Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с шофьорския колан на WJ

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Проблем с шофьорския колан на WJ

    Бях на разходка в Лозенската и пробвах да кача с джипа връхчето над Лозенския манастир. Спрях малко под върха, на 3-40м, че по-нататък ако счупех стоковото си окачване пътна помощ можеше и да не се качи :-) . Отбих леко вдясно и паркирах под 45 градуса спрямо около 25%-ия наклон. Малка разходка и се върнах отново при джипа. Шофьорската врата се отваряше повече нагоре отколкото настрани и механизмът не я задържаше отворена. Казах си дори и да се преобърна странично с колата при обратния завой надолу, аз съм вързан с колана и няма да пострадам. Посягам към колана, а той блокирал, както при рязко спиране?! Целият колан се навил обратно и няма как да го издърпаш?! Като се смъкнах бавно и полека на по-равно колана се оправи и пак си работеше нормално. Е бива ли така, за първи път да ми е необходим колана, а той да откаже в най-важния момент!

  • #2
    От: Проблем с шофьорския колан на WJ

    Първоначално публикуван от ardmin Преглед на мнение
    ...Отбих леко вдясно и паркирах под 45 градуса спрямо около 25%-ия наклон ... Посягам към колана, а той блокирал, както при рязко спиране?! Целият колан се навил обратно и няма как да го издърпаш?! Като се смъкнах бавно и полека на по-равно колана се оправи и пак си работеше нормално. ...
    Това е нормална функция на автоматичното блокиране (натягане) на коланите. Идеята е ако се обърнеш странично при ниска скорост (дори и на място) коланите да те задържат на седалката без да се задейства AIRBAG-a или друга система за активна защита с която разполага колата. Предполага се че си ги сложил още при потегляне (на равно).

    При някои леки автомобили коланите блокират дори като качиш колата с десните или левите гуми на малко по-висок бордюр ...

    Коментар


    • #3
      От: Проблем с шофьорския колан на WJ

      Абсолютно нормално поведение на автомата...
      tsb_bg е прав.
      На времето бях сменял на лек автомобил заден колан. Доста време се чудих дали новия работи - уж го намествам на ръка под точния наклон, а той все заключен стои.
      А като го монтирах на колата - работи безпроблемно... Явно е доста чувствителен механизъм...
      Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
      Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

      Коментар

      Активност за темата

      Свий

      В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

      Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

      Зареждам...
      X