Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Двата братя едно семейство

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Двата братя едно семейство

Здравейте на всички участници във форума.

Отдавна се каня да напиша въпросната тема, както и да кача снимков материал за новите членове на нашето семейство (първо беше един, НО с много търсене вече са 2).

И така ….. по-голямото (на възраст) дете е Grand Cherokee 4.7 от 2000 г., а по-малкото (да не забравяме, че говорим за възрастта) е Grand Cherokee 5.7 от 2007 г.

След като изяснихме, за какво става дума, да обърна внимание и на всеки по отделно, като тук е мястото да спомена, че от повече време е наличен 4.7. Та ….. по мое мнение превъзходен автомобил отговарящ напълно на очакванията, че даже и надминавайки ги, що се отнася до динамика и звук. Мноооого важно за този звук, всеки път ми оправя настроението, а и на повечето хора в близост (K&N + V8 = балсам за слуха на повечето хора). След 2 ходения до морето и до Боровец съм склонен да кажа, че първокласните пътища и особено безпроблемното задминаване са ми любими, макар и да не карам много бързо, а споменах ли и тунелите, с тяхната акустика са иделно стерство за разпространяване на звука идващ от сърцето на машината.

Като всяко едно старо моторно превозно средство си имаше кусури, нооо вече сме отстранили всичко. Говоря в множествено чилсо, заради Димата и Дядо Владо. Който е ходил е наясно. Колата се кара вече 7-8 месеца (от колкото я имам аз) на газ и до сега не съм имал проблеми, мисля и, че няма и да имам. Нещата които ми харесват са много, като на челно място са седалките или по-точно фотъойлите, които си имат тези джипки. Другото което ми харесва е, че вози меко и не ходя да си сменям пломбите всеки път, като минавам по павета. Има и други неща който ми харесват, но ще стане прекалено дълга темата, а да обърнем внимание и на по-малкия брат. За нещата, който не ми харесват …... ми …... нещо нищо не ми идва на ум, чудно защо ли.

По-малкия брат макар, но с по-голямото сърце, е от седмица в семейството и освен хилядите страници упътвания, които изчетох не остана време за много каране. Все пак имаме там едни навъртяни километри, но са двуцифрено число, и както всеки от вас се сеща, в момента кефа е голям учудванео при настъпването на педала на газта също, както и хилядите екстри набити в колата. Отново не мога да кажа коя по-тоно ми е любима, но паленето на колата от 15 метра определено е в челната тройка, както и дългите който сами се вкючват сами, ако няма идващи коли насреща, а да не забравяме и камерата за задно виждане. Те май станаха три вече, ама както казах има си екстри и не мога да преценя, коя е по по най. Ааааа трябва да има и телевизия, но честно казано просто не остава време да се бориме.

Ако трябва да направя резюме на двата автомобила в едно изречение, може би ще звучи нещо от сорта на: “ 4.7 скача, като кон и те удра всеки път, като тръгваш от място, за това е повече тръпка в града, докато 5.7 е уникален за магистралата с мазното и плавно возене, чрез което не се усещат километрите.”

Еми това беше от мене и двата ми братя. Оставям снимковия материал да разкаже останалата част от историята. Да добавя само, че колите са купени така както се виждат на снимките, ние нищо не сме пипали по тях, що се отнася до външния им вид.

Ще пусна и едни кратки клипчета, но живот и здраве следващата седмица.

Поздрави на всички от мен!

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC02096.jpg
Прегледи:1
Размер:153.2 КБ
ID:6029208Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC02097.jpg
Размер:122.3 КБ
ID:6029209Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC02099.jpg
Размер:159.5 КБ
ID:6029210Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC02101.jpg
Размер:218.5 КБ
ID:6029211Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC02102.jpg
Размер:214.6 КБ
ID:6029212Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC02103.jpg
Размер:256.0 КБ
ID:6029213Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC02104.jpg
Размер:262.6 КБ
ID:6029214Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC02105.jpg
Размер:193.3 КБ
ID:6029215Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC02106.jpg
Размер:126.2 КБ
ID:6029216Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC02107.jpg
Размер:245.9 КБ
ID:6029217Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC02108.jpg
Размер:161.5 КБ
ID:6029218Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC02109.jpg
Размер:258.5 КБ
ID:6029219Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC02110.jpg
Размер:85.9 КБ
ID:6029220Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC02111.jpg
Размер:78.1 КБ
ID:6029221Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC02112.jpg
Размер:101.4 КБ
ID:6029222Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC02113.jpg
Размер:111.2 КБ
ID:6029223Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC02114.jpg
Размер:137.6 КБ
ID:6029224Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC02115.jpg
Размер:135.0 КБ
ID:6029225Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC02116.jpg
Размер:117.8 КБ
ID:6029226

От: Двата братя едно семейство

Честито и много безаварийни км!
    0осем9осем7шест0осем7едно
    Миро

Коментар

Първоначално публикуван от martin_mrv Преглед на мнение
      Да добавя само... ние нищо не сме пипали по тях, що се отнася до външния им вид
      Ъх, ъх...ъъъъъ от старост съм забравил кой беше оня' негър сводник дет'идваше с регистрация от щат ВРмонт с покривен от гонки заден мост на "лоу райдера" си. Най-типичния и готин "пимп стаил кар" който ми е попадал........е вече си прилича на нормална джипка
      А за "хемито"...забравих да го надраскам с ръждифф пирон
      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Красавци са братята...да ти е честит по-малки и със здраве да си го караш....и да не забравиш по-големия брат.
        Keep the shiny side up, all four on the floor and with any luck I will see you on the trail!
        Daihatsu Feroza F300 1.6 16V

Коментар

Честито и нека следващият да е SRT!

