Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Wrangler TJ и счупеният му Блокаж!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Wrangler TJ и счупеният му Блокаж!

Здравейте колеги. Надявам се да не съм сбъркал раздела в който пускам темата понеже ми е първата .

Собственик съм на Wrangler TJ 4.0i произведен 1997г. Автомобила съм закупил с някои ъпгрейди по него и тези за които ще пиша са по диференциалите.
    Сменените по тях детайли са пиньон и корона с предавателни числа (по мои изчисления дано не греша) 4.875 и въздушна блокировка на заден диференциал.
    Блокажа до сега смятах за ARB и за такъв ми бе представен от предишния собственик, но вече имам леки съмнения. Надявам се това да кажат по-запознатите колеги защото аз друг не съм и виждал .
    Ето какво ми се случи миналата седмица! Потеглям съвсем спокойно с автомобила и някакви скандални звуци от задния диференциал .
    На следващия ден естествено вече дифа беше отворен и вътре изненада, нещо бе изяло едно сателитно и едно планетно колело .
    Какви са вашите мнения какво е довело това положение? Блокажа ли е ментак или грешна експлоатация от моя страна? Въпреки че освен в голяма кал другаде не е включван!
    Прикачени файлове
    Последно редактирано от pecata=; 23-01-14, 21:24.

От: Wrangler TJ и счупеният му Блокаж!

И фланеца за закрепване на короната е дал фира . Болчетата които затварят касетата бяха ли затегнати ?
    Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
    New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Честно казано ще те излъжа ако кажа да понеже не присъствах на целия демонтаж но когато го отвориха всичко си бе по местата. Единствено се виждаха изронените зъбни колела.

Коментар

За добро или за лошо избързах без да търся чужди мнения и реших ремонта да бъде с подмяна и поръчах ето това http://www.quadratec.com/products/16120_5000.htm Надявам се да не съм сбъркал с тези полуоски. Единствено ме притеснява дали няма да пострадам от същата болест и с новите компоненти, че мисля да слагам и кални 35-ици.

Коментар

Първоначално публикуван от pecata= Преглед на мнение
          Честно казано ще те излъжа ако кажа да понеже не присъствах на целия демонтаж но когато го отвориха всичко си бе по местата. Единствено се виждаха изронените зъбни колела.
          При мен се беше пукнал капака от страната на муфата за въздух , но нов ми излезе към 200лева .Твоя е дал много поражения и не си заслужава да се ремонтира . Купувай нов .

Коментар

Колеги, вече има и някакво бегло развитие по моите проблеми. Днес получих от фирмата посредник дата на която ще получа новите части. Според тях това трябва да се случи на 5.02. (Сряда) и след това веднага започва монтажа Естествено и снимки ще кача. Моля ви само кажете какво масло да сложа кое е най подходящо за ARB блокировка?

Коментар

Първоначално публикуван от pecata= Преглед на мнение
              Колеги, вече има и някакво бегло развитие по моите проблеми. Днес получих от фирмата посредник дата на която ще получа новите части. Според тях това трябва да се случи на 5.02. (Сряда) и след това веднага започва монтажа Естествено и снимки ще кача. Моля ви само кажете какво масло да сложа кое е най подходящо за ARB блокировка?
              Слагаш масло предписано за щатния ти диференциал .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X