Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Купихме си Jeep

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Купихме си Jeep

Здравейте, момчета и тук таме момичета.
    Днес купихме новата си Jeep-ка.
    Grand Cherokee 2,5 Дизел
    Струва ми се, като на човек който не разбира, че въви добре.
    Сега обаче незнам къде да отида да и сменя маслата и кои масла и как и изобщо............ нищо незнам.
    Продавача ми каза че колата е с ангренажна верига и трябва само маслата да се сменят.
    Моля даите съвети, ако можете. Чел съм във форума, че не всички майстори знаят за някои добавки в маслата.
    Моля помагайте!!!
    ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА! ... и без чалга!
    "Един казл едно, друг друго и...делото преуспяло..." /Я. Хашек/ :)

До: Купихме си Jeep

Честито за покупката и безаварийно ползване!!!

те продавачите така казват ) даже се учудвам че не е казал само да сипвате нафта и да карате

предполагам, че не искаш да ходиш в Балканстар и затова питаш къде, какво, кога

за маслата Митко Фулдата е твоя човек

не е лошо като отидеш за маслата, да огледате и общото състояние

а, и да направиш снимки, да ни я покажеш жипката!

Коментар

Честито и от мен! Дълго да те радва джипката и много да те слуша (а и ти нея). Прочети раздела за Jeep, а и другите, където темите за масла, гуми и т.н. са дискутирани на дълго и на широко. Вярвам, че ще намериш повечето от отговорите на въпросите, които си задаваш...
      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
      Неизвестен мъдрец

Коментар

Честито! Със здраве да си го карате.

Първоначално публикуван от hristota Преглед на мнение
        ...Продавача ми каза че колата е с ангренажна верига ...
        Това трябва да се провери задължително! И на мен продавача ми каза, че диското ми е с ангренажна верига но се оказа че е с ремък.Беше наръфан като от мишки. Най-вероятно оригиналния от завода, от преди 14 години...

Коментар

Здравей колега и да ти е честита новата придобивка,добре дошъл в семеиството на JEEP ,хиляди приятни и безаварийни километри,послушай колегата и отиди при някой от нашите момчета за да ти е мирна главата.
          Всичко най-най и със здраве
          Kawasaki GTR 1400

Linked brakes are designed for heating your seat,go round a corner,touch your rear brake pedal mid lean,shit yourself......heated seat---simple!!!

Коментар

Честито! Добре дошли в клуба! Коя година е Гранда 2.5Дизел???

Проверки за които аз знам:
            1. Палите мотора и отваряте капачката на разширителния съд - не трябва да излизат балончета там
            2. Отваряте Внимателно капачката за наливане на масло - по време на работещ ДВГ - не трябва да излизат миризми и газове при подаване на газ - умерено. Същото важи и за за отвора на маслената сонда дето мери нивото на маслото.
            3. Един от вас застава с лист хартия при ауспуха и го долепя на отвора при работещ ДВГ на празен ход - при подаване на газ рязко листа не бива да се всмуква рязко /като прахосмукачка/
            4. На празен ход след работа от около 2-3 минути ДВГ-то трябва да работи равномерно без колебания и неравномерни сътресения...

Задължителна смяна на:

0. Ако има - ангренажен ремък и ролки!!!
            1. Масло ДВГ и маслен филтър - желателно маслото да е доказано НЕменте -има инфо тук във форума....търсачката
            2. Въздушен филтър и проверка на въздуховодите за лоши връзки и спукани места / На пролет измиване на радиаторните пити /
            3. Проверка уплътнения на всички капачки по ДВГ и серво ....
            4. Смяна ако е зле капачка на радиатор - охлаждане
            5. Нов марков НЕменте антифриз
            6. Проверка трансмисия - карета, накрайници, напречни щанги - гресиране ако са ОК, ако не- смяна и пак грасиране. 6а. Проверка луфтове главини и заден мост.
            7. Смяна масла трансмисия:
            -при налична автоматична скоростна кутия си купувате масло за нея САМО "MOPAR ATF 4+" за нея. Колко в линка>>> къде и как - питай ме! Филтър там също!
            - за раздатката маслото зависи от типа й - ако е 247 маслото пак е специално само за нея на шишето пише 247 ! Ако е друг тип се слага ATF Декстрон 2 или за 247
            - за диференциалите препоръчвам смяна при Митко Фулда 80W140 с добавка ЛСД ако има такова във задният Диф повече инфо тук :http://jeep.avtograd.ru/Cherokee/cha...xles/index.htm

8.Смяна накладки след инспекция и смяна спирачна течност с Дот5
            9. Смяна горивен филтър
            10. проверка и инспекция бушонни полета и кабелни връзки - само качественни бушони!!!
            11.Проверка хидравличното масло в сервото - ако е черно се сменя
            12. Всички обикновени ремъци
            .
            .
            .
            .
            22. май прекалих ;-P
            Последно редактирано от Leam; 20-09-07, 21:22.

Коментар

Обещавам да не влизам повече във форума, в нетрезво състояние ! ;-P
              МАЛЕ ПЛАМЕНЕ СЪСИПА ЧОВЕКА
              ЧЕСТИТО И ОТ МЕН

Коментар

Първоначално публикуван от stevancochev Преглед на мнение
                Обещавам да не влизам повече във форума, в нетрезво състояние ! ;-P
                МАЛЕ ПЛАМЕНЕ СЪСИПА ЧОВЕКА
                ЧЕСТИТО И ОТ МЕН
                тъкмо редактирах параграф 22....

Коментар

Честито и от мен, и добре дошъл в клуба
                  Карай по списъка на Leam - нема грешка
                  Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                  Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Благодаря на всички за поздравлениятя. Много сте мили.
                    Аз малко, нищо не отбирам от двигатели и коли, ама ако някой ми каже и къде да намеря Митко Фулда, а може би той да каже какви масла и прочее........
                    Благодаря!!!

Коментар

Благодаря на всички за поздравлениятя. Много сте мили.
                      Аз малко, нищо не отбирам от двигатели и коли, ама ако някой ми каже и къде да намеря Митко Фулда, а може би той да каже какви масла и прочее........
                      Благодаря!!!
                      http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...D4%F3%EB%E4%E0

Коментар

Да, ама нямам права да отварям някои линкове

Коментар

Да, ама нямам права да отварям някои линкове
                          Сори , не включих. Ето:
                          Димитър Здравков - (Митко Фулда), консултант в сервиз МотоЕксперт (кв. Драгалевци), София
                          Ремонти - на този етап незначителни - масла и др. консумативи, множество консултации.
                          Едва ли за Митко са необходими каквито и да е рецензии..

Коментар

Благодарства. Намерих го сервиза в нета. Ама на тоя пич, Митко Фулдата, аз как да му се обадя или направо там да отида и да търся него.
                            Аз както гледам, тук по нещата които ми пишете ще трябва да похарча за обслужване повече пари от колкото съм платил за Джипа

Коментар

Имам още едно питане към всички, юначни притежятели на Jeep. Дали е ъзможно да се намери кнжка за тая кола някъде. Тоест нещо като ръководство за експлоатация, защото ако тръгна за всяко нещо да питам няма да сгне паметта на форума
                              Радиото имало код, които за съжаление никой не знае.
                              Оставам си без музика значи..............
                              Има там много копчета дисплейчета и всякакви други екстри, които е безпредметно да разискваме тук, та затова ако си намеря "книжка" ............... да не Ви занимавам с глупости

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X