Обява

Свий
Няма добавени обяви.

JEEP CHEROKEE 1997 LIMITED VM 2.5 TDI НЕ ПАЛИ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• JEEP CHEROKEE 1997 LIMITED VM 2.5 TDI НЕ ПАЛИ

Привет на всички! Казвам се Стефан. От град Русе съм. От две години притежавам JEEP CHEROKEE LIMITED произведен през 1997 година, с двигател VM 2.5 TDI. Автомобила е внос от Италия. Аз го купих от собственик в България. Към ключа за стартиране на двигателя има дистанционно. И ключа и дистанционното имат емблемата на CHRYSLER. За да приведа двигателя в движение и да потегля с автомобила спазвах следните стъпки – вкарвам ключа в ключалката, давам на контакт, изчаквам да загаснат индикаторите на таблото на подгряващата свещ и на уредите, натискам до ламарината педала на съединителя, натискам копчето UNLOCK на дистанционното, чува се щракване, надписът SECURITY в горния ляв ъгъл на таблото изгасва, завъртам ключа докрай, двигателя се стартира и аз потеглям с джипката. До скоро всичко си бе наред. Миналата седмица възникна проблем. Опитвам се да стартирам двигателя, спазвам посочената последователност на действията, но двигателя не пали. Ни дума, ни вопъл, ни стон. Не превърта, никакъв звук. Акумулатора е нов. Ток има. Смених батериите на дистанционното. Никакъв ефект. Има ли някой представа за какво става въпрос. Доколкото разбрах имало някаква защита против кражба. Поради тази причина се ползвало дистанционното, за да я изключи. Била фабрична. Вероятно се била повредила. В тази насока ме ориентираха хора, с които съм говорил за проблема. Някой може ли да помогне със съвети.

От: JEEP CHEROKEE 1997 LIMITED VM 2.5 TDI НЕ ПАЛИ

Аз имам същия джип,но при мен май е по-различно. Като отлючвам джипа с дистанционното имобилайзера се изгася(загасва светлинката на предното стъкло) и ако не запаля до няколко минути имобилайзера се включва и като паля джипката след две секунди изгасва. После пак с UNLOCK от дистанционното го изгасям имобилайзера и тогава паля. Като го купих преди 6 години батериите на дистанционното си бяха изтощени и докато разбера каква е схемата с паленето мина доста време. Не знам какъв съвет да ти дам,защото с такъв проблем не съм се сблъсквал. Иначе ти с дистанционното откючваш колата нали? Ако се откючва,но не изключва имобилайзера ме съмнява проблема да е в дистанционното.

Коментар

Предполагам отключвате с дистанционното? Ако е така, то вероятно е изправно. Ако проблемът е във веригата на имобилайзера и дистанционното, то двигателят щеше поне да завърти на стартер, а даже и да запали, след което веднага да изгасне /две секунди, както е писал и gopeto1/. В случая изобщо не завърта стартера - следователно е някакъв електрически проблем във веригата - акумулатор, контактен ключ с превключвател в него, кабели, реле на стартера, както и самия стартер /шалтер и четки/. Проверете и връзките на акумулатора /+12V и минуса към корпус/, с мултимер и пробна лампа вижте за пад на напрежение преди и след някоя клема. Моите съмнения са или в превключвателя на контактния ключ /нагорял контакт или кабелна обувка/, релето на стартера или самия стартера с ел. шалтер за включване. Ако се чува изхвърлянето на бендикса, но стартерът не завърта - четки.
      Успех!
      Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
      First impression is not always true. Get inspired.
      Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
      Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Аз го имах проблема с изхвърлянето на бендикса особено през зимата,но го оправих. Палеше,но чак на 3-4 път.

Коментар

А при смяната на акумулатора клемите затегнахте ли ги добре? Това че има напрежение, не означава че има достатъчно ток. Каква беше причината да смениш акумулатора?
          ;-)
          Grand Cherokee I - 5.2 - супер беше!
          нула 999 нула 3 нула 9 нула 3

Коментар

Благодаря!

Коментар

Беше му дошло времето за смяна.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X