Обява

Свий
Няма добавени обяви.

СТРАННО ЧУКАНЕ!!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• СТРАННО ЧУКАНЕ!!!

имам странен шум при натискане на спирачката- гранд чероки 1998г,4.0!!!получава се едни глухо пукане при натискане ,а понякога шума се появява без причина и най вече при изкачване на наклон и то на равен път и изчезва ако чукна спирачка!!!!!!!звукът се появява и само леко да докосна педала на спирачката без де факто да намалявам и го има при всяко докосване на педала -само докосване без да съм натоварил ходовата част !!!!!!имам преглед на ходова част без да се установи каквото и да е било!!!нямам луфтове !!!!!
    Последно редактирано от diko1988; 22-12-13, 11:59. Причина: съобразяване с правилата!!

От: СТРАННО ЧУКАНЕ!!!

Писането с главни букви се смята за крещене!
    Моля, съобразявайте се с това.

А, иначе жокера е може би: Шими (използвай търсенето)
    Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Колега, тук не се толерира писането с големи букви - приема се като викане-крещене!

По въпроса ти, причини много, на мен ми се е случвало при спиране и при потегляне да пука, оказа се шарнир, може да имаш и отлепена накладка... Погледни на канал, и почни да проверяваш за всякави луфтове по предницата, или се обади на Дядо Владо, потърси и напиши в профила си откъде сте, за да ти се помогне.

п.с. До CarTest, писали сме едновременно..

Коментар

Подобно чукане + скрибуцане и всякакви гадни звуци, описано тук: http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=153909 се излекува със смяна на водачите на накладките. Проблем е намирането на въпросните водачи. Чаках стъкмяване на контейнер от САЩ от участници във форума, иначе доставката им излизаше златна... Смених и накладките с качествени.
        България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
          Подобно чукане + скрибуцане и всякакви гадни звуци, описано тук: http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=153909 се излекува със смяна на водачите на накладките. Проблем е намирането на въпросните водачи. Чаках стъкмяване на контейнер от САЩ от участници във форума, иначе доставката им излизаше златна... Смених и накладките с качествени.
          +1.Водачите имат едни гумени обвивки,след време опадват и започва това чукане на всеки оборот на колелото,защото водачите мърдат в супорта.Аз съм го лекувал с нанизване на подходящо маркуче на водачите.Говоря точно за Чероки.
          Тойота Ленд Крузер RJ 73 22R-E,LPG
          Субару Форестер 2.0 ХТ,253к.с.
          Враца

Коментар

Предполагам отзад спирачките са барабанни. Преди да почнете с подмяна на каквото и да било, свалете задните барабани и огледайте за отлепено феродо на накладките или евентуално повреден фиксатор, който държи накладката към основата.
            Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
            First impression is not always true. Get inspired.
            Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
            Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X