Здравейте колеги
От дълго време искам да споделя радоста си, а именно вторият ми джип, но този път мисля, че правилния
Имах Санг Йонг Муссо, както всички тук го наричат " Гнусо " или, както се изрази един колега от форума, който не познавам, но когато бях при Дядо Владо за преглед с Муссото и той, когато го видя реакцията му беше " на кой е тоя Шлянк Шлионк "
Както и да е Муссото не беше най - правилният избор за джип, но така се стекоха обстоятелствата, пък и добре, че беше то, за да се запаля по офроуда, да открия форума и всички тези приятни емоции и всички тези приятни и спокойни места и незабравими места, където само с джипа може да се стигне
Търсих около 4 месеца подходящият джип. Преминах от Нисан към Паджеро, след това Тойота ( всъщност това е мечтата ми, но просто средствата не стигат за нея засега
) и накрая другата мечта, а именно Гранд. За около 3 месеца прегледах сигурно около 30 екземпляра в цялата страна и с нито един не стигнах даже до преглед в Костинброд при Дядо Владо и Димата. Докато един ден съвсем случайно ( бях изгубил почти надежда ) видях този. Веднага отидох, запалих, покарах и на следващият ден в Костинброд за обстоен преглед. Никога няма да забравя погледа на търговеца, когато вързаха джипа за стълба за тест на куадра драйва
. Благодаря много на Дядо Владо и на Димата за оказаното съдействие и за зелената светлина, която ми дадоха
За джипа : Jeep Grand Cherokee WJ 2002 година Laredo с Quadra Drive. Двигателя е 2.7 црд. Знам, че много хора не го харесват, но не съм дорасъл още за V8`aк
. Исках Laredo, защото повечето Limited, които гледах имаха проблема с клапите на климатроника, по точно на нито един не работеше климатроника както трябва, незнам точно дали е бил проблема в тези клапи, но както и да е не ми е важно да има климатроник. Вече от около 3 месеца му се радвам и съм изключително щастлив от избора си. Карам истински джип, който минава оттам откъдето Муссото на 1.5 оборота без да се замисли :X Има някой проблеми, както ги нарича Дядо Владо " детски болежки ", но малко по малко влиза във формата, която искам да е
Имам и два въпроса, който искам да споделя, а именно сменил съм всичко ( масло двигател, диференциали, раздатка, филтри, ролки, ремък) , предстой ми смяна на антифриза и проблема с парното, който смятам да реша понеделник. Другото е, че не съм сменил още маслото в скоростите. Въпросът ми е само в Балканстар ли могат да извършат тази процедура или има и друг вариант ? Другият ми въпрос е, че предната линия ( музикална ) я няма никаква. Колегата Verter спомена за някакво момче в Студентски Град, което се занимавало с музики и бил правил там своята, но момчето май вече не е там, та ако може да ми препоръчате някой друг, ако някой е правил колоните си
Това е от мен. Ще представя и малко снимки от първите му разходки, а аз съм го разходил навсякъде, където и Муссото

От дълго време искам да споделя радоста си, а именно вторият ми джип, но този път мисля, че правилния

Коментар