Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Грешка 0700

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Грешка 0700

Здравейте колеги!Преди един час се прибирам от път с камиона и почвам да си чегъртам жипката.Междувременно съм го запалил да си работи.чистих го някъде около 10ина мин.Колата си работи нормално.И на газ си премина.Качвам се да си тръгвам към нас и след 100ина метра ми светва чека.До нас са около 5 км.Колата си върви нормално.Като стигнах пред нас-диагностика с ключа и показа грешка 0700.Колата не беше палена 5 дни.Акумулатора беше леко паднал но запали.Та ква е тая грешка?
    Благодаря!
    Jeep Grand Cherokee 4.7 WJ V8
    0888854582
    Дизел втора употреба за лична - НЕ!!!!
    Китайска поговорка "Не ти пожелавам да живееш в интересни времена" басси!!!

От: Грешка 0700

Зима е и някакъв грип явно върлува - за същият проблем пише вчера и колегата baramundi , затова ти копирах неговият пост:

Направих тест с ключ и ми излиза код P0700
    и после по таблицата :
    Check Transmission DTC's

и

This code indicates that the EATX (Transmission controller) has an active fault and has illuminated the MIL via a BUS message. The specific fault must be acquired from the EATX via a DRBIII tool. (Input or Output Speed Sensor failures often cause this code and are a common failure part on WJ Grand Cherokees).

Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD

Коментар

Да бе,първо пуснах темата - после видях и на колегата писанията.Може ли да се кара така до отстраняването на проблема?В смисъл - не да ходя до морето ама за днес ми трябва за 30ина км колата.Да не прее... нещо?
      0888854582

Коментар

Не мисля , че има проблем , но за компетентно мнение знаеш на кой да звъннеш (жокер - Дядо Владо)
        Миналата година по същото време май беше и на мен ми светна Check , но беше Р0701 - изчистена при Дядо и непоявила се - засега де.
        Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD

Коментар

Чакам да стане 10.00.Че днес е неделя,пък той не веднъж ни е предупреждавал в неделя след 10
          0888854582

Коментар

Ха ако има лекарство, кажи после какво е , че както ни е подкарали може още някой колега да се зарази

Коментар

Утре след 11.00 съм при Дядо.Като се прибера ще пиша.Между другото джеки загасна!За сега няма влошаване в движението на колата.
              0888854582

Коментар

Колега,ето това означава ..!Р0700 Неизправност в системата за управление на трансмисията!!!

Коментар

Първоначално публикуван от bobydimi Преглед на мнение
                  Не мисля , че има проблем , но за компетентно мнение знаеш на кой да звъннеш (жокер - Дядо Владо)
                  Миналата година по същото време май беше и на мен ми светна Check , но беше Р0701 - изчистена при Дядо и непоявила се - засега де.
                  Колега, при теб е това!!Р0701 Неправилно е регулирана системата за управление на трансмисията

Коментар

P0700-TRANS CONTROL 1-2/4-5 SOLENOIDCIRCUIT
                    P0700-TRANS CONTROL 2-3 SOLENOIDCIRCUIT
                    P0700-TRANS CONTROL 3-4 SOLENOIDCIRCUIT
                    P0700-TRANS CONTROL INTERNAL CONTROLLER
                    P0700-TRANS CONTROL MOD. PRESS SOLENOIDCIRCUIT
                    P0700-TRANS CONTROL SHIFT PRESSURE SOLENOIDCIRCUIT
                    P0700-TRANS CONTROL SOLENOIDSUPPLY VOLTAGE
                    P0700-TRANS CONTROL TCC SOLENOIDCIRCUIT
                    Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
                    Grand 3.1TD
                    0898 620 306 Стоян

Коментар

Та така!Днес след посещение при Дядо напраихме диагностиката.Дядо изчисти грешката и ме посъветва да си карам щот то колицата си върви бре!Ако има нещо то ще се покаже.Обаче при диагностиката излязоха още 1784 и1793!И съответно текстове към тях ама понеже не съм на ти с англииския ще ги напиша както ги чух ама на БГ-няма да ме бъзикате!Та 1784-LR прешъс уич сиркуит и 1793-TRD линк комюникейшън ерър,тва последното е няква грешка в няква връзка доколкото захапвам.Дядо и тях ги изтри и така.Ще карам и ще видим.
                      п.п. Те ви и главните участници днес

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:WP_000332.jpg
Прегледи:1
Размер:153.0 КБ
ID:5558346

и малко технически контрол

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:WP_000330.jpg
Прегледи:1
Размер:104.2 КБ
ID:5558348
                      0888854582

Коментар

Момци здрасти!Едно въпросче?Понеже Деди ме посъветва да закача акумулатора на зарядно за всеки случай,следователно тряа да го сваля и в мазето,радиото после ще ми иска ли код?Че ако иска,аз няма от де да му го взема!И тогава кво???Деди каза че в форума имало човек дето ги разбирал тия работи ама ако трябва да се сваля радиото си е крива работа.Модела е Alpine CVA-1005R.То акумулатора не че е паднал ама не карам колата чак толкоз че да съм сигурен че се възстановява само от алтернатора.Първият ми пост в таз тема го доказва!
                        А за тия грешки 1784 и 1793 малко помощ?
                        И благодаря!
                        0888854582

Коментар

edirangelov е твоят човек за кода на радиото. Ето в тази тема е писал за кодовете на радиото.
                          Успех!
                          Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                          First impression is not always true. Get inspired.
                          Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                          Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Днес ходих пак до Дядо че вчера сутрин пак ми светна чека та и първа скорост изчезна.Тва сутринта.И след обяд като си тръгвах от работа колата тръгна отново както си трябва.Днес също си върви "кат бесна".И днес Дядо провери буксата дет влиза в скоростите.В смисъл извади и отново вкара буксата.И изчисти грешките.А те пак си бяха същите-основна с ключа 0700 и на компа 1784 и 1793.Всичко бе изчистено и Дедо каза-карай.И аз карам.И да видим кво ще излезе от цялата работа.
                            п.п.Между другото първият път когато ми светна чека колата запали със замисляне-описал съм в първия пост тук.Вчера сутрин давах ток на един комшия.Двигателя на жипа работеше по време на мероприятието.И после като тръгнах след 20 метра - хоп джеки чан.Не знам дали има връзка и дали акумулатора може да е замесен.Затова Дедо съветва да го заредя и за това пък аз питам за кода на радиото.
                            Последно редактирано от traun; 31-01-14, 18:09.
                            0888854582

Коментар

Ами, след като Дядо те е посъветвал, не го мисли толкова и зареждай акумулатора. То ще си покаже дали е от него. Може даже и да го замериш преди и след зареждането за да се види какво му е състоянието, особено при тези ниски температури сега. Често срещан проблем с Jeep Grand Cherokee WJ е при слаб акумулатор и опит за стартиране да запише някаква грешка или да светне MIL лампата. В този режим има сериозен спад на напрежение при включване на стартера и ECU-то се "ошашква".
                              Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                              First impression is not always true. Get inspired.
                              Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                              Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X