Здравейте, проблема е следния - от около три години съм собственик на Grand Cherokee 3.1. След покупката смених всички масла и се почнаха проблемите: при каране влиза в авариен режим, спирам включвам на паркинг след това на директна и тръгва. Имало е случаи, в които го прави на 100 км веднъж, има случаи да го прави двадесет пъти. Кутията я отваряха два пъти,но нищо не се оправи. Най- странното е, че зимата го няма този проблем карах го и в мерцедес и там не успяха да го оправят не им отчита грешки. Моля ако някой е имал моя проблем да сподели как и къде са го оправили. Благодаря предварително.

Обява

Свий

Няма добавени обяви.

Проблем скорости на 3.1

Свий

X
- 

От: Проблем скорости на 3.1

А при смяната на маслата, с какво смени флуида в автомата? Възможно е, ако не е правилното масло /ATF +4/ да не е с необходимите качества и параметри, затова при загряване да създава проблеми, щом през зимата, когато е студено не прави проблеми.Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
 First impression is not always true. Get inspired.
 Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
 Reading is sooo boring, unlike writing!

- 

Като нищо.Оня ден отваряме един автомат,че блокирал след смяна на маслата и гледам-вътре трансмисионно...Първоначално публикуван от Алекс Маринов Преглед на мнениеА при смяната на маслата, с какво смени флуида в автомата? Възможно е, ако не е правилното масло /ATF +4/ да не е с необходимите качества и параметри, затова при загряване да създава проблеми, щом през зимата, когато е студено не прави проблеми.0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"
 Коментар
- 

Здравей, колега, да ти разкажа и аз моето приключение с една кола която имах навремето.
 Та това беше едно рено клио, незнам какво и стана, но зимата когато температурата паднеше под 0 нямаше палене, побърквахме я от въртене тя не палеше, къде ли не я водих на майстори зимата всички дигаха ръце като я оставят навън да нощува на сутринта няма палене. Оставят я в сервиза на малко по-топло от 0 и пали от раз. И в рено я водих и там хората се видяха в чудо където седя една седмица, като я оставят навън не пали, като я оставят на другата вечер в сервиза пали от раз. В Рено ме посъветваха да я продам лятото или на части. Аз я карах така 2 зими, понеже седи отвън сутрин няма палене, палех я някаде към обяд когато температурите станеха 3-4 градуса, но гледах да се прибера преди стъмване, че паднеха ли към 0 няма палене. Та на третата година лятото, един приятел ме бъзикна да и презапоя всички споики къде що видя по компютара ,по ел. блоковете релета и така нататък. Е презапоих ги играх си един ден и незнам какво стана щото си беше лято но доиде зимата (3-тата) и температурите тръгнаха надолу и тя все си палеше от черварт. Незнам дали ще ми повярвате но бях сложил един термометар на терасата и го следях като някои луд , като кажеха че вечерта температурите падат под 0 ,аз си навивах алармата ,ставах в 2-3 и отивах да видя дали пали и тя все палеше дори веднъж температурите паднаха тука до минус 16 и тя си пали от четвърт направо незнам какво и направих и какво и имаше, но след това не е спирала зимата да си пали, още 3 години докато я продадох .
 Та и аз да те бъзикна тебе , накараи майсторите в сервиза да презапоят къде що видят платки по кутията и букси , мисля си че ако не е била с правилното масло а то е MOPAR може да се е разяло ватре някаде нещо по споиките ,слагат нещо в това масло за да се кара само с него има някаква добавка която не е като другите масла и от там става проблема когато се кара продължително време с друга марка масло (дано да се оправи). А виш си и нивото на маслото.
 Коментар
- 

Нивото на маслото е добре не е ATF+4 сложихме подобно момчето в сервиза има същия джип и каза че, с такова го кара и няма проблеми, но ще пробвам да го сменя да видим дали ще се оправи,въпреки че не вярвам да е от маслото.Opel frontera 2.4i
 Коментар
- 

Маслото не е АТФ+4......... после що се трошали тия джипове толкова .Първоначално публикуван от filth Преглед на мнениеНивото на маслото е добре не е ATF+4 сложихме подобно момчето в сервиза има същия джип и каза че, с такова го кара и няма проблеми, но ще пробвам да го сменя да видим дали ще се оправи,въпреки че не вярвам да е от маслото.
 Коментар
- 

Ми вие сте съсипали кутията , веднага го махаи тва масло вземи хубав атф+4 и го сменете с стария филтар покараи го 100 километра и пак го сменете с атф+4 с нов филтър ,и внимаваите как слагате гумения о пръстен, слага се на кутията не на филтъра , вземи атф на MOPAR, ако не намериш вземи на RAVENOL има го в нета и задалжително ATF+4Първоначално публикуван от filth Преглед на мнениеНивото на маслото е добре не е ATF+4 сложихме подобно момчето в сервиза има същия джип и каза че, с такова го кара и няма проблеми, но ще пробвам да го сменя да видим дали ще се оправи,въпреки че не вярвам да е от маслото.
 Коментар
- 

Кое влиза в авариен режим?Първоначално публикуван от filth Преглед на мнение......при каране влиза в авариен режим........

Нинджо, да не е едно "Бронко"2.9 от суодолска авто къща?Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение....гледам-вътре трансмисионно...0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка
 Коментар
- 

Проблем ли е ако маслото в АСК е ATFIII? Питам, защото човека от който взех джипа го е сменял и е сложил такова.От тогава са минати около 7хиляди км. и никакви проблеми за сега.не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам
 Коментар
- 

Имам в предвид авариен режим втвърдява педала на газта и не иска да върви спирам давам на паркинг почивам си малко после на директна и пак тръгва. Последно го отваряха в Пловдив и там не го оправиха сега е в Пловдив отлежава в един гараж.За сметка на това сега си карам дръгливата фронтера тя поне не се предава много Opel frontera 2.4i Opel frontera 2.4i
 Коментар
- 

Така описано е по-скоро авариен на двигателяПървоначално публикуван от filth Преглед на мнение....Пловдив отлежава в един гараж... , но от дизели не разбирам , но от дизели не разбирам . От Пловдив е Стоян (ssspeed), той се занимава с ремонт на автомати, има и "Гранд 3.1" звънни му . От Пловдив е Стоян (ssspeed), той се занимава с ремонт на автомати, има и "Гранд 3.1" звънни му .....

0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка .....

0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка
 Коментар
- 

Не,Дедо...Кайен...Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение...Нинджо, да не е едно "Бронко"2.9 от суодолска авто къща?   0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм" 0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"
 Коментар
- 

Ле ле!Първоначално публикуван от filth Преглед на мнениеИмам в предвид авариен режим втвърдява педала на газта и не иска да върви спирам давам на паркинг почивам си малко после на директна и пак тръгва. Последно го отваряха в Пловдив и там не го оправиха сега е в Пловдив отлежава в един гараж.За сметка на това сега си карам дръгливата фронтера тя поне не се предава много  (без особени претенции поста ми да помогне на някого) (без особени претенции поста ми да помогне на някого) Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive II * Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive II *
 2" lift (Bilstein 5100 & IronRocks springs), General Grabber AT3 31"
 Коментар
- 

Не виждам как е помогнал,но щом казваш.Първоначално публикуван от lordoff Преглед на мнениеЛе ле! (без особени претенции поста ми да помогне на някого) (без особени претенции поста ми да помогне на някого)  Opel frontera 2.4i Opel frontera 2.4i
 Коментар
Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Коментар