Обява

Свий
Няма добавени обяви.

И аз да се похваля - Jeep Grand Cherokee Limited 5.2 V8

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• И аз да се похваля - Jeep Grand Cherokee Limited 5.2 V8

Здравейте на всички. След дълго лутане, оглеждане и доста четене във форума се спрях точно на това возили. Споменавам четенето във форума, защото именно така взех решението и всичко тук много ми помогна. Благодаря Ви!!!
    Така.... за джипа какво да кажа. V8 мотора е нещо уникално. Всеки път когато го запаля и тръгна на някъде изпитвам някакво странно чувство за радост.
    Като цяло ми се струва доста стегнат и запазен (до колкото може да бъде запазена кола на 16г.)

Сега разбира се следва регистрация, обслужване и покупка на гуми.
    1. Какво моторно масло наливате? Пълна синтетика или не? Колко литра събира?
    2. Мисля да сменя пистов ремък и ролките.
    3. Оглеждам се за гуми A/T... насочил съм се към COOPER AT3 или BFG А/Т

Това са нещата, които смятам да направя като за начало.
    Не знам как да кача снимки???

От: И аз да се похваля - Jeep Grand Cherokee Limited 5.2 V8

т.1 масло къде?
    т.2 само ако пищят и ремъка е твърд или нацепен
    т.3 стават (личните ми предпочитания са в обратен ред...)
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMAG1095.jpg
Прегледи:2
Размер:135.2 КБ
ID:5537841

Име:IMAG1094.jpg
Размер:53.1 КБ
ID:5537842

Име:IMAG1096.jpg
Размер:112.9 КБ
ID:5537843
      Последно редактирано от Чавдар (V93); 18-11-13, 13:57.

Коментар

Честито за машината. А за маслата я погледни тук http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=117796
        I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

За мотора 4,7 l. 10w40 BP, Mobil, Castrol ..........и т.н. по избор , има и 10W30 PartMaster във ВестАуто , на по-новата версия двигатели се отразява по-добре !
          За скоростите окло 9 l. само ATF+4 и нищо друго различно !!! За диференциалите и раздатката има тема (Масла и течности за нашите Джипки )

Еди Рангелов : 0885 088 444
          Няма незаменими има незабравими хора !!!

Коментар

Честито!
            Снимките се качват по- този начин.
            Първо натискаш, ето тази иконка.

Име:1.jpg
Прегледи:1
Размер:11.3 КБ
ID:5537845
            След това избираш файла.

Име:1.....jpg
Прегледи:1
Размер:29.9 КБ
ID:5537847
            И си готов, хайде чакаме, да видим Жипчето.

Коментар

Първоначално публикуван от edirangelov Преглед на мнение
              За мотора 4,7 l. 10w40 BP, Mobil, Castrol ..........и т.н. по избор , има и 10W30 PartMaster във ВестАуто , на по-новата версия двигатели се отразява по-добре !
              За скоростите окло 9 l. само ATF+4 и нищо друго различно !!! За диференциалите и раздатката има тема (Масла и течности за нашите Джипки )

Колега за 4.7 маслото е 5w30 и нищо друго , ако все пак някои се реши да слага 10w40 не му препорачвам да вдига скорости над 150 и да го държи така повече време (примерно на магистрала ) не е добре за машината. А за автомата изтича не повече от 7 литра в някои случаи и 6.500 в други 7.500 но все се върти около 7 и задължително atf+4 mopar. А между другото колегата си е взел 5.2 не 4.7 Поздрави и успех с най - добри пожелания.

А забравих ЧЕСТИТО КОЛЕГА , и аз съм така като го запаля да ходя някъде обвзема ме голям кеф
              Последно редактирано от Чавдар (V93); 19-11-13, 17:41.

Коментар

Първо - честито на колегата и "Добре дошъл в клуба на батковците"...! Специално за двигателя - 10W40, каквото те кефи (Колкото по-хубаво, толкова по-добре!). Мотора е всеяден и общо взето има проблем, ако остане абсолютно сух! Аз моя като го взех, го карах 5-6 месеца преди да го обслужа (нямах кинти).. Като източих "маслото", едвам събрах около литър нещо, което по-скоро приличаше на гъста слуз, от колкото на моторно масло... Имай предвид, че мотора гори масло (всеки V8 гори масло - дори и новия от завода). При мен доливам около литър на 5-6000 км. Следи си нивото на маслото и доливай когато има нужда, и ще го караш докато си жив, без да пипаш двигателя!

Поздрави
                Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 18-11-13, 13:33.

Коментар

Благодаря Ви колеги за хубавите пожелания. Смених маслото с 10w40 полу синтетика на някаква немска фирма и маслен филтър. Въздушният е като нов и реших да не го пипам. Като махнахме масления филтър, от него излезе нещо като кал, което вероятно не е нормално.
                  В неделя реших да го изпробвам и извън пътя и останах приятно изненадан. Изкачи една могила с доста сериозен наклон с галошите, с които е в момента. Разхода на газ в градски условия го изчислих 30/100, което е приемливо според мен.
                  Сега обаче съм пред голяма дилема. Ще купувам гуми и се двуомя между Cooper AT3 и BF Goodrich AT. За вторите във форума има доста изписано, но за Cooper- a няма нищо. В чужди форуми споделят, че се държат на сняг и кал по- добре от BFG.

Коментар

Ами... май и двата модела не са за сняг.
                    ... или се лъжа?

ОК, не се връзвай колега.
                    На мен също са ми интересни Cooper AT3, но не намерих много отзиви за тях във форума.
                    ... то кат' няма Firestone Destination АТ, няма да мрем, я!

Поздрави!
                    Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive II *
                    2" lift (Bilstein 5100 & IronRocks springs), General Grabber AT3 31"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X