Обява

Свий
Няма добавени обяви.

WJ 4.7 V8 Проблем с лагерите....помагайте ...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: WJ 4.7 V8 Проблем с лагерите....помагайте ...

Лагерите поръчани от Ebay.uk срещу скромните 200лв. Нямам идея дали е много или не. От Рокауто до митница цената идваше към 140лв. като сложим мито и другите разправии вероятно цената щеше да се доближи до първата.
    Сега ще тръпна в очакване една седмица и после картера долу!
    Поздрави!
    Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

Първоначално публикуван от EXALIBUR Преглед на мнение
      ...От Рокауто до митница цената идваше към 140лв. като сложим мито и другите разправии вероятно цената щеше да се доближи до първата.
      Да, ама от Рокауто имаш с "една идея" по-голяма сигурност какво купуваш.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Здравейте
        Днес лагерите пристигнаха, марката е CROWN Automotive - каквото и да означава това. Гледам че са производител на ремонтни части за Jeep и се търгуват из Америката.
        Лошото е че на снимката при производителя лагерните черупки имат чопчета във края , против превъртане , а на тези които получих няма такива. Има всякъкви щампи е надписи ама чопчета йок.
        НЕ знам до колко това може да е проблем. Както и да е ще се слагат . Утре сваляме картера и ще видим какво имаме скрито там.
        Та ОСНОВНОТО ми питане е някой може ли да сподели колко се стягат биелните болтове!
        Благодаря предварително!
        Поздрави!

Коментар

27Nm + 90*

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
            27Nm + 90*
            Точно.А каза ли им , че би трябвало и болтовете да са нови
            Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Те ако не са файда от тия цифри.
              Няма страшно в умирачката...
              Страшното е да си жив!...

Коментар

Па знам ли.27 Nm е 8мм , а една четвърт от кръга ще е до материала.Последващо усилие не мога да знам , дали ще устиска.Аз , като елементарен майтапчия си въртя собствената глава до деветдесетина градуса.Ма нема да устиска на обратно да я завърти некой с удължител
                Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнение
                  Точно.А каза ли им , че би трябвало и болтовете да са нови
                  Да, в справочниците гадовете искат и нови болтове.
                  Ма това е малкия проблем. По големия е, че освен стандартния размер, има размер на лагерите с - 0.025мм. (освен ремонтния - 0.25мм.), и процедура за подбиране на необходимия размер лагери .....
                  Да видим какво ще стане.

Коментар

Здравейте,
                    Да стане , какво толкова може да стане. Направихме дисекция по учебник, за наше разочарование на щатните лагери може да се каже че им нямаше нищо. Аз лично очаквах да намеря черупки из картера или поне някоя да прилича на алуминиево фолио, ама не. Работили лагери без видими следи от насилие. Шийките на вала перфектни. Мерихме и тях, нищо. Почесохме се малко по носовете и решихме все пак да сложим новите лагери-нали пари съм давал за тях. Как да ги оставя в кутийката. Речено сторено. Малко е гадно когато се центроват като няма чопчета на тях , но със желание всичко се постига.
                    Стягане по схема , картера обратно. Закачихме и тестов манометър на мястото на датчика за масло. Бръм мотора ииииииии ...... налягането перна на 6 атм и слезе на 5. там си и остана.
                    Обаче гадното почукване си стои същото. Слагам лоста на N няма чукане. Слагам го на Р почуква леко. Давам на D , потеглям и чук чук чук. Давам на R - газ и пак чука чука.
                    Звука идва някъде откъм мястото между двигателя и кутията ,където на нормалните коли стои съединителят.
                    Според мен направих едно излишно упражнение със лагерите, но сега поне съм сигурен че там всичко е наред. Ама проблема не е решен. И почвам много да се ядосвам на тая кола.
                    Някой да има идеи, дали наистина може да причуква нещо около входа на кутията и какво евентуално. Защото за момента съм силно озадачен.
                    Това е краткият ми отчет по случая, очаквам мнения!
                    Поздрави!

Коментар

Болтовете на хидротрансформатора?

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                        Болтовете на хидротрансформатора?
                        Първо трябва да го намеря тоя ТРАНСФОРМАТОР, хе хе!
                        Случайно да се намира зад зъбният венец на двигателя в посока скоростната кутия? И за какво е хванат със въпросните болтове? Не ми казвай че е заболтен към същият този венец защото там на венеца имаше едни болтове които се виждат като се свали планката между картера и кутията и те бяха стегнати.
                        Поздрави!

Коментар

А още нещо се сетих да питам, на този двигател буталните болтове как се фиксират към буталото, със зегери и болта не мърда а биелата се движи по него или е пресован в биелата и се движи странично във леглата на буталото?
                          Поздрави!

Коментар

т.н. "плаващ" бутален болт:

Коментар

Здравейте,
                              В търсене съм на Гранд Чероки 4.7, но попаднах на тази тема. Често срещан ли е този проблем, има ли серия, година, ВИН които страдат повече, има ли как да разбера преди закупуване?
                              Да гледам ли за други алтернативи, година, двигател (знам, че 2.5 TD са рискови)
                              Цел и бюджет. Стабилна машина за извънградско и дълъг път, не гоня високи скорости, предимно надеждност (т.е. 1 месец по магазини, ибей, сервизи и тн. не ми се иска да прекарвам) Офроуд рядко, но си знаем пътищата и снегопочистването. Бюджет до 8000лв.

Благодаря предварително!
                              Hyundai SantaFe AWD 2.4 146hp 2002

Коментар

Първоначално публикуван от mecho_gruh Преглед на мнение
                                .......
                                Звънни Грухчо, че не ми се пише за осемдесет и шестнадесети път......
                                0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X