Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с бавните на Гранд Чероки- помагайте !

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с бавните на Гранд Чероки- помагайте !

Гранда е 98год. Като съм на бавни и на"D' , изпилява първата до прекъсвач и не качва на горе. Ако на около 3500об. леко върна педала, закача втора, но за малко, и връща първа(на прекъсвач).
    Има масло в скоростната кутия, лост за бавните си щраква(като включва).....

Давайте съвет !!!
    Eвгени Филчев
    Всичко което не ме убива, ме прави по-силен!

От: Проблем с бавните на Гранд Чероки- помагайте !

Първоначално публикуван от kocha Преглед на мнение
    Гранда е 98год. Като съм на бавни и на"D' , изпилява първата до прекъсвач и не качва на горе. Ако на около 3500об. леко върна педала, закача втора, но за малко, и връща първа(на прекъсвач).
    Има масло в скоростната кутия, лост за бавните си щраква(като включва).....

Давайте съвет !!!
    Проблемът е в скоростната кутия, не в раздатката и бавните.
    България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Май "се не чуват" , че раздатката е в бавни. Иначе щеше да прави така и в нормален режим. (Не държа да съм прав)
      Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнение
        Май "се не чуват" , че раздатката е в бавни. Иначе щеше да прави така и в нормален режим. (Не държа да съм прав)
        Освен изходящият датчик на оборотите на раздатката да сЪ ИбавЪ:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SpeedSensorTcase.jpg
Прегледи:1
Размер:25.9 КБ
ID:5567223

http://www.flashoffroad.com/Maintena...peedSensor.htm
        България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Сега като се замисля, май километража на бавните не работи, а на бързите работи ! Да не би да има някакъв датчик покрай лоста(бързи-бавни). Пробвах и с изключване на акумулатора
          Eвгени Филчев

Коментар

А свети ли на таблото лампата за включени бавни ?

Коментар

Свети, но не съм обръщал внимание да не да премигва като подам газ. Възможно ли е 'бавните', да са в скоростната кутия ?
              Възможно ли е някой вакум да ги върши тези щуротии!?
              Последно редактирано от kocha; 26-02-14, 09:24.
              Eвгени Филчев

Коментар

Първоначално публикуван от kocha Преглед на мнение
                Свети, но не съм обръщал внимание да не да премигва като подам газ. Възможно ли е 'бавните', да са в скоростната кутия ?
                Възможно ли е някой вакум да ги върши тези щуротии!?
                Не, в раздатката са. Имах предвид да не е прецакан напр. датчик за позицията на режима в раздатката, пък от него освен сигнал до лампата да се подава и сигнал до ECU / PCM и скоростната кутия да си мисли, че раздатката е на бързи и според много по-ниските обороти на изходящия вал, да не иска да включва на втора и нагоре. Този датчик обаче е някъде отгоре на раздатката и не знам дали има достъп до него без да се сваля раздатката. Но, щом свети "4х4 low", явно проблемът не е в него.

Коментар

За индикатора на позициите на раздатката сигнал се взема от датчик, който е разположен отгоре на раздатката:

Представлява платка с резистори и плъзгач, който се задвижва от издатъка в предния край на датчика. Затваря различни части от пистите и на изхода му има различни стойности на съпротивление, което е управляващо за сигнализацията на различните режими на раздатката в приборното табло /в случая с пет позиции за NV242. За твоята вероятно е само с три позиции/:

Ето и плъзгача, чиито контактни пера се износват:

На изхода на датчика има различни стойности на съпротивление за съответните режими /в случая за NV242/:

В случая при тебе сигурно са само три стойности, но ако са извън норма е възможно затова автоматът да не се държи адекватно - TransmissionControlModule също получава информация от този датчик. Най-често се износват контактите на плъзгача или през уплътнението прониква масло. Също така е възможно вътре да влезе и вода през куплунга, покрай перата на ел. изводите /там май няма никакво уплътнение/ и в резултат - плъзгачът вече не затваря, както трябва необходимите контакти върху платката, а от там и на изхода съпротивлението не е в нормалните стойности. Ако е така, то най-вероятно този датчик трябва да се смени.
                  Случва се и датчикът за обороти на изходния вал също да прави проблеми, примерно да се натрупат по него намагнетизирани частици:

Но, ако е така при тебе би трябвало да имаш проблеми и при бързи, не само в режим - бавни.
                  Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                  First impression is not always true. Get inspired.
                  Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                  Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Изключваш куплунга от датчика на раздатката, забиваш вътре едно съпротивление 60 ома, включваш на бавни, караш и гледаш дали всичко е нормално.
                    Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Огромни благодарности, дано и аз успея да откликна на ваши проблеми в нужда. Утре май пак ще е на канала. Помежду другото, този проблем ми дойде на главата, след едно мерене на... в едно дере(имаше кал и сняг, до колене). След това(проблема) видях, че на единия датчик (гледащ на долу под шофьорското място кабелите са скъсани), уж ги вързах добре, но ..., пак ще го вдигам !
                      Eвгени Филчев

Коментар

Здрасти
                        Един приятел имаше същите симптоми на гранда като тебе- на бавните 1ва и дотам
                        Реши да смени скоростната кутия и всичко се оправи
                        Сега мисли да ги отвори че да види от къде е идвало проблема при бавните така че и при тебе 100% е скоростна кутия
                        Ще сподел в по късен етап каква е болката на тези скоростни кутии ако я установим

Коментар

Първоначално публикуван от ivan_ivanov1988 Преглед на мнение
                          Здрасти
                          Един приятел имаше същите симптоми на гранда като тебе- на бавните 1ва и дотам
                          Реши да смени скоростната кутия и всичко се оправи
                          Сега мисли да ги отвори че да види от къде е идвало проблема при бавните така че и при тебе 100% е скоростна кутия
                          Ще сподел в по късен етап каква е болката на тези скоростни кутии ако я установим
                          Ако бяхме от богатите страни и кутията я брояхме за консуматив всеки би направил така.Но нали разбираш , че евентуално заради някой датчик да смениш скоростна кутия е малко скъпичко.
                          Ford Bronco II 2.9 V6
                          Уаз 469Б
                          Hyundai Santa Fe 2.0 CRDI 125
                          0899846606

Коментар

Първоначално публикуван от ilko_o Преглед на мнение
                            Ако бяхме от богатите страни и кутията я брояхме за консуматив всеки би направил така.Но нали разбираш , че евентуално заради някой датчик да смениш скоростна кутия е малко скъпичко.
                            Колега има и друго
                            Понякога сменяме кабели датчици масла и т.н.и пак накрая си идваме на думата
                            Иначе съм съгласен с теб че скоростната кутия не е от евтините консумативи

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X