Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Масло за хидравлика WJ 3.1TD

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Масло за хидравлика WJ 3.1TD

Здравейте колеги,
    искам да попитам какво масло да взема за хдравликата на волана на WJ 3.1TD 1999г.
    Нещо в студа започна да вие сутрин докато загрее, погледнах и нивото на течността беше паднало.
    Масла и други консумативи за джип-ове с ниски надценки на www.charkove.com

От: Масло за хидравлика WJ 3.1TD

Да си отговоря на въпроса с цитат от wjjeeps.com:

Mopar®P/N 04883077 Hydraulic fluid / Power steering fluid (MS5931)
    MS5931 IS THE ONLY FLUID THAT CAN BE USED FOR THE POWER STEERING SYSTEM. NO EXCEPTIONS!

Important note:
    The factory fill power steering fluid for all 1999-2004 Grand Cherokees is a unique fluid, MS5931. ATF+4 (MS9602) should not be mixed or used as a “topping off” fluid on the Grand Cherokee WJ. All WJ models should be serviced using ONLY the special MS5931 fluid. ATF+4 is NOT an approved Power Steering Fluid and should never be used under any circumstances. Note that all fluids will darken in color with usage and fluid color is no longer an indication of fluid condition.

Коментар

Exactly! "...NOT an approved Power Steering Fluid and should never be used under any circumstances"
      Късно виждам поста ти. Звънна ли на Скорпионите? Мисля, че имат в наличност.
      Not a big deal, когато ти е наблизо. Инак е драма, особено сега.
      Поздрави!
      К.
      Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive II *
      2" lift (Bilstein 5100 & IronRocks springs), General Grabber AT3 31"

Коментар

Намерих колега, ама са въпроса е че ще я сменя цялата, че не знам какво имам вътре? )

Коментар

Аз пък от вчера търся официална забрана от страна на "Крайслер" за АТФ-то, ама нъцки
          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
            Аз пък от вчера търся официална забрана от страна на "Крайслер" за АТФ-то, ама нъцки
            Добре, колега. Да питам тогава, да ида ли до OMV и да купя ATF (ATF или ATF+4, съжалявам за тъпия въпрос)?
            Сори, ама нямам идея кво да правя

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
              За хидравликата има противоречиви бюлетини на "Крайслер", всеки отменя предходните. Ако колата има хидравличен вентилатор като "Хемито" ми напр. - пишат, че трябва PSF вместо ATF
              Първоначално публикуван от peter3d Преглед на мнение
              Намерих колега, ама са въпроса е че ще я сменя цялата, че не знам какво имам вътре? )
              Тия поне се различават по цвета. ATF си е червен, а PSF е безцветен.
              България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Начи да кажа, след консултация с Дядо Владо по тела, налех малко ATF )
                Никакъв проблем нямам вече 1-2 седмици.

Благодаря за което на Дядо Владо

Коментар

На моя 3.1 ТД му налях масло за хидравлика, каквото имах под ръка, сходно до това, което бе обявил производителя в техническата литература. Дали в следствие на това или не, семеринга на помпата текна. Не ми се занимаваше да я отварям, просто взех втора употреба на външен вид почти същата от някакъв ВАГ, с около милиметър разширих оригиналната ремъчна шайба и и разпробих нови отвори през 120 градуса и помпата стана вечна. Десетки хиляди километри тази помпа на ВАГ се караше с прецедено отработено масло ( с което и вървеше машината). Цялата процедура струваше под 80 лева и около час труд.
                  If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X