Здравейте, току що си купих Гранд 4.7, отидох да го регистрирам в КАТ и от там ми отказаха тъй като "номера на двигателя е различен от последните цифри на номера на рамата". Колата я купих от български собственик и с българска регистрация. В талона пише за двигателя - "БЕЗ НОМЕР". Полицая поиска документ за произход на двигателя, което на практика няма как да се намери. Някой да има идея/съвет как да постъпя в този случай? Колегите които имат Jeep - номера на двигателя съвпада ли ви с номера на рамата?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Jeep - Регистрация в КАТ
Свий
X
-
От: Jeep - Регистрация в КАТ
Първоначално публикуван от ardmin Преглед на мнение... Колегите които имат Jeep - номера на двигателя съвпада ли ви с номера на рамата?Ние не сме неутрални!
-
Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнениеАмериканските мотори по принцип нямат уникален сериен номер, а някакъв производствен, който не знам да има нещо общо с VIN-а на колата.
Коментар
-
това с Софийския КАТ ли???? че там за първи път ли виждат Гранд Чероки????? Не би трябвало да ти правят проблем щом пише без номер, търси правилния човек, който е наясно с американските коли!
пратих ти на л.с. един линк________________________________________________
Subaru OUTBACK 2,5
Hyundai TUCSON 2.0
Коментар
-
Я да внеса малко яснота! Автомобилът ИМА българска регистрация (верно от провинцията, но това е без значение). В провинциалният КАТ са вписали "двигател-БЕЗ НОМЕР". ДА, ама в Софийския КАТ намират НОМЕР на двигател. Та ето от това идва цялата разправия.
п.п.А за справка от Официален Вносител какво рекоха?Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....
тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...
Коментар
-
Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение... В провинциалният КАТ са вписали "двигател-БЕЗ НОМЕР". ДА, ама в Софийския КАТ намират НОМЕР на двигател. Та ето от това идва цялата разправия.
...Ние не сме неутрални!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнениеМного хубаво са написали в провинциалния КАТ, щото, ако напишат в талона номер, който не е уникален сериен, утре може да се получи съвпадък с "номера" на двигателя на някоя друга кола и ей ти повод за разправия ...
Когато го регистрирах моя, ми сложиха "без номер" (кат София ). Дойдоха всички от каналите.. Гледаха, триха... Търсиха в техния комп... и накрая видяха, че няма номер.
Доколкото знам, номера върху двигателя, (ако го намерят) е парт. номер на блока, и не е уникален (служи за поръчка на нов), та нищо чудно да се получи 2 ( или повече ) коли с един номер.
Подгони ги тези от кат да си вършат работата.WJ 4.7 Limited
0889 70 70 42
Коментар
-
При мен с друга кола в КАТ Варна при пререгистрация на 10 годишна кола "без номер на двигателя" ме пращаха при местния дилър да им нося служебна бележка, че колата е излязла с този номер. Въпреки, че двамата от канала го намериха номера на двигателя предния ден.
Коментар
-
За не би случайно, да не си чул изречението : Ех че хубав и голям джип си си купил ..трябва да почерпиш...Защото то е много важно, даже НАЙ ВАЖНОТО, при регистрацията на МПС в КАТ.Аз на два пъти не го чух и единия път ни върнаха колата чак след 6 месеца от някакво Н-ско районно управление в София. Но иначе пиши заявление до началника на Кат опиши случая подробно, да видим какво ще Ти отговори ..Възпитаният мъж не прави забележка на жена, носеща неправилно траверса.
"В рали рейда е така. Да си добър не е достатъчно. Трябва да си добър мноооого часове и дни наред." - rusev
Коментар
-
На мен ми фраснаха за номер на двг-то последните няколко цифри от ВИН номера.Къде ги видеха-ба ли го!А-и ми казаха да не знам много много.Че почнах да им обяснявам как хамериканските нямат номера на двг-то.Абе .............
Хем бях с вътрешен човек.Jeep Grand Cherokee 4.7 WJ V8
0888854582
Дизел втора употреба за лична - НЕ!!!!
Китайска поговорка "Не ти пожелавам да живееш в интересни времена" басси!!!
Коментар
-
На талона ми (колата е внесена от Америка) за номер на двигател пише нещо, което започва с модификацията на двигателя. Сигурно е точно парт. номер, както казва Dany_iv. Не може да са такива олигофрени в КАТ, колко ли хиляди коли са внесени от САЩ.
Един приятел си купи също американска кола. Минавала е през КАТ с първия собственик, после при продажбата, после още 2-3 пъти защото е чужденец и си подновява временните XX номера. И на 5-тия път изведнъж казват "Има промени по номер на рамата. Крадена е." и я спряха от движение. Заведе дело, доказа се, че не е крадена, спечели делото. Отиде да си извади нови номера и му отказаха от яд, че ги е осъдил. Викат "Не ни пука какво е постановил съда.". Един ден на някой ще му писне и ще ги гледаме по новините:
Коментар
-
Всички сме ги гледали тия номера.
Имам предвид, всички с грандове в София. И аз съм с номер на двигател - VIN...
Съветът ми е да издебнеш кога не е на смяна тоя ждрольо и да пробваш пак.
Ако не стане - тогава сухо, мокро, нетъркалящо се, че и записки до по-висши инстанции...
Коментар
-
И аз съм го ял подобен навремето. В КАТ София написали някакъв номер на двигател в талона, после в Благоевград се убиха да го търсят върху блока и така и не го намериха. В крайна сметка след хиляди разправии вписаха "БЕЗ НОМЕР"“When you see the tree you’re about to hit it’s called understeer. When you can only hear and feel it it’s oversteer.”
Walter Rohrl
GSM: нула, три осмици, две двойки, девет, пет, девет, две.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар