Здравейте колеги. Карам Grand Cherokee 2.7 CRD и забелязах,че отзад си препушва(в повечето случай черен дим,но понякога и бял) даже и когато не съм го натиснал, а пък като го натисна зад мен си става стабилна димна завеса. Ходих при един майстор и ми каза, че това е филтъра за картерни газове.Искам да попитам и вашето мнение по въпроса? Дали наистина проблема е в този филтър,къде се намира точно и ако е друга причината каква може да е тя? Благодаря предварително!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Филтър картерни газове
Свий
X
-
От: Филтър картерни газове
Аз имах един Фиат Таленто, стара кошница, дето нямаше такъв филтър и омазваше целия смукателен тръбопровод. Та си направих сам, от празен флакон от отрова за хлебарки. Запоих му от долната страна един щуцер и от горната - друг, като преди това го напълних (натъпках) със стоманена вата, подобна на тази дето се употреблява за миене на чинии.Тука трябваше да стои една умност, ама по-насетне ще спиша някоя.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Тодоров009 (Войводата) Преглед на мнениеАз имах един Фиат Таленто, стара кошница, дето нямаше такъв филтър и омазваше целия смукателен тръбопровод. Та си направих сам, от празен флакон от отрова за хлебарки. Запоих му от долната страна един щуцер и от горната - друг, като преди това го напълних (натъпках) със стоманена вата, подобна на тази дето се употреблява за миене на чинии.
Поздрави!Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
First impression is not always true. Get inspired.
Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
Reading is sooo boring, unlike writing!
Коментар
-
Може би, защото при теб е била затворена в цилиндрично тяло с по-тесни щуцери за вход и изход, та затова да не е правила проблеми. При Peugeot-то бяха зад една решетчеста преграда, която не ги беше спряла да нападат долу в картера. Въпреки всичко имам доста резерви към използването на подобни материали - никога не се знае как ще се държат при по-високи температури, след като се нагреят от картерните газове.
Ако оригиналния филтър за картерните газове е проблем, има и по-професионални решения, макар и да не са евтини да се купят и доставят. Ето още един вариант, който е изпълнен на 2.8 CRD. Може да пробвате в Google с " crankcase ventilation filter " или " crankcase oil separator " Излизат доста различни варианти.
Поздрави!Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
First impression is not always true. Get inspired.
Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
Reading is sooo boring, unlike writing!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар