Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Взех си WJ 4.7

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Взех си WJ 4.7

Първоначално публикуван от baramundi Преглед на мнение
    Направих тест с ключ и ми излиза код P0700
    и после по таблицата :
    Check Transmission DTC's

и

This code indicates that the EATX (Transmission controller) has an active fault and has illuminated the MIL via a BUS message. The specific fault must be acquired from the EATX via a DRBIII tool. (Input or Output Speed Sensor failures often cause this code and are a common failure part on WJ Grand Cherokees).

Ако искаш обади се в понеделник да проверя мисля че имам такъв датчик
    Еди Рангелов : 0885 088 444
    Няма незаменими има незабравими хора !!!

Коментар

Тестовете веднага след регистрация.

GSM 0877 08 99 19
      Jeep Grand Cherokee 5.2 V8

Коментар

8-ка се окотииии - мамка му. Вчера ходих до Плевен общо около 70 км - всичко нормално , след като се прибрах в града ходих насам - натам и в един момент се изгуби парното (спря да духа топло) - викам си клапи нещо, след това както си работи вдигна до 120 градуса , спрях на място , двигателят работи и след около 1 мин си охлади и отидох да взема малкия от ясла. Качвам го в джипа и си викам минавам да сипя газ и бензин (то ми е близо) , и го прибирам в гаража. Проверих антифриз , масло - всичко нормално. Като запалих пред яслата и ми направи впечатление , че нещо "дъвче" мотора - не работи равномерно. Сипвам газ,бензин паля и тръгвам към вкъщи ( около километър ), по пътя гледам - не ще да обърне на газ , карам леко и тъкмо завивам на 200 м от гаража джипа загасна и нещо подпуши под капака. Скачам аз , правя задръстване (не ме интересува) , вдигам капака и ми мирише на изкипял антифриз , минава един приятел с джип , закача ме и леко леко до гаража. Завъртам да запаля - припалва за момент , чува се метално чукане ( не най-слабо ) и джипа загасва. Сряза ме нещо под ребрата и с тюхкане и псуване го забутахме в гаража. След 3-4 часа баща ми отишъл завъртял го и двигателят запалил без да се чува чукане тропане или нещо подобно - каза , че някой от цилиндрите не работи както трябва. Утре сутринта ще ходя да видя масло и антифриз.

Коментар

Утре сутринта ще ходя да видя масло и антифриз.
          Изпарители, мембрани също. Може да е по-малък дяволът.
          В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Освен изпарителя, възможно е и някоя от връзките на изпарителя с охладителната система - маркучи, скоби - изобщо всичко, което е монтирано допълнително при монтажа на газовата уредба.
            Успех и дано да е "малкия дявол"
            Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
            First impression is not always true. Get inspired.
            Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
            Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Като ми звънна си бях в средата на работния ден с всички текущи ядове, извинявай.
              Сега на малко ракия и пържени картофки - духнала гарнитура. Премери компресията
              0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                Като ми звънна си бях в средата на работния ден с всички текущи ядове, извинявай.
                Сега на малко ракия и пържени картофки - духнала гарнитура. Премери компресията

Няма за какво да ми се извиняваш - ти ми даде достатъчно съдържателен отговор. Благодаря на колегите за насоките .

Коментар

ГОЛЯМ СЪМ ГЛУПАК!!! Ей тъй го съсипах от немърливост. Чак преди около час успях да отида до гаража да погледна машината - слаб антифриз - замръзнзл е. А като го гледах - син, бистър, чак му се радвах. Сега съм включил скарата под двигателя да го грей и след 2 часа ще ходя да му търся пробките да го източа.. (Аз си го заслужавам - машината не го заслужава) Маслото е чисто.
                  Последно редактирано от baramundi; 30-01-14, 17:51. Причина: допълване

Коментар

....слаб антифриз - замръзнзл е. А като го гледах - син, бистър, чак му се радвах...
                    Дано се разминеш с възможно най-малко щети.Между другото това може да е изключително полезна информация за всички, които са решили да си купуват коли от Гърция или други страни с по-топъл климат.Антифриза най-вероятно си е добър наистина, но просто не е предвиден за толкова ниски температури.Това е напълно разбираемо ако например колата е била на място където температурите падат максимум до 0 градуса.За това колкото и в добро състояние да изглеждат флуидите в джипките ни когато ги придобиваме е хубаво да се сменят.

Успех
                    Keep the shiny side up, all four on the floor and with any luck I will see you on the trail!
                    Daihatsu Feroza F300 1.6 16V

Коментар

- слаб антифриз - замръзнзл е.
                      Стискам палци, това донякъде покрива симптомите и може и да се разминеш.......

Коментар

Първоначално публикуван от Vani4a Преглед на мнение
                        Между другото това може да е изключително полезна информация за всички, които са решили да си купуват коли от Гърция или други страни с по-топъл климат.
                        Έτσι είναι μπάρμπα Γιάννη ! (Така е, чичо Ванчо )
                        В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Приключението приключи , в крайна сметка единствената щета се оказа теч пот маркуч по охладителната с-ма . Двигателя е попрегрял леко и е заклинил клапан , който след охлаждането се е оправил ( от това е изтропал и е огаснал - така ми го обяснява майстора ми) Смяна на антифриз , попритягане на соединенията и всичко е 6. Днес му навъртях 100 - на км. внимателно - всичко си работи нормално. С предишната Тойотка го ядох голям от прегряване и сега бая се бях притеснил отначало . Поздрави на всички

Коментар

Щом не си ми се обаждал, значи всичко е наред.
                            GSM 0877 08 99 19
                            Jeep Grand Cherokee 5.2 V8

Коментар

е попрегрял леко и е заклинил клапан , който след охлаждането се е оправил ( от това е изтропал и е огаснал - така ми го обяснява майстора ми)
                              Ъъъъъъ не го вярвам , компресия мерихте ли после?

Коментар

Не е мерил, но аз го имам на ум и тези дни ще го направя - мотора работи все едно нищо не е имало

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X