Здравейте, проблема е следния - от около три години съм собственик на Grand Cherokee 3.1. След покупката смених всички масла и се почнаха проблемите: при каране влиза в авариен режим, спирам включвам на паркинг след това на директна и тръгва. Имало е случаи, в които го прави на 100 км веднъж, има случаи да го прави двадесет пъти. Кутията я отваряха два пъти,но нищо не се оправи. Най- странното е, че зимата го няма този проблем карах го и в мерцедес и там не успяха да го оправят не им отчита грешки. Моля ако някой е имал моя проблем да сподели как и къде са го оправили. Благодаря предварително.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проблем скорости на 3.1
Свий
X
-
От: Проблем скорости на 3.1
А при смяната на маслата, с какво смени флуида в автомата? Възможно е, ако не е правилното масло /ATF +4/ да не е с необходимите качества и параметри, затова при загряване да създава проблеми, щом през зимата, когато е студено не прави проблеми.Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
First impression is not always true. Get inspired.
Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
Reading is sooo boring, unlike writing!
-
Първоначално публикуван от Алекс Маринов Преглед на мнениеА при смяната на маслата, с какво смени флуида в автомата? Възможно е, ако не е правилното масло /ATF +4/ да не е с необходимите качества и параметри, затова при загряване да създава проблеми, щом през зимата, когато е студено не прави проблеми.0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"
Коментар
-
Здравей, колега, да ти разкажа и аз моето приключение с една кола която имах навремето.
Та това беше едно рено клио, незнам какво и стана, но зимата когато температурата паднеше под 0 нямаше палене, побърквахме я от въртене тя не палеше, къде ли не я водих на майстори зимата всички дигаха ръце като я оставят навън да нощува на сутринта няма палене. Оставят я в сервиза на малко по-топло от 0 и пали от раз. И в рено я водих и там хората се видяха в чудо където седя една седмица, като я оставят навън не пали, като я оставят на другата вечер в сервиза пали от раз. В Рено ме посъветваха да я продам лятото или на части. Аз я карах така 2 зими, понеже седи отвън сутрин няма палене, палех я някаде към обяд когато температурите станеха 3-4 градуса, но гледах да се прибера преди стъмване, че паднеха ли към 0 няма палене. Та на третата година лятото, един приятел ме бъзикна да и презапоя всички споики къде що видя по компютара ,по ел. блоковете релета и така нататък. Е презапоих ги играх си един ден и незнам какво стана щото си беше лято но доиде зимата (3-тата) и температурите тръгнаха надолу и тя все си палеше от черварт. Незнам дали ще ми повярвате но бях сложил един термометар на терасата и го следях като някои луд , като кажеха че вечерта температурите падат под 0 ,аз си навивах алармата ,ставах в 2-3 и отивах да видя дали пали и тя все палеше дори веднъж температурите паднаха тука до минус 16 и тя си пали от четвърт направо незнам какво и направих и какво и имаше, но след това не е спирала зимата да си пали, още 3 години докато я продадох .
Та и аз да те бъзикна тебе , накараи майсторите в сервиза да презапоят къде що видят платки по кутията и букси , мисля си че ако не е била с правилното масло а то е MOPAR може да се е разяло ватре някаде нещо по споиките ,слагат нещо в това масло за да се кара само с него има някаква добавка която не е като другите масла и от там става проблема когато се кара продължително време с друга марка масло (дано да се оправи). А виш си и нивото на маслото.
Коментар
-
Нивото на маслото е добре не е ATF+4 сложихме подобно момчето в сервиза има същия джип и каза че, с такова го кара и няма проблеми, но ще пробвам да го сменя да видим дали ще се оправи,въпреки че не вярвам да е от маслото.Opel frontera 2.4i
Коментар
-
Първоначално публикуван от filth Преглед на мнениеНивото на маслото е добре не е ATF+4 сложихме подобно момчето в сервиза има същия джип и каза че, с такова го кара и няма проблеми, но ще пробвам да го сменя да видим дали ще се оправи,въпреки че не вярвам да е от маслото.
Коментар
-
Първоначално публикуван от filth Преглед на мнениеНивото на маслото е добре не е ATF+4 сложихме подобно момчето в сервиза има същия джип и каза че, с такова го кара и няма проблеми, но ще пробвам да го сменя да видим дали ще се оправи,въпреки че не вярвам да е от маслото.
Коментар
-
Първоначално публикуван от filth Преглед на мнение......при каране влиза в авариен режим........
Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение....гледам-вътре трансмисионно...0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка
Коментар
-
Проблем ли е ако маслото в АСК е ATFIII? Питам, защото човека от който взех джипа го е сменял и е сложил такова.От тогава са минати около 7хиляди км. и никакви проблеми за сега.не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам
Коментар
-
Имам в предвид авариен режим втвърдява педала на газта и не иска да върви спирам давам на паркинг почивам си малко после на директна и пак тръгва. Последно го отваряха в Пловдив и там не го оправиха сега е в Пловдив отлежава в един гараж.За сметка на това сега си карам дръгливата фронтера тя поне не се предава многоOpel frontera 2.4i
Коментар
-
Първоначално публикуван от filth Преглед на мнение....Пловдив отлежава в един гараж..., но от дизели не разбирам
. От Пловдив е Стоян (ssspeed), той се занимава с ремонт на автомати, има и "Гранд 3.1" звънни му
.....
0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка
Коментар
-
Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение...Нинджо, да не е едно "Бронко"2.9 от суодолска авто къща?0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"
Коментар
-
Първоначално публикуван от filth Преглед на мнениеИмам в предвид авариен режим втвърдява педала на газта и не иска да върви спирам давам на паркинг почивам си малко после на директна и пак тръгва. Последно го отваряха в Пловдив и там не го оправиха сега е в Пловдив отлежава в един гараж.За сметка на това сега си карам дръгливата фронтера тя поне не се предава много(без особени претенции поста ми да помогне на някого)
Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive II *
2" lift (Bilstein 5100 & IronRocks springs), General Grabber AT3 31"
Коментар
-
Първоначално публикуван от lordoff Преглед на мнениеЛе ле!(без особени претенции поста ми да помогне на някого)
Opel frontera 2.4i
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар