Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Странен проблем с Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD. Моля за съвет !

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Странен проблем с Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD. Моля за съвет !

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
    Тая за горивото не не я броиш за лампа май
    Може сондата и поплавъка да с в различни страни на резервоара...........и тогава не светва лампа а не засмуква добре гориво.На мене при над 30л нафта ми е светвала лампата ама не загасна, става въпрос за Диско.
    не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Наклони и резервоари ми дай,ние караме разни неща на по 45 градуса с дни.

Ако предположим,че времето е топло и не са се грели с часове в джипката за да изхарчат доста нафта то или по пьтя на горе или обратно трябва да светне лампа.
      И принципно смукането на нафта е по-ниско от поплавька.
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

Може просто да е изгоряла лампата или датчика на резервата.
        Имал съм кола, на която понякога 'засядаше' бензиномера и показваше 1/2 резервоар, и не светваше нищо, въпреки, че резервоара е празен (датчика бе от 'реотанен' тип, и палеца, вързан за поплавъка се бе износил и станал пластинка, и се подпъхваше под реотана, като си бе направил място там - от там нагоре се движеше, но по-надолу не слизаше )...

Пък може и колегата да и е сложил черна лепенка да не се вижда лампата...
        И темата да е пуснал във форума за оправдание пред девойката, че то ей така случайно се е повредил Жипа в гората
        Ама това вече са дълбоки конспирации
        Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
        Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

На отиване лампата не е светила, а наклона е абсолютно същия. По показания на борд компа имах да измина още 180-200 км, но не му вярвам напълно. Качих се без никакви проблеми и да беше топло и колата не е работила. След време, когато тръгнах надолу в началото стрелката не мърдаше, но след това когато дойде най - големия наклон отиде директно на резерва и колата загасна. Забелязвам, че е доста чувствителна, в сравнения със стария ми " джип " Муссо и с джиповете на приятели. Муссото го е правило същото по един голям наклон, но тогава си нямах и много нафта. Но тук при Черокито, дори и да имам за около 150км по борд и спра леко под наклон след това, когато я запаля лампата за резерва свети. Вече си имам обеца на ухото и резервоара е винаги до или над полувината пълен, когато се разхождам някъде.
          П.С. не съм слагал никакви лепенки даже, когато се случи аз викам пфф какво стана, а тя само си пусна седалката и си заспа

Коментар

Много е лоша тази лампа за дизела....малко да се наклониш и светва...че и забравя да изгасне после 5 минути...абе по лоша кола с такъв датчик не съм имал...бавно се случват нещата,което не ми харесва.

Коментар

Колега, незнам