Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво да гледам при покупка на Cherokee 2.7 CRD

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Какво да гледам при покупка на Cherokee 2.7 CRD

Здраейте,
    търся да си купя Grand Cherokee 2.7 CRD. Тъй като нямам опит с 4х4, още по-малко автоматик, искам да попитам хората с информация първа ръка - за често срещани проблеми при модела, и въобще - за какво да гледам. Става дума за модел около 2002-ра. Благодаря

От: Какво да гледам при покупка на Cherokee 2.7 CRD

От къде си колега ?
    ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Пиша както е по приоритет според мен.

1. Разпечатваш си това и си го носиш с теб.
      2. Диагностика с ключа на място. (при мен излизаха на 3тото завъртане).
      3. Сверявавш това, което ти изпише на 2 със списъка от 1. (пишеш резултата тук)
      4. Повдигаш пластмасовия капак на двигателя и гледаш около 5те дюзи за черни, мазни, лепкави нагари.
      5. Лягаш под колата и гледаш около двигател, скорости, диференциали, раздатка, кардани, кормилен прът, рейка....(абе гледаш всичко)...за течове, пукнатини, удари...
      6. Проверяваш всичко де що работи на ток в купето дали работи ок и адекватно. (обърни внимание на копчалъците по вратите, осветлението в купето и по таблото, обхвата на дистанционното)
      7. Палиш, гледаш оборотите на празен ход. Топла/студена са около 750 и не мърдат. Слушаш за странни шумове. Форсираш турбото дали свисти, стърже нещо...
      8. Ако е под 7oC гледаш ролката на печката(горе ляво на двигателя) дали е зацепила и върти.
      9. Вентилатора зад 3те радиатора трябва да върти бавно дори и при студена кола.
      10. Потегляш, и гледаш оборотите. Турбо има след 1800 оборота - гледаш в огледалата колко ще изпуши. Скоросите при леко ускорение превключват около ~1900 оборота. Трябва да включва нагоре без буксуване и надолу без удари. 100км/ч са 2000 оборота.
      11. Спираш. На равно(или хлъзгаво включваш скоростите на N и раздатката на Low без да спираш като преминаваш през N). Може и да не влезе от раз, но трябва да влезе и после да върви по-бавно при същите обороти. Тук много не върти геврека ако не е хлъзгаво.
      12. Проверяваш климаторника във всички положения на всякакви температури. Ако е с климатик проблемите са много по-малко вероятни.
      13. Отоплението на седалките.
      14. Прибирането на огледалата.
      15. Аудио/Ченджър.
      16. Отоплението на задното стъкло.
      17. Моторчето на задната чистачка дали работи ок(стържене и странни звуци).
      18. Крик и кръстачка(секретни болтове?) под задните седалки. Резервна гума.
      19. Амотрисьорите на предния капак, на багажника и на задното стъкло(отваря се с голям бутон отдясно над номера)
      20. 100% нещо съм изпуснал...
      WG 2.7 CRD

Коментар

Страхотно, благодая за изчерпателния отговор.
        На единия джип забелязах, че като влезе в неравност воланът се завърта осезаемо, това доколко е нормално, луфт някакъв може би?
        На първият, който пробвах, пък като се движиш бавно и настъпиш газта до дупка 2-3 секунди няма почти никакво ускорение - въздушен, горивен филтър или някакъв друг проблем?
        @auto_marin - от София съм

Коментар

Първоначално публикуван от trismagis Преглед на мнение
          На единия джип забелязах, че като влезе в неравност воланът се завърта осезаемо, това доколко е нормално, луфт някакъв може би?
          Луфт, може би, ако НЕ реагира воланът на неравности . Едва ли си пробвал и двата джипа на един и същи терен и на точно една и съща бабуна. Според мен е нормално, ако не го държиш, воланът да си се върти сам насам-натам при каране по "пресечена местност".

На първият, който пробвах, пък като се движиш бавно и настъпиш газта до дупка 2-3 секунди няма почти никакво ускорение - въздушен, горивен филтър или някакъв друг проблем?
          Може и заминаваща си автоматична скоростна кутия, ако бръмчи, вдига обороти, пък не ускорява веднага.
          България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Относно волана - да, и при мен е така, но само ако дупката е голяма и карам бавно. Явно е доста е "информативен" по време на офроуд.
            Относно забавянето......хм, тук не знам....имах Мондео с подобен проблем. Смучеше въздух някъде около дроселовата клапа и докато се усетят датчиците отначало след натискане развърташе с бедна смес. Не знам дали има нещо общо.
            WG 2.7 CRD

Коментар

Провери дали колата е регистрирана с номер на двигателя в талона. Ако има номер трябва да съвпада със съществуващия. Ако е регистрирана без номер - провери дали има номер на двигателя в колата. Ако има разминаване искай документ за произход на двигателя от продавача иначе може да имаш проблеми с регистрацията в КАТ като мен

Коментар

Начин за тестване на самоблокиращитв диференциали има ли?
                При Дядо Владо ги връзват за дърво но ако си някъде в автокъща няма да се навият.

Коментар

Мисля, че 4те гуми на подемник и с ръка завъртане на някоя гума би трябвало да покаже как зацепва и в другия край.
                  Последно редактирано от imarh; 01-10-13, 10:14.
                  WG 2.7 CRD

Коментар

Здраейте,
                    търся да си купя Grand Cherokee 2.7 CRD. Тъй като нямам опит с 4х4, още по-малко автоматик, искам да попитам хората с информация първа ръка - за често срещани проблеми при модела, и въобще - за какво да гледам. Става дума за модел около 2002-ра. Благодаря
                    Парното им е слабо...гледай да духа топло ,че иначе ще разглобяваш таблото,а ако си късметлия като мен....2 пъти

Коментар

Добавка към колегата imarh
                      1.Ослушваш се за виене от диференциалите при скорост около 80км/ч.
                      2.За завъртането на волата при дупки е възможно да е от допълнителното амортесьорче,което неутрализира тресенето на волана при дупки. При мен беше заминало.
                      3.Проверяваш автопилота дали бачка.

За друго в момента не се сещам.

Коментар

Гранд Чероки 2.7 няма номер на двигателя!
                        Grand Cherokee 2.7crd Limited

Коментар

Първоначално публикуван от Toni Gr Преглед на мнение
                          А 4.7 има ли и знаете ли къде се намира?

Коментар

Първоначално публикуван от Toni Gr Преглед на мнение

Tази глупост от къде я измисли - има си номер на мотора.
                            Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Не знам сигурно е глупост,но моят талон е без номер,в
                              сичко е на стъклото,мисля,че бях писал по-рано за това-КАТ,после сервиза на Вл.Вазов и тнт и накрая го записаха без номер.Собствен опит просто,няма нищо измислено!
                              Grand Cherokee 2.7crd Limited

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X