Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ГРАНД ЧЕРОКИ 3,1 смеси маслото с охладителната течност

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ГРАНД ЧЕРОКИ 3,1 смеси маслото с охладителната течност

Здравейте колеги.Нов съм в форума и предварително се извинявам че не знам как да започна нова тема.ИМАМ СЛЕДНИЯТ ПРОБЛЕМ-КАРАМ ГРАНД ЧЕРОКИ 3,1 ДИЗЕЛ 2000г.ПРЕДИ 2 ДНИ МИ СМЕСИ МАСЛОТО С ВОДАТА И ИЗХВЪРЛИ ВСИЧКО ПРЕЗ ТАПАТА НА РАДИАТОРА.ОТ КЪДЕ МОЖЕ ДА СЕ Е ПОЛУЧИЛ ТОЗИ ПРОБЛЕМ ИЛИ КАКВИ СА ПРЕДПОСТАВКИТЕ ЗА НЕГО.Ще съм много благодарен ако някой помогне.

От: Колко ви харчи вашият 4х4?

Първоначално публикуван от Petrakiev87 Преглед на мнение
    Здравейте колеги.Нов съм в форума и предварително се извинявам че не знам как да започна нова тема.ИМАМ СЛЕДНИЯТ ПРОБЛЕМ-КАРАМ ГРАНД ЧЕРОКИ 3,1 ДИЗЕЛ 2000г.ПРЕДИ 2 ДНИ МИ СМЕСИ МАСЛОТО С ВОДАТА И ИЗХВЪРЛИ ВСИЧКО ПРЕЗ ТАПАТА НА РАДИАТОРА.ОТ КЪДЕ МОЖЕ ДА СЕ Е ПОЛУЧИЛ ТОЗИ ПРОБЛЕМ ИЛИ КАКВИ СА ПРЕДПОСТАВКИТЕ ЗА НЕГО.Ще съм много благодарен ако някой помогне.
    Класически проблем на 3.1 - спукана глава/и. Предпоставките са прегряване.
    WG 2.7 CRD

Коментар

От: Колко ви харчи вашият 4х4?

Първоначално публикуван от imarh Преглед на мнение
      Класически проблем на 3.1 - спукана глава/и. Предпоставките са прегряване.
      Колега а би ли ми казал как се проверяват главите,в смисъл коя е спуканата,скъп ли е ремонта и за напред може ли отново да го направи,какви мерки да предприема и въобще нещо повече за инфо за този мотор,благодаря предварително!

Коментар

От: ГРАНД ЧЕРОКИ 3,1 смеси маслото с охладителната течност

Аз самият, както ти писах на лично карам 2.7. 3.1 го познавам (по-скоро само съм чел за него) задочно от тук. Разтърси се из форума - има бая документирани проблеми и решения. Това което си спомням, като най-често превантивно решение е допълнителна циркулционна помпа за водата, която продължава да работи още няколко минути и след загасен двигател. Допълнителна ел. перка. Промивка/почистване на охлаждащата система. По-кротко в жегите и т.н......
        WG 2.7 CRD

Коментар

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=41156 Чети.
          Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
          Grand 3.1TD
          0898 620 306 Стоян

Коментар

Преди доста години имах Пасат дизел и след едно прегряване на двигателя, започна да меси масло с водата, но не изхвърли тапата а избиваше в разширителното казанче. Интересното беше, че двигателя си работеше с добро охлаждане от бозата която имаше в охладителната система. Даже и не доливах масло - двете системи застанаха в някаква кантарна точка.
            Накрая се оказа, че не е спукване в главата а изкривяване, което се оправи с шлайфане и нова гарнитура.
            Volkswagen Touareg 7L 3.0 TDI V6 (224Hp)
            O8867З7I78

Коментар

Стига го набутвайте с тези глави.Първо да си провери маслоохладителя.
              Grand 3.1TD
              0898 620 306 Стоян

Коментар

Ако маслото е в антифриза има само едно място където налягането на маслото е по-високо както каза колегата ssspeed това е маслоохладителя , често срещан дефект при рядка или никаква смяна на антифриз , охладителите са на поръчка ще проверя за цена .Ужас в Балкан Стар е 1088 лв. с ДДС
                Еди Рангелов : 0885 088 444
                Няма незаменими има незабравими хора !!!

Коментар

Чети и тук:http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=152347&highlight=%EB%EE%E3%E8%F1%F2%E8%EA%E0, преди някои известни тук майстори да ти обяснят , как първо ще разглобят двигателя,после ще изпитат компонентите,после ще установиш че и тези при които носят за изпитване ,са куци и прочие. След като дадеш най-малко 2500 лв. и много безценни нерви, установяваш ,че и за 150 лв. маслоохладител втора ръка може да се реши проблема. А, и много важно е къде и как се прави изпитването. При нас проблема не се реши от никой от компетентните "специалисти",колата вися месеци наред в сервиза ,двигателя беше разпарчетосан, и в сервиза нямаха идея какво да правят!, и се наложи да се запозная с цялата логика на процеса , ние си проведохме дублиращи изпитвания на правилните места и сами си открихме проблема.За охладителната система-намерих и педантичен майстор на самолетни двигатели да разчопли и промие, и там имаше проблеми, нехванати от сервиза. Филтрирай многото глупости , които ще изчетеш и чуеш, и тук включително. Да не продължавам, темата мисля че ще ти е много полезна. Излишните пари и нерви които би хвърлил , забрави сервиза да се сети да компенсира по някакъв начин.
                  Тръгни от последните три мнения.
                  П.п. Еди , сериозният ужас видно от по-горе беше при мен .Затова отделих много енергия за темата ми по-горе, да не се минава по гадният начин.

Коментар

Имам същия 3.1ТD 2000г.Имах си и същият проблем.Правилно е да започнеш от по-малкото-маслоохладителя,но/дано не съм пророк/най-вероятно ще се окаже,както и при мен-спукана глава.Явно,че при тези мотори има проблеми с охлаждането.От тук нататък: сваляне на главите,шлайфане,напасване на клапаните,ЗАДЪЛЖИТЕЛНА проверка на главите за спукване,нова гарнитура и идеално промиване охладителната с-ма.Добре би било да се свали радиатора и да се продуха.Ламелите се задръстват жестоко.
                    Имай готовност с между 600 и 1000лв.

Коментар

Късно е за съвети.След разговор по телефона ми донесе уж здравия маслоохладител.Вече бяха му свалили главите и след тестове се оказва,че главите и маслоохладителя са перфектни.При теста при мен с подръчни материал/затрил съм си дорника/ на 3 атм изригна като гейзер.Тръгна към онези където са свалили главите.Ще чакаме да пише или да се обади.Май е от Белово човека.
                      Grand 3.1TD
                      0898 620 306 Стоян

Коментар

Колега,опитай се от лошото да измъкнеш поне малко полза!След като са свалени главите поне смени всички тапи на водната магистрала.Ако е карана с вода или с не правилния антифриз,нямаш си идея,какво ще намериш!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X