Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Jeep Liberty V6 3.7 - Мнения, обстоен преглед и ревю, разход

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Jeep Liberty V6 3.7 - Мнения, обстоен преглед и ревю, разход

Здравейте колеги,

Мисля да се разделям с Исузуто, което карам в момента и съм се спрял на Jeep Libery V6 3.7, 2002-2004, автоматик.
    Има ли някой, който е с такова животно? Чудя се какъв е комбинирания му реален разход, чуплив ли е...всички неща-чуденки и питанки свързани с покупка.
    Благодаря за всяко мнение!

Поздрави!
    Мар4
    Suzuki Grand Vitara, V6 2.5L

От: Jeep Liberty V6 3.7 - Мнения, обстоен преглед и ревю, разход

Бай ти Боголюб има такъв Жиб, ама не черен, та не знам...
    edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

"Комбинираният реален разход" ... е 20 л. на 100 км., както и да го въртиш Освен ако не е с кутия 545RFE, с която са първите модели. После с цел икономии при производството почват да слагат 42RLE, май след 2003 г. Производствена недомислица са му предните долни шарнири - "разкопчават" се от самата конструкция. Има хора тук, вече сменяли по три пъти такива. Аз - само веднъж засега. Има доста теми във форума. Бензиновото е евтина и непретенциозна колица, някои модификации са много постни и трябва да се внимава при покупката - дали има изобщо 4х4, дали не е "парт-тайм", има ли ABS и т.н.
      България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Благодаря Колеги!
        Да запитам - как да разбера дали има изобщо 4х4, дали не е парт тайм, дали има ABS?
        Иначе за разхода - вярно си е, че и да врътим и да сучим си е почти 4 литра двигател Няма как да прави 5 на 100 разход

Коментар

Първоначално публикуван от Map4 Преглед на мнение
          Благодаря Колеги!
          Да запитам - как да разбера дали има изобщо 4х4, дали не е парт тайм, дали има ABS?
          Иначе за разхода - вярно си е, че и да врътим и да сучим си е почти 4 литра двигател Няма как да прави 5 на 100 разход
          Е, ще трябва да попрочетеш малко. Не си от скоро във форума, за да питаш такива работи. Най-малкото е нужно да имаш лост за раздатката и преден диференциал, до който стига кардан. От броя положения на лоста за раздатката ще разбереш и режимите. Ето снимка от същото Либърти, което е фул-тайм.

Коментар

Благодаря Колеги!
            Завираш се под него и гледаш дали има преден диференциал. После гледаш ръчката за режимите на раздатъчната кутия (трябва и такава да има, ако е 4х4 - в дясно от лоста за скоростите), трябва да има пет позиции (2wd)-(4lock или 4 part-time)-(4wd full-time)-(N)-(4low). Във форума има снимки на такива ръчки. Ако има само 4 позиции - значи е парт-тайм.
            The only way to save fuel on a Liberty is to sell it.
            България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Мятам се да чета Сори за въпросите

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                Завираш се под него и гледаш дали има преден диференциал. После гледаш ръчката за режимите на раздатъчната кутия (трябва и такава да има, ако е 4х4 - в дясно от лоста за скоростите), трябва да има пет позиции (2wd)-(4lock или 4 part-time)-(4wd full-time)-(N)-(4low). Във форума има снимки на такива ръчки. Ако има само 4 позиции - значи е парт-тайм.
                ... в ляво... поне на тия, които съм виждал...

Коментар

Първоначално публикуван от edoors Преглед на мнение
                  ... в ляво... поне на тия, които съм виждал...
                  Да, грешка.
                  Ето от ebay снимка на парт-таймов лост. Позициите са 2HI-4HI-N-4LO
                  Натиснете снимката за да я уголемите

Име:$T2eC16V,!yEE9s5jFK,wBReFn20Urw~~60_12.JPG
Прегледи:1
Размер:50.5 КБ
ID:5511713

Коментар

Здравейте колеги,

Мисля да се разделям с Исузуто, което карам в момента и съм се спрял на Jeep Libery V6 3.7, 2002-2004, автоматик.
                    Има ли някой, който е с такова животно? Чудя се какъв е комбинирания му реален разход, чуплив ли е...всички неща-чуденки и питанки свързани с покупка.
                    Благодаря за всяко мнение!

Поздрави!
                    Мар4
                    Ако не е някаква тайна би ли споделил.. каква е причината да му дигнеш мерника на Исузото?

Коментар

Никаква тайна не е
                      Искам да взема нещо по-ново, защото след 12-13 години (ако до тогава не са зачезнали вече ) тук специално колите започват да гният и ръждясват прогресивно. Вече 2 такива съм пратил на пазара и опит знам, че вземам без ръжда на към 10-11 години кола, но като мине 12-13 и започва първо с едно петънце, което за една зима става колкото чинийка за кафе...
                      Иначе джипката си върви добре спор няма и аз лично съм доволен от представянето му миналата зима.
                      Отдолу нацяло ръждяса зимата, която мина. Затова смених гърнето, което като го купувах си беше здраво. Сега ще сменям тръбата на която е катализатора.
                      Ако не мога да му взема парите, които му търся просто ще си го карам до дълбоки старини

Коментар

Колеги благодаря ви за снимките. Днес ходих да гледам 3 и 3те бяха с 5 позиции на лоста.

Коментар

Закарай го да го видят задължително, при ДедоВладо докараха едно такова на 1ви поглед супер, после се оказа че всички възможни грешки дава, двигателя няма душа да откине, общо взето всичко което прегледаха не беше на ред по колата

Коментар

Първоначално публикуван от Rady1st Преглед на мнение
                            Закарай го да го видят задължително, при ДедоВладо докараха едно такова на 1ви поглед супер, после се оказа че всички възможни грешки дава, двигателя няма душа да откине, общо взето всичко което прегледаха не беше на ред по колата
                            Ради, то хубаво да му го закара, ама така като гледам картата къде е Канада ще му е малко сложно на колегата. Не че не е невъзможно де
                            Последно редактирано от Ivich; 24-08-13, 18:44.
                            ... to be continued

Коментар

Първоначално публикуван от Rady1st Преглед на мнение
                              Като се абстрахираме от "нерде Костинброд, нерде Канада", какво му е било на цитираното "Либи" ? Бензиново ли е било ?
                              Сега си правя равносметка на мойто - вече сме "заедно" точно четири години и... само 21 000 мили (все пак с разход 20/100 нЕма начин да се кара като "евридейка" в БГ). След покупката профилактично освен течности и накладки смених обслужващ ремък, като си запазих стария (щото му нямаше нищо), миналата година Андро видя, че смененият се е напукал и върнахме стария. Едно единствено светване на Check Engine без да се отразява на работата на мотора. "Самодиагностиката" с въртене на ключа даде грешка за втори ред ламда-сонди ("екологичните"), тука некви цифри ми обадиха , Жоро ЦСКА реши въпроса с две сонди за 200 лв. общо. Друго - задно каре на преден кардан. Както и започнаха да ми светят-гаснат неадекватно лампите за позиция на раздатката (4х4 part-time и 4х4 low), като ми изписа грешка за датчик на позицията на раздатката, еднократно и лампите загаснаха. Датчикът (копче, натискано на различна дълбочина от гребен, свързан с лоста за смяна на режимите) ми се видя скъп в "роцкауто" - нещо 90-100 $ и си го оставих така - то си се вижда от ръчката кой режим си включил, много важно, че по таблото нищо не свети.
                              Друго - нищо.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X