Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Jeep Grand Cherokee 4,0L и теглене на ремарке

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Jeep Grand Cherokee 4,0L и теглене на ремарке

Здравейте, как се отразява тегленето на автомобилно ремарке от Grand Cherokee 4.0L. Визирам конкретно, какви са минусите при автоматична скоростна кутия. Ще има ли въобще някакви проблеми?

От: Jeep Grand Cherokee 4,0L и теглене на ремарке

Първоначално публикуван от metaksa Преглед на мнение
    ...... Ще има ли въобще някакви проблеми?
    Не, на изкачване понякога ще трябва да натискаш ОД/Офф.
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

От коя година е Jeep-а и каква му е комплектацията? Фабричният пакет за теглене (клас ІІІ) за WJ включва диференциали с пред. число 3.73; охлаждане на маслото на скоростната кутия; охлаждане на радиатора с електрически вентилатор + перка с виско муфа. Ако е от по-късни години вероятно си има последната комбинация и без да е имал пакет за теглене.

По начало 4-литровият двигател е слабичък за това купе и, съответно, може да тегли по-малък товар с макс. тегло на ремаркето 5000 lb = 2200 кг. Последното се отнася за случай, че дифовете са 3.73. Ако са 3.55 - ще вижда повече зор.

Официална информация за теглене - в прикачения файл.

wj_towing_info1.pdf
      Последно редактирано от Чавдар (V93); 05-04-17, 15:02.
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Предстои ми покупка на горепосоченият джип, затова първо събирам предварителна информация относно, технически-експлоатационните му характеристики. Годината ще е между - 1996 и 1998г. и ще се ползва предимно off-road ( лов, преходи по горски пътища и т.н. ).

Информацията за теглене е много полезна благодаря, за което. Веднага я пращам в базата данни на Jeep.
        Последно редактирано от CarTest™; 23-02-14, 20:53.

Коментар

Аз имам лични впечатления от 4 литровия двигател само, че в Чероки, влачил съм много тежки ремаркета над 2 тона и още над тон в джипа, влачил съм всичко това първо извън пътя през гори и рекички и после на асвалт и много баири стръмни и завои.

Двигателя си е добре, ако не стигне мощност, пускащ на бензин и мощноста става предостатъчно.

Аз бях с 4 скоростен автоматик, който е много здрав но харчи зверски гориво над 70-80 км/ч.

На спускане имаш принудителна 3та и 2ра скорост, ако пипнеш едни неща за половин час човъркане може да сложиш и копче за принудителна 1ва скорост, аз не сложиш, не ми се занимаваше.

Ако НЕ ти работи АБС ще се видиш в чудо при рязко спиране натоварен, ще имаш чуството, че караш лодка не джип ходи където си иска, клати и аха аха да се обърне или врътне на някъде...

Дърпах няколко пъти едни бетонни колци за ограда, строших няколко пъти ремаркето, главини, болтове късах на джантите, пръсках гуми, после камъни товарих пак много тежки, никакви ядове с джипа, с автоматик и т.н. проблема е дисбаланса ако ремаркето се залюлее и спирането натоварен и разбира се пъкането на гуми, аз влачех тия неща из планините из едни скалисти терени с много и остри камъни и скали.

Проблема с тежките ремаркета е в спирането и самия вид автомобил, лекички са и гранда и черока, два тона джип ако влачиш 2 тона ремарке като изпадне ремаркето в дисбаланс става страшно, с тежки товари аз не бих карал с повече от 50-60.

Ако е за инцидентни случаи НЕ мисля, че е проблем да се влачи нещо тежко, ако обаче е за редовни натоварвания аз бих потърсил друг вариант, лично мнение.

Аз имах принудително включване на електрическа перка за охлаждане на радиаторите за СК и ДВГ
          Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
            Аз имам лични впечатления от 4 литровия двигател само, че в Чероки, влачил съм много тежки ремаркета над 2 тона и още над тон в джипа, влачил съм всичко това първо извън пътя през гори и рекички и после на асвалт и много баири стръмни и завои.

Двигателя си е добре, ако не стигне мощност, пускащ на бензин и мощноста става предостатъчно....
            Само дето Черокът е с едни около 300 кг по-лек от Гранда, поради което 4.0 в XJ не е съвсем същото, като 4.0 в ZJ или WJ ...
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
              Само дето Черокът е с едни около 300 кг по-лек от Гранда, поради което 4.0 в XJ не е съвсем същото, като 4.0 в ZJ или WJ ...
              Моят в нормално състояние с пълен резервоар и бутилка 60л газ беше мъничко над 2 тона, кажи го 2 тона което си е Гранд, знаеш мъкнех джекове, инструменти, вода, пожарогасотели и кво ли не с почти празни резервоар и бутилка и 90 кг шофьор беше 2 тона на преглед измерено, точно балансирани 1 тон на преден и 1 тон на заден мост.
              Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от metaksa Преглед на мнение
                Предстои ми покупка ......
                5.2!
                0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Благодаря за информацията! И аз смятах, че не би трябвало да има проблем при тегленето, като се има предвид, че ремаркето ще се товари не повече от 750кг. Тези килограми съм ги влачил и с далеч по малолитражно руско возило и що годе нямаше проблем. С черока ще хвърчи.. Но понеже нямам опит с автоматична скоростна кутия и затова съм малко преднамерен към този вид скоростна кутия, но като чета вашите коментари се убеждавам, че не би следвало да има проблеми.

Коментар

нищо не печелиш с 4.0, търси 5,2, а ако намериш читав 5,9, не се колебай!

Коментар

Да, изпадне ли читав Grand - 4,0 или 5,2 ще действаме.Когато автоматика започне да загрява ( ако въобще това се случи ) , какви са признаците, за да се избегне по сериозна повреда? Има ли датчик на арматурното табло за температура или нещо подобно?

Коментар

дано да четеш руски

Коментар

Чета- да! Много голямо благодаря за чудесната информация!

Коментар

някой поне да беше казал че на 4,0ката гранда скоростите нямат нищо общо с на XJ и се чупят и без нищо да теглиш

Коментар

Става въпрос за Grand Cherokee I " (Z) ", а не за "XJ". Но смятам, че АТ на "XJ" едва ли е конструирана, за да се чупи лесно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X