Обява

Свий
Няма добавени обяви.

DPF филтър на Grand cherokee 3.0CRD - въпроси

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• DPF филтър на Grand cherokee 3.0CRD - въпроси

Здравейте колеги.
    Разбрах, че мога да си премахна дпф филтъра както и поставяне на чип.
    Интересно ми е дали принципно ще окаже влияние на разхода на гориво, и сега карам с масло за твърди частици след премахването на този филтър мога ли да ползвам други масла.
    След премахването на филтъра и поставянето на този чип какви са недостатъците, последствия за автомобила.
    Благодаря ви.

От: DPF филтър на Grand cherokee 3.0CRD - въпроси

Досега съм виждал няколко опита са изключване на DPF системата при Mercedes но винаги са били неуспешни !!!
    Ако някой иска да тренира кажи му така да махне филтъра че после да можем да го монтираме пак !!!
    При чип тунинг се натоварват някои от елементите по-вече от предвиденото , първо се обажда турбината ако е поизносена и т.н. , и т.н. ...........!
    Моя съвет е не махай DPF може да го чипнете но малко примерно със софтуер на ML 320 !
    Еди Рангелов : 0885 088 444
    Няма незаменими има незабравими хора !!!

Коментар

За НГВитара мога да ти кажа /моята/махнах го и разхода падна .А и познавам доста без филтър и са много доволни.Декември минах преглед и изгорелите газове са в нормите.
      Grand Vitra ddis 2008
      SEAT Althea XL tsi 2010
      Mitsubishi Canter

Коментар

Първоначално публикуван от nikocc Преглед на мнение
        ...премахна дпф филтъра ...
        Много рядко съм виждал на Гранд Чероки ДПФ филтър...
        Ти СИГУРЕН ли си, че имаш ДПФ филтър...
        Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Първоначално публикуван от edirangelov Преглед на мнение
          Досега съм виждал няколко опита са изключване на DPF системата при Mercedes но винаги са били неуспешни !!!
          Ако някой иска да тренира кажи му така да махне филтъра че после да можем да го монтираме пак !!!
          При чип тунинг се натоварват някои от елементите по-вече от предвиденото , първо се обажда турбината ако е поизносена и т.н. , и т.н. ...........!
          Моя съвет е не махай DPF може да го чипнете но малко примерно със софтуер на ML 320 !
          Неуспешните опити се дължат на използването на кракнати програми из нета.
          Пробвайте със Swiftec или "ръчно" изключване и ще стане.

Коментар

Убеден съм, че е с този филтър.
            По спецификации за маслото и други консумативи пише, че е с този филтър.
            Тези дни ще ходя да питам тук таме за инфо и ще споделя.

Коментар

още по-интересно ще е, да махнеш и ЕГР клапана

Коментар

Ето да разбереш че нямаш такова животно>Engines:3.0 V6 Turbo diesel (mated with W5-A580 transmission, 3.55 axle ratio)The all-new 3.0-litre V-6 CRD engine is a “next-generation” power unit from the DaimlerChrysler Group producing class-leading levels of power and torque, with good fuel economy. With Bosch high-pressure fuel injection (2000+ bar), a variable geometry turbocharger and four valves per cylinder, the new engine meets Euro 4 emissions standards without a diesel particulate filter. Maximum power is 218 hp (160 kW) and peak torque is 376 lb.-ft. (510 N•m) from just 1800 rpm. Ама много ми е инт. тука някой като вземе да пише и дава акъли какво да се маха и програмира без бъкел да разбира,в времето на чичо Гугъл !!1 во проверявайте след туй показвайте колко знаете!
                Mercedes-Benz GL 500

Коментар

Гугъл не е панацея за всичко. Оборудването с ДПФ зависи за кои пазар е купуван автомобила, 52090351AC е номерът на ДПФ-а.
                  Така или иначе собственика го мързи да легне под колата, затова не виждам причина за спор във форума

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:i2218245.jpg
Прегледи:1
Размер:44.8 КБ
ID:5556779

Коментар

Tоя джип се произвежда от 2004, до 2010 г., а 2009 влиза стандарта евро 5, така, че е вероятно последните години да е е оборудван с този филтър.

Коментар

http://www.factorychryslerparts.com/...2090351AC.html

От 2007г. го има като екстра, но са голяма рядкост.

Коментар

Първоначално публикуван от madness75 Преглед на мнение
                        high-pressure fuel injection (2000+ bar)
                        Хич не разбирам от дизели и "Мерцедеси", въпроса ми е повече за обща култура. Вярно ли е това за 2000+
                        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Не.

http://en.wikipedia.org/wiki/Mercedes-Benz_OM642

Коментар

Колеги след прекрасният спор и всички тези мнения за jeep разбрах ..........?.
                            Не претендирам че разбирам заради това питам, и не питам дали има защото съм убеден че има.
                            Колата е модел wk произведена за Австралия и от там купувана не мисля че в Motor moll ще ме излъжат. Когато се върнах ме питаха дали има този филтър не бях сигурен и се консултирах с Мерцедес Варна, отговориха ми да аз пак не вярвах и звъннах в чужбина отговориха ми (ДА ИМА). Но това е без значение, много хора питах и разбрах че моторите на !!!!!!Мреседес са много капризни към тази процедура видях с очите си. Но и това не е важно може и майсторът да е кофти може и колата да е зле, без значение, реших да не правя никакви интервенции.
                            И все пак благодаря.

Коментар

3.0 V6 CRD 10 qts. (w/filter, 3.0 V6)
                              Oil pan bolt torque: 22 ft. lbs./30 N·m

5W-30 (3.0 V6)
                              Use only SAE 5W-30 Synthetic Engine Oil that meets Chrysler Material Standard MS-11106 or Mercedes Benz MB 229.51 and ACEA C3 qualified engine oils.

12,500 mi.
                              12 mo. 6,250 mi.
                              6 mo.
                              http://www.wkjeeps.com/wk_maintenance.htm#TRANS

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X