Коментар

Ура ! Още едно "Хеми" във форума ! Само така ! Стига вече малолитражки Честито !
            България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Добре дошъл сред нас! Дето вика Бай Боголюб - аман от малолитражки... Да си ги караш със здраве!

Коментар

Честити да си Ви!

Завиждам, особено за Хеми-то, защото от много години си карам WJ 4.7 и съм безкрайно доволен от него. Имам и желание за 5.7, но малко не съм дорасъл финансово.

Можете ли да споделите разхода на двата джипа?
                Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Дядо Владо, абсолютно си прав. Съвсем бях забравил, че му сменяхме пружините, и да, сега е озесаемо по-висок. За задния мост още ме е яд, ама това ми беше подаръка от продавача.

Относно разхода на гориво (газ), аз понеже карам 4.7, е около 24-28 на 100 в зависимост от това колко се натиска. Това е за града. До Банско даде 15 ама там има много ограничения и понеже бяхме с 2 коли, не сме бързали, но не сме карали и бавно (10-15 км над ограниченията). До Варна по Хемус на отиване (спазване на всички ограничения) 16. На връщане НЕ спазване на нито едно ограничение и задминаване на всичко де ще видях 19.

За HEMI-то, не мога да дам толкова детайло, но от предишния собстшеник седи 17.8 на 100 за 12 0000 км., като това е градско каране. Сега баща ми му сипа 100 лева или около 37-9 литра (не знам точно колко са), до тук сме минали 150 км. Ама тези 150 км са с 1 ходене до Костинброд, и естествено понеже се кефи на новата си придобивка, и двамата пробвахме, как точно се стиго до 100, че и нагоре. С чудо осъзнаваш, че върти гуми и ....., да не се разсейваме.

Предполагам, че ще мине около 190-200 км с тези литри, което се пада по около 20 на 100. Ама тук да допълня, че зависи как го кара бащата

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                    Можете ли да споделите разхода на двата джипа?
                    И аз бих искал да чуя, защото моята база за сравнение е между бензинов "Jeep Liberty" 3,7 и "Hemi". Последното харчи значително по-малко на дълъг път и то при сериозно юркане (14-15 л./100 км.), при същите скорости "Либи" си харчи 20 литра и за да спадне разходът до 14-15 / 100, трябва да се кара с 80-90 км./ч. В града обаче "ХемитУ" харчи 21-22 л., а "ЛибитУ" пак си седи на 20 л. Предполагам, че е заради скоростната кутия и MDS-системата.
                    България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

14-16 бензин и 16-19 газ при моето каране и до 21 с платформа гори моя WJ 4.7.
                      Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                        И аз бих искал да чуя, защото моята база за сравнение е между бензинов "Jeep Liberty" 3,7 и "Hemi". Последното харчи значително по-малко на дълъг път и то при сериозно юркане (14-15 л./100 км.), при същите скорости "Либи" си харчи 20 литра и за да спадне разходът до 14-15 / 100, трябва да се кара с 80-90 км./ч. В града обаче "ХемитУ" харчи 21-22 л., а "ЛибитУ" пак си седи на 20 л. Предполагам, че е заради скоростната кутия и MDS-системата.
                        ХемитУ в сравнение с моя направо не гори - аз ако вържа градско 21-22 ще вдигна банкет!?! Взех да се замислям, ако се обърне финансово палачинката, дали да не скоча и аз (че и има едно за продаване в момента - лимка направо...)..?!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
                          ХемитУ в сравнение с моя направо не гори - аз ако вържа градско 21-22 ще вдигна банкет!?! Взех да се замислям, ако се обърне финансово палачинката, дали да не скоча и аз (че и има едно за продаване в момента - лимка направо...)..?!!!
                          Ти не си ли с газова уредба ?

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                            Ти не си ли с газова уредба ?
                            На газ съм ама разликата е голяма! При мен средно градско е около 25, а разлика газ/бензин в разхода няма... (то е ясно че на Хемито газ в никакъв случай - грях си е)

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
                              На газ съм ама разликата е голяма! При мен средно градско е около 25, а разлика газ/бензин в разхода няма... (то е ясно че на Хемито газ в никакъв случай - грях си е)
                              На кой газ това?Тоя дето мирише,или другия дето НЕ?
                              Иво (таксито) Андреев
                              0988 91 80 50
                              Каджива Елефант 750 Лъки Експлорър 89-та

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X