Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тампони за двигател

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Тампони за двигател

Здравейте колеги.
    Знам, че някъде срещнах тази тема във форума, но не намерих конкретната дискусия.
    Та въпроса ми е следния. Имам вибрации в купето, най вероятно от тампоните на двигателя.
    Не са кой знае какви и не са дразнещи но все пак са индикация, че трябва да стоят на вниманието ми.
    Прочетох но и видях, че са си лев. Та за това искам да събера мнения, дали някой е правил някакви
    процедури за удължаване живота на тампоните или намаляване на вибрациите?
    Благодаря предварително и за празниците.
    Jeep Grand Cherokee 2.7 crd-2002 год.

От: Тампони за двигател.

Имах същия проблем, но не на конкретния джип. Цените на тампоните за посочения модел са напълно нормални. Понеже бях стиснат, пробвах да пригодя други тампони. В крайна сметка, най-лесния начин, а и най-добрия бе замяна на всички тампони (двигател и СК) с чисто нови.
    If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Здрасти вибрациите може да не са от тампоните , трябва да си сигурен че са повредени , тъй като вибрация може да се получи от лоша работа на дюза и т.н.!
      Ако пишеш от къде си ще получиш информация къде най-близо има компетентен колега !
      Успех !!!
      Еди Рангелов : 0885 088 444
      Няма незаменими има незабравими хора !!!

Коментар

Може и да си прав за дюзата. Преди месец сменях едната и трябва да обърна внимание дали има разлика във вибрациите. Аз съм от Разград.

Коментар

Първо огледай тампоните за видими пукнатини , задния на скоростите като се износи потъва гумата в металната част !!!
          Ако са здрави иди на диагностика да видят корекциите на равномерността на работа при празен ход , ако има над 1,1 ремонт на дюзата

Коментар

В този случай, принципно възможно ли е, при комън-рейл система, сам да си измери количеството върнато гориво на празен ход за единица време и от там да си направи извод за работата на дюзите на празен ход?

Коментар

Може , но корекциите са показател за работата на разпръсквачите и този тест е по-точен , а излишното гориво може да е по-голямо ако има износен клапан за излишно гориво в горната част на дюзата (съчма и седло) .

Коментар

Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
                Grand 3.1TD
                0898 620 306 Стоян

Коментар

Точно каквото колегата Маринов е показал имах предвид, само че домашния вариант.

Коментар

Първоначално публикуван от valls Преглед на мнение
                    Здравейте колеги.
                    Знам, че някъде срещнах тази тема във форума, но не намерих конкретната дискусия.
                    Та въпроса ми е следния. Имам вибрации в купето, най вероятно от тампоните на двигателя.
                    Не са кой знае какви и не са дразнещи но все пак са индикация, че трябва да стоят на вниманието ми.
                    Прочетох но и видях, че са си лев. Та за това искам да събера мнения, дали някой е правил някакви
                    процедури за удължаване живота на тампоните или намаляване на вибрациите?
                    Благодаря предварително и за празниците.
                    Прочетох дускусията.....
                    Всеки що-годе читав монтьор за 5 мин на подемник или канал,ще ти каже дали тези вибрации идват от тампоните.
                    Cherokee WJ 4.0L- NP242
                    Honda Africa Twin XRV 750

Коментар

Другия вариант е да опъне ръчната и д включи на директна с леко газ и втори човек да види къде какво движение има на тампоните. Тампона за смяна лесно ще се издаде. Поне така мисля, поправете ме ако греша.

Коментар

Здравейте . Моята джипка е Гранд чероки 2001 4.7 бензин. За смяна са тампоните на двигателя. Дайте съвети от къде да ги търся,колко струват,някой читав майстор. Благодаря

Коментар

Има тема за поръчки на части от САЩ. Читав майстор за точно тези джипки е Дядо Владо. Ако беше прочел малко, преди директно да питаш, щеше да разбереш това. Тук не се толерира много подаването на "смляна" информация на веднъж, без питащия да е положил поне малко усилия. Поздрави за избора на правилната джипка.

Коментар

Благодаря ти за мнението.

Коментар

Имам следното запитване:След като 2,7 е мотор на Мерцедес, би следвало и тампоните на двигателя да са такива и ака следваме логиката,би следвало тампони за МЛ 270 да пасват на Гранда.Някой да е правил такъв експеримент?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X