здравейте колеги запалил съм се да си купия cherokee 2.5i,но незнам да ли мотора е здрав,създават ли някакви проблеми?ако някои има информация моля да сподели.благодаря предварително
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
jeep cherokee 2.5i добър двигател ли е това
Свий
X
-
От: jeep cherokee 2.5i добър двигател ли е това
Първоначално публикуван от borislavmihov Преглед на мнениено незнам да ли мотора е здрав,създават ли някакви проблеми.... не създава проблеми
Първоначално публикуван от edirangelov Преглед на мнениеНе е ли малко слабичко....Първият ми 4х4 ("Трупър" 2.0л) беше 87к.с. по спомени, и не ми е липсвала мощност. Заради клиентски V8 съм се поразглезил и под 200к.с. мрънкям
, ама дупе знае две и двеста
....
0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка
Коментар
-
На всичкото отгоре Черокито няма шаси и тежи около 1500 кг. За разлика от Фронтера, Терано, Лендроувър и др., при които двигател с такава мощност движи 1800-2000 кг джипка.
Причината да не се харесват Чероки 2,5 бензин е в наличието на модел 4,0, който е с по-добра динамика и по-хубава раздатка, автоматик, за сметка на по-високия разход.
Щом Дядо Владо казва добри думи, значи става. Той е безспорен капацитет в областта на американските джипкиNissan Terrano 2,7 TDI
Коментар
-
Раздатката на 4 л е същата, скоростите са различни. 2.5 е си е куц, за гората става понеже раздатката е сравнително бавна, но при пътуване е тромав.Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
http://www.facebook.com/JeepBG
LZ1GGC
Коментар
-
Първоначално публикуван от gogosi Преглед на мнениеРаздатката на 4 л е същата, скоростите са различни. 2.5 е си е куц, за гората става понеже раздатката е сравнително бавна, но при пътуване е тромав.
А за скоростите - на 2,5i се слагат и AX-5 и AX-15. На 4,0 ръчните скорости са само AX-15Nissan Terrano 2,7 TDI
Коментар
-
колега на 4.0 автомат има и 242, но това не значи, че е само тя, има и 231Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
http://www.facebook.com/JeepBG
LZ1GGC
Коментар
-
Екстра си е моторето!
2,5 мотор е малък само в JeepKакто казаха по-горе, по-тежки жипки с 1,6/90кс мотори са еквивалент за офроудъри в бг. И там никой не се оплаква, че му малък мотора.
В гората е съвсем адекватен, понеже бавните са много бавни и там липса на мощност аз не усещам (верно като катеря някой баир и виждам само небе съм на 2-ра бавна и не може да го държиш на 1200 оборота, както би могло с 4.0, но върви с 2000 и не се оплаква). По магистралата си държи 120 без забележки, но на изпреварвания е муден. Изобщо, не очаквай чудеса от храброст на асфалта.
Чел съм че е здрав, Дядо Владо казва че е здрав, моя за сега не съм го чупил, значи е здрав.
А 231 раздатката на 2,5i също казват била доста дуракоустойчива.
Купувай и не го мисли, ами го карай.Последно редактирано от alex_r; 30-08-13, 16:24.Jeep Cherokee XJ '95 2.5i
UaZ 469B
Коментар
-
231 жилава раздатка определено, 2,5 е слаб определено, при лифт и по-големшки гуми му иде нанагорно, ама това от погледа на 4000+ кубика, от гледната точка на повечето джипове си е супер. Кофтито е че няма автомат и обикновено с 2,5 е супер посно, а да караш маломощен постен американец е куцо определено. Черок ли е 4,0ка лимитед и тва е друго лично аз не признавам.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Rady1st Преглед на мнениеЧерок ли е 4,0ка лимитед и тва е друго лично аз не признавам.
- и все пак, при покучка на такова добиче 20 + години трябва да се има предвид може би НАЙ - ГОЛЕМИЯТ недостатък на иначе невероятната джипка - прегряването, особено ако е с климатик и автоматик... Проблема е най - вече в годинките, кофти поддръжка и калпав индженер.
Решетката и бробята са дизайнерски издържани, но радиатора е набътан в кучи г@з и въздух достига сами през осем /седем ребрената решетка - крайно недостатъчно, реално 1 /2 от радиатора, а да не споменавам, че климатичния радиатор е пред цялата площ на този на двигателя.
Е проблема се решава, но с капитало влижения - тунинг радиатор + термостат. Щото, лично аз мразя да ларам кола, дето постиянно да гледам термометъра, вместо да се наслаждавам на пътуването.
Просто не си е сметнато и риска остава.
Успех в покупката..
Коментар
-
Ами ... аз карам такова двигателче и съм доволен - вярно е, че не е пълната агресия и че с 31-ци не хвърчи, и че ако е с V8-ка ще е съвсем друг филм, но мен не ме е изоставило досега, а го карам 90% офф. Другото, с което не съм съгласен, е че няма автоматпонеже моето си е точно автомат и не е добавян, а си е по рождение там
Двигателя е чугунов чукан, в добрия смисъл на думата, трудно ще развее белия байряк и си похарчва масло пак по рождение - т.е да не прави впечатление
Така че - става
Коментар
-
Първоначално публикуван от Piperkow Преглед на мнениеАми ... Двигателя е чугунов чукан, в добрия смисъл на думата ... и си похарчва масло пак по рождение - т.е да не прави впечатлениеJeep Cherokee XJ '95 2.5i
UaZ 469B
Коментар
-
Ами да ти кажа днес го гледах - май това с маслото не е най-голямата истина, която изреках ..... като сложих двигателя, понеже ми е втори, ми се стори в началото, че се почерпва. Доста време след това от един сервиз ме увериха, че си дърпали по малко по принцип. Но сега и аз не съм мн. съгласен
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар