Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ел. инсталация на теглич на Jeep WK

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ел. инсталация на теглич на Jeep WK

Jeep WK с фабричен теглич. Като закача ремарке и куплунга за захранването на габарити, стопове и мигачи нищо не свети. При движение от време на време от заданата част на джипа /багажното отделени се чува звук на зумер за секунда -2. След това габаритите присветват за същото време. Въпроса ми е: Има ли някаква специална система в ел. инсталацията на това нещо, която да търси тип ремарке. Ремаркето е със светлини с нажежаема жичка опроводено съвместимо с автомобили и каравани от европа. Джипа е правен за Германия.
    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

От: Ел. инсталация на теглич на Jeep WK

http://hemi.by/chrysler/2006/wh_jeep.../modules_body/

Отзад в ляво има ел. блок.
    Виж дали е закачен, наводнен, изгорял...

Пробва ли с друго ремарке?
    Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Първоначално публикуван от onufriz Преглед на мнение
      http://hemi.by/chrysler/2006/wh_jeep.../modules_body/Отзад в ляво има ел. блок.Виж дали е закачен, наводнен, изгорял...Пробва ли с друго ремарке?
      Не, не съм. Ще го видя този блок. А къде мога да видя описание на блока?
      Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Идеята му е да не натоварва допълнително инсталацията на колата. Токовете са през релета, отделни защити, което е полезно в някои ситуации..
        ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Много интересно: Куплунга ми е правилно свързан според евростандарта, но на всички изводи с изкл. на този "-" или маса, напрежението е 7.7 волта, когато съответния извод не е включен. Или по друг начин казано: ако примерно вкл. габарити на двата извода за габаритите напрежението от 7.7 волта става 12. И така със всички др. като мигачи и стоп. А такъв блок /от линка/ в джипа не можах да намеря. Къде точно е скрит и какво точно да разглобя, че пак да го търся.

Коментар

Предполагам че това ще помогне !

TRAILER TOW CONNECTOR - BLACK 10 WAY
            CAV CIRCUIT FUNCTION
            1 - -
            2 L62 16BR/RD RIGHT TURN SIGNAL
            3 L1 18VT/BK BACK-UP LAMP FEED
            4 F30 14RD FUSED CIGAR LIGHTER RELAY OUTPUT
            5 L7 18BK/YL PARK LAMP RELAY OUTPUT
            6 - -
            7 B40 14LB TRAILER TOW BRAKE B(+)
            8 Z1 14BK GROUND
            9 Z1 14BK GROUND
            10 L63 16DG/RD LEFT TURN SIGNAL

Желая ти успех
            Еди Рангелов : 0885 088 444
            Няма незаменими има незабравими хора !!!

Коментар

Благодаря на Еди Рангелов за компетентната помощ.

След дълги търсения се оказа, че инсталацията на джипа е ОК, но между масата на куплунга и рамата на джипа има съпротивление според моя измерителен уред 0,4-0,5 ома без товар. А на ремаркето кабела на масата е прекъснат и лампите му светят, само ако през теглича се затваря веригата през рамите на автомобила и ремаркето. Така изпробвано на други МПС ремаркето има изправно осветление. Но моя джип не го харесва и подава звуков сигнал.

Благодаря на Еди Рангелов за компетентната помощ.

След дълги търсения се окза, че инсталацията на джипа е ОК, но между масата на куплунга и рамата на джипа има съпротивление според моя измерителен уред 0,4-0,5 ома без товар. А на ремаркето кабела на масата е прекъснат и лампите му светят само ако през теглича се затваря веригата през рамите на автомобила и ремаркето. Така изпробвано на други МПС ремаркето има изправно осветление. Но моя джип не го харесва и подава звуков сигнал.

След възстановяване на прекъснатия кабел "-" или "маса" всички светлини на ремаркето закачено на моя джип работят.

Коментар

Е браво за упоритата работа !!! Доволен съм че успя да се справиш сам
                Еди Рангелов : 0885 088 444
                Няма незаменими има незабравими хора !!!

Коментар

Първоначално публикуван от edirangelov Преглед на мнение
                  Е браво за упоритата работа !!! Доволен съм че успя да се справиш сам
                  Аз също съм много доволен, че си реших проблема, защото никой ел. техник в града и околностите не знаеше нищо и не пожела да се заеме с проблема.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X