Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Фабрична навигация WJ не работи
Свий
X
-
От: Фабрична навигация WJ не работи
Има WJ оборудвани с такива навигации. Цитат: "For the export market in model year 2002, Jeep featured this large-screen NAV unit"
http://www.wjjeeps.com/nav.htmJeep WJ 4.7
Ex WJ 4.7, Ex ZJ 5.9
Коментар
-
Аха. Аз имам пък такова http://www.wkjeeps.com/wk_nav.htm , пак е на Alpine и НЯМА карта на БГ, Сърбия, Македония и Румъния и на изток от тези страни. В руските и украински форуми широко се обсъжда това и решение няма. Тука в "Балканстар" също нямат диск за БГ и казват, че не е произвеждан такъв и няма да се предлага. Гледам, че за новите модели май има, но явно не е съвместим.България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!
Коментар
-
Всъщност нищо не работи освен радиото. Като избера "changer" и ми дава грешка "Error 01".
Чейнджъра в багажника е вкарал един диск, и като натисна копчето за изваждане като че ли се опитва прибере диска в касетата но не може - смисъл чува се звук на мека механика и се вижда леко да помръдва диска но дотам.
Картите за навигацията в чейнджъра ли стоят?
На другите опций AV1 и AV2 какво се включва по принцип?
Коментар
-
Фабрична е, за екпорт! Аз също си казах - няма такава фабрична, но....http://www.wjjeeps.com/nav.htm
Но както и да е, най-добре виж си точния модел, има user manuals в нета със сигурност.
AV1 or AV2 по начало са входове за външни източници - reverse view camera, external dvd, и всичко подобно с RCA.
Това че имаш бутон changer, съвсем не означава че има връзка с прилежащия такъв.
Картите за навигация със сигурност са в основното устройство, нямат работа в changer-a.
Но това е гадаене.
Виж си точния модел на устройството и потърси в net-a user manual.
P.S. Я! Верно е фабрична!http://www.wjjeeps.com/nav.htm#INTRO1
От WJJEEP казват: "We have never been able to track down any further information on this unit." Мдам, щом те не могат...
Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive II *
2" lift (Bilstein 5100 & IronRocks springs), General Grabber AT3 31"
Коментар
-
Mdam, раZследването продължава
Доста странни устройства се оказаха тези RB-та (има ги точно 4+1 експортен вариант).
От днешна гледна точка, куци и несъвършенни, но да не забравяме - годината е 2002! Това е "проходилката" в мобилните навигации.
Все още се търсят пътищата за GPS-nav за широкия пазар.
Не зная за експортния модел (какво ли ще рече експортен, най-вероятно произведен в USA for Europe), но основния RB1, пък и никой друг НЕ възпроизвеждат DVD формат филми.
DVD-то е единствено за картите, или картата. Част данните се зареждат в буфер (памет), най-вероятно само за региона в който се намира колата.
Така става възможна моменталната навигация (заради бавни процесори, бавни операционни системи и т.н. ама по много)
В противен случай навигирането от ДВД-то би било непрактично и невъзможно за употреба.
Това и според мен е причината бутоните в режим "навигация" да са сиви. Липсва диска с картата или картите.
Както и да е, важното е че не е много използваемо устройство. В наши дни и на нашите географски ширини.
Поне един Sirius receiver да иамше, а то... само compatible.
Еййй, корпоративна му работа. Затова Sirius-a от перспективна система, така и ще си умре в миналото, непозната.
Anyway,
От тук имаш три пътя...поне.
Само за протокола - не смятам мнението ми за императивно. Ако някой има по-точна информация, да коригира и допълва!Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive II *
2" lift (Bilstein 5100 & IronRocks springs), General Grabber AT3 31"
Коментар
-
Първоначално публикуван от Денислав Димитров Преглед на мнениеКолеги навигацията на гранда ми не работи. Като превключа на режим navigation, на екрана няма нищо освен бутоните отдолу но всичките са в сиво и не могат да се избират. Чува се шум от колоните.
2001 Grand WJ 4.7
Навигацията е от този тип.
[ATTACH=CONFIG]635726[/ATTACH]
Моля за съветиТойота Ленд Крузер RJ 73 22R-E,LPG
Субару Форестер 2.0 ХТ,253к.с.
Враца
Коментар
-
Здравейте,диска за навиг. е под задна лява седалка,най вероятно е заял и не върти както трябва,и да заводска е на Алпин е и моя беше с такава но беше прецакано устроиството за въртене на диска и я махнах.СДchanger-a е спекло също.Виж дали някой не може да го оправи като го изкарваш внимавай има 2 болта отвътре.Mercedes-Benz GL 500
Коментар
-
Първоначално публикуван от madness75 Преглед на мнениеЗдравейте,диска за навиг. е под задна лява седалка,най вероятно е заял и не върти както трябва,и да заводска е на Алпин е и моя беше с такава но беше прецакано устроиството за въртене на диска и я махнах.СДchanger-a е спекло също.Виж дали някой не може да го оправи като го изкарваш внимавай има 2 болта отвътре.
Чейнджъра го оправих. Разгобихме го и сам някак си си прибра касетата и сега работи без проблем.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнениеАха. Аз имам пък такова http://www.wkjeeps.com/wk_nav.htm , пак е на Alpine и НЯМА карта на БГ, Сърбия, Македония и Румъния и на изток от тези страни. В руските и украински форуми широко се обсъжда това и решение няма. Тука в "Балканстар" също нямат диск за БГ и казват, че не е произвеждан такъв и няма да се предлага. Гледам, че за новите модели май има, но явно не е съвместим.О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!
Коментар
-
За съжаление BG карта няма. В колмплекта са два DVD диска с карти, но само на северна и южна Европа, а източната част, включително и България няма карта. Можеш да си запишеш GPS координати на мястото, на което се намираш, но за навигация няма да ти свърши работа. Ако пътуваш в западна Европа може да го ползваш, включително и с гласова навигация. Иначе аудуото е интересно, с цветен дисплей, автоматично си настройва часа, със сравнително добър sound, като за OEM оборудване:
Mopar OEM Jeep AM / FM DVD Navigation Radio with 1 disc CD Player
Part No. 82208481
2002-2006 Jeep mopar Navigation Radio With Am/Fm 1 Disc Cd Player With Cd Changer Control, Display Screen, GPS Antenna And 2 Cd Geographic Disc. Icon Screens And Voice Prompts Lead You To Your DestinationJeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
First impression is not always true. Get inspired.
Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
Reading is sooo boring, unlike writing!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар