съгласен?За начина на лифт или за каретата?

Поздрави!
      Последно редактирано от n.netsov; 19-04-14, 18:23.

Коментар

Няма смисьл. Подложки и гуми стигат.

Коментар

Първоначално публикуван от n.netsov Преглед на мнение
          А за кое не си съгласен?
          Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
          Няма смисьл. Подложки и гуми стигат.
          Иван ти е отговорил.Подложки и до към 31". ZJ 4.0 не е добра изходна база за проект( особенно старо "Ларедо")

Коментар

Де да беше V8 ...И аз попрочетох,че мостовете са слабички,но пък за сметка на това доста хора карат с 32"-33",а тук таме и с по-големи.Ако е удобно най-добре да мина понеделник да поприказваме и да пием по една фанта.

Иначе нямам нищо против подложки,но и за тях трябват по-дълги амортесьори,а с поръчка от щатите на 4ри амортесьора и тук да врътнем едни подложки излиза почти колкото кит.

За 31ци по-добре да го продам този и с парите да вдигнем Wj-я с 2 инча и да го преобуя.

А и ако сте прочели другата ми тема за ремонта на 4.7цата...ще ви стане ясно че си падам мазохист.

Коментар

Ако е удобно най-добре да мина понеделник да поприказваме и да пием по една фанта.
              Утре (т.е. днес) си го пиша отпуск, но понеделник след 11.00 звънкаш (да не съм умрял) и си добре дошъл.

Коментар

Подложки + едни 31ци

Коментар

Подложки, Bushwackers, 32" ще е ок. Иначе се вкарваш във филм, от който излизане няма. И изхвърли малко тегло.

Коментар

Едвам ме навихте да мина евтино.Колко инча подложки и някой прави ли ги в България?
                    И какви амортесьори да взема?

Скоростната кутия е Айсин.Става ли за нещо тя?

Поздрави!

Коментар

Колко инча подложки и някой прави ли ги в България?

И какви амортесьори да взема?

Скоростната кутия е Айсин.Става ли за нещо тя?
                      2-2,5"
                      бай стругар
                      нечуплива и малко по мудна.

Коментар

Здравей колега аз съм с такива подложки предните са 60мм,а задни 75мм.ето ти и размери
                        Самодельные проставки под пружины

От выбора размера, помеченного звездочкой (50 или 38 мм), зависит высота подъема передней подвески (2 или 1,5 дюйма). Проставки можно изготовить и из стали и покрасить.

2-й вариант

А по този начин удължих амовете-
                        Сзади

Самодельный кронштейн
                        Крепление амортизатора до... и после...
                        Спереди

"Покупной" кронштейн
                        Jeep Grand Cherokee WJ 2.7 CRD
                        Toyota Hilux III

Коментар

Re: Grand ZJ 4.0i - съвети за бюджетен проект

Без да влизам в каквито и да е спорове, съм на мнение, че този вариант с подложките и новите стойки за амовете си струва, само ако старите амортисьори на колегата N.Netsov са стока. Ако трябва да си купува и нови амортисьори, то според мен цялата тази игра със самоделните подобрения по окачването не е удачна. По простата причина, че цената за направата на подложките и железата(ако не може да си ги изработи сам) и новите амове, ще е почти равна на един от лифт кит-овете, които колегата е споменал по-рано в темата. Аз лично избрах вариантът със закупуването на цял лифт кит, вместо да си правя експерименти. Желая успех в начинанието на колегата, без значение кой от двата варианта ще избере
                          Grand Cherokee ZJ 94 5.2 + Rough Country 3.5" + BFG Mud Terrain KM2 31x10.5x15
                          0886/872-646

Коментар

От: Re: Grand ZJ 4.0i - съвети за бюджетен проект

Колеги,благодаря за информацията и съветите.Все още съм на кръстопът.Най-добре ще е да се продаде,защото не съм финансово подготвен за четвърта кола,а другите ми трябват и няма как да продам някоя.

Най-голямата грешка беше,че не закарах джипа при Дядо Владо,а сменихме каретата сами,защото ме беше жал да го караме така до Костинброд,а и пусти парички все са кът.Изпокъсаха се болтове,замазваха се.Отне ни цял ден.Нищо...от първи до шести почивам и ще му го върна...дано не изчезне калта.

Чакам и оферта от колегата ivan_ivanov1988 за подложки,не се знае засега какви дълги амортесьори и 31ци.

Гумите са gt radial adventurо m/t дот 2010.Някакви отзиви и мнения за тях,защото нямам представа как се представят.

Поздрави,
                            Никола

Коментар

скоростната кутия на гранда не е ли различна от на малкия черок ?
                              Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
                              http://www.facebook.com/JeepBG
                              LZ1GGC

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X