Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Трудно първо палене в студеното

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Трудно първо палене в студеното

Жоро ми обади цена 65лв и другата седмица е тук.Та разлика от 5лв...По добре от там.Аз и без това днес пьтувам до сьбота.
    Jeep Grand Cherokee 4.7 WJ V8
    0888854582
    Дизел втора употреба за лична - НЕ!!!!
    Китайска поговорка "Не ти пожелавам да живееш в интересни времена" басси!!!

Коментар

E, супер! Сподели после какво си поръчал и как се държи...
      мхм, то това е от консумативите, които ако забелязваш "как се държи" - лошо
      Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive II *
      2" lift (Bilstein 5100 & IronRocks springs), General Grabber AT3 31"

Коментар

Колеги ,да използвам темата да попитам откъде да тръгна с проверките.Става въпрос за 3.1 при първо палене пали без много зор в студеното,но някой от цилиндрите запалва по късно и отзад страшен пушек след няколко секунди вече не пуши и си работи нормално.Мислих евентуално за дюза ама не съм сигурен.
        Jeep Гранд Чероки 3.1

Коментар

Първоначално публикуван от maystora6 Преглед на мнение
          Колеги ,да използвам темата да попитам откъде да тръгна с проверките.Става въпрос за 3.1 при първо палене пали без много зор в студеното,но някой от цилиндрите запалва по късно и отзад страшен пушек след няколко секунди вече не пуши и си работи нормално.Мислих евентуално за дюза ама не съм сигурен.
          Аз го имам същия проблем със същия мотор. Нови подгревни свещи, мислех, че е от филтъра - нов от балкан стар - ама същата работа.
          Масла и други консумативи за джип-ове с ниски надценки на www.charkove.com

Коментар

Провери свещите, а и не е лошо на прага на зимата нов горивен филтър, а и добавчица за горивото..
            0899 шест5313нула
            За всекиго по нещо

Коментар

А кабелите? Двата кабела (3+2) са на щекер и се свалят лесно. Моят ми бе направил проблем с кабелните обувки към свещите и там грееше яко, а на свещта студ... Проблема се коригира лесно с нови кабели и обувки за максимум 10 лева.
              If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Първоначално публикуван от The Back Bone Преглед на мнение
                А кабелите? Двата кабела (3+2) са на щекер и се свалят лесно. Моят ми бе направил проблем с кабелните обувки към свещите и там грееше яко, а на свещта студ... Проблема се коригира лесно с нови кабели и обувки за максимум 10 лева.
                Колега, теб имам лично вече да те черпя много
                Кабелите ясно, обувките специални ли са? Днес след работа ще разглобя кабелите и ще ги чекна.
                При мен явно проблема е от недобре загрята нафта, защото тресе и пуши - т.е. има нафта...

Коментар

При мен е същата работа ,ако има някакъв ефект от тази интервенция пиши,че и аз да почвам да ровичкам.Иначе при мен филтъра е нов на 5 дена,но и преди да го сменя беше същото.
                  Jeep Гранд Чероки 3.1

Коментар

Колега, теб имам лично вече да те черпя много
                    Кабелите ясно, обувките специални ли са?
                    Нямам спомен да съм ти помогнал с нещо, но щом казваш..
                    Та сега за кабелите. Писал съм го и преди. Кабелите са два, на единия са три свещи, на другия две, вървят заедно в обще щекер, сив на цвят. Щекера се откача. Мериш си дължината на старите кабели. Купуваш кабел със силиконова изолзция 6 кв мм и кабелни обувки 4 кв мм, които се "наххлузват" на свеща. Има ги на магазиините за ел материали, точно пасват на диаметъра на свеща. От двете страни са като втулка. Купуваш си и темо шлаух. Цялата работа е под 10 лева. Сменяш кабелите, като при свързване на отделните парчета задължително става с уплитане на един кабел върху втори. Какво имам предвид - единия кабел ги пускаш "свещ-щекер", на необходимото място за пускане на кабела за втора/трета свещ, заголваш изолацията и увиваш кабелите за 2/3 свещ около този за първа свещ (основен). Механичен контанкт при този голям ток трябва да има много добър. След това може да калайдисаш и му слагаш термо шлаух. Процедурата е същата и с кабелните обувки - кербоване, калайдисване, шлаух. За съжаление не съм снимал направените кабели самостоятелно, но ето няколко снинмки от архива, където се вижда нещо от тях, а както и старите кабели, които бяха в трагично състояние. На последната снимка се виждат най-добре новите кабели.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC04680.JPG
Прегледи:2
Размер:250.4 КБ
ID:5543606

Име:DSC04681.JPG
Прегледи:1
Размер:267.4 КБ
ID:5543607

Име:DSC04682.JPG
Размер:258.3 КБ
ID:5543608

Име:DSC04697.JPG
Размер:339.2 КБ
ID:5543609

Име:DSC04698.JPG
Размер:300.1 КБ
ID:5543610

Име:DSC04700.JPG
Размер:303.3 КБ
ID:5543611
                    If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Днес проверих свещите ,работят всички.Кабелите са горе-долу о.к. ,но се оказа,че като замерихме релето което подава ток към свещите работи около 12 секунди повече след като ми изгасне индикацията на таблото.До сега несъм чакал повече подгрева ,като ми изгасне лампата и въртя.Утре сутринта ще опитам да изчакам да цъкне релето и тогава да завъртя да видим дали е от това
                      Jeep Гранд Чероки 3.1

Коментар

Не е от това 100%
                        Днес ще взема нови кабели и ще направя системата, както ни е показал колегата

Коментар

Първоначално публикуван от Николай Малинов Преглед на мнение
                          Пробвай сутрин преди първото палене да дадеш 2-3 пъти на контакт без да палиш, за да може помпата да подкачи гориво. Ако след това запали от първия път - филтър или помпа. Ако пак не запали, най-вероятно имаш проблемна дюза, или няколко.
                          Със сигурност това е едно от най-безболезнените решения.....
                          +1
                          в общия случай, питащия, приема за точен и коректен,само отговора който е очаквал.....
                          Land Rover Discovery 4 & VW Touareg 3.0TDI

Коментар

Днес проверих свещите ,работят всички.Кабелите са горе-долу о.к. ,но се оказа,че като замерихме релето което подава ток към свещите работи около 12 секунди повече след като ми изгасне индикацията на таблото.До сега несъм чакал повече подгрева ,като ми изгасне лампата и въртя.Утре сутринта ще опитам да изчакам да цъкне релето и тогава да завъртя да видим дали е от това
                            Липсва предварение на помпата. Бъчвичката на клапана за поддъжане на вътрешното налягане на помпата вероятно е паднала. Трябва ти дизелист или най-малко инструмент. Болта се развива със специален ключ. Изважда се с магнит бъчвичката и пружината и се набива в клапана.

Коментар

Колеги, днес сутринта пробвах като ми изгасна лампата на таблото ,броих до 10 и о чудо запали без проблем и никакви пушеци.Явно имам късмет ,друг е въпроса,че вчера вадихме свещите и кабелите и ги сложихме обратно и ако е имало някоя слаба връзка сега да я няма.
                              Jeep Гранд Чероки 3.1

Коментар

Колеги, днес сутринта пробвах като ми изгасна лампата на таблото ,броих до 10 и о чудо запали без проблем и никакви пушеци.Явно имам късмет ,друг е въпроса,че вчера вадихме свещите и кабелите и ги сложихме обратно и ако е имало някоя слаба връзка сега да я няма.
                                Аз си изведох допълнителен светодиод да показва кога греят свещите.
                                До към -10 градуса стига едно подгряване. до към -20 - две.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X