Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Монтаж на газова бутилка в WJ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Монтаж на газова бутилка в WJ

Здравейте,

Моля за мнение как е най-подходящо да се извърши монтажа на газова бутилка тип "бойлер" в багажника на Гранд Чероки WJ. Съществува проблем с капака на резервната гума, който заема почти цялото дъно на багажника и ако се постави бутилката отгоре ще възпрепятства отварянето му. Ако имате снимки на добро решение ще се радвам да ги споделите, както и евентуално да препоръчате сервиз/майстор за реализирането му. На мен ми предлагат укрепване на бутилката с "телескопи" към стените, но не ми изглежда добро решение.

Вариантът с кръгла бутилка на мястото на резервната гума не е предмет на тази тема.

От: Монтаж на газова бутилка в WJ

Има доста подробни теми по въпроса....моята бутилка е 45 литрова тип "бойлер" както си написал. Разположена е плътно зад задната седалка. Капака на резервната гума се отваря свободно. При среден разход 20/100 газ на всеки 200 км. съм в бокса за зареждане и мисля, че е нормално.
    Volkswagen Touareg 7L 3.0 TDI V6 (224Hp)
    O8867З7I78

Коментар

Първоначално публикуван от Savador Преглед на мнение
      Има доста подробни теми по въпроса....моята бутилка е 45 литрова тип "бойлер" както си написал. Разположена е плътно зад задната седалка. Капака на резервната гума се отваря свободно. При среден разход 20/100 газ на всеки 200 км. съм в бокса за зареждане и мисля, че е нормално.
      може ли до покажеш 1-2 снимки на захващането на бутилката? отдолу болтовете в гредата ли влизат?

Коментар

При мен 60 литрова бутилка е монтирана на два телескопа (пръчки с болтове, които минават подкалника) на около 2-3 сантиметра над пода на багажника. Така има вентилация около цялата бутилка. Исках да е така, защото от личен опит на Черока бутилката беше монтирана направо на пода и от конденза беше ръждясала доста в долната част отвън, а не се виждаше от мокета .
        YJ 1995 Sport. 2.5, AX-5, Command-Trac (NP231)
        XJ 1996 Sport, 4.0. AW4, Selec-Trac (NP242) - retired
        WJ 2000 Limited, 4.0, 42RE, Quadra-Drive
        KJ 2002 Limited. 3.7, 45RFE, Selec-Trac (NP242)

Коментар

При мен е 90л бутилка тип бойлер монтирана надлъжно зад задната седалка.Монтажа е някъде по европско правен.Капака на пода за резервната гума леко се дръпва напред около 1-2см и се отваря без проблем.За съжаление не мога да покажа снимки понеже в момента нямам достъп до гранда
          BMW X6

Коментар

Моята ламя е с резервна гума BRC, правена е в Италия, общия обем е 90 литра, чисто събира 80 литра газ, на мен обаче са ми малко, немога да си представя ако събираше по-малко от 80 л., абсудно е.
            TOYOTA RAV 4 HYBRID 2016 г. бензин 2500, 155 k.c. + Hybrid 200 k.c., LPG OMVL 64 Litra

Коментар

Първоначално публикуван от TOYO Преглед на мнение
              Моята ламя е с резервна гума BRC, правена е в Италия, общия обем е 90 литра, чисто събира 80 литра газ, на мен обаче са ми малко, немога да си представя ако събираше по-малко от 80 л., абсудно е.
              Моята по данни от бутилката е 95-тороидална. В БГ не събира повече от 72-75лт. В турция бях наскоро от празно събра на два пъти 79-81лт. Дали налягането е по-голямо? Всъщност и разхода в Туркистан намаля и пробега се увеличи.
              Чудна работа???????????
              в общия случай, питащия, приема за точен и коректен,само отговора който е очаквал.....
              Land Rover Discovery 4 & VW Touareg 3.0TDI

Коментар

Първоначално публикуван от marinco Преглед на мнение
                Моята по данни от бутилката е 95-тороидална. В БГ не събира повече от 72-75лт. В турция бях наскоро от празно събра на два пъти 79-81лт. Дали налягането е по-голямо? Всъщност и разхода в Туркистан намаля и пробега се увеличи.
                Чудна работа???????????

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20130318_140237.jpg
Прегледи:1
Размер:136.0 КБ
ID:5560626Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20130318_140247.jpg
Прегледи:1
Размер:133.3 КБ
ID:5560627
                в общия случай, питащия, приема за точен и коректен,само отговора който е очаквал.....
                Land Rover Discovery 4 & VW Touareg 3.0TDI

Коментар

Първоначално публикуван от TOYO Преглед на мнение
                  И моята е така, но много конденз, как да се спася от него?
                  Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
                  Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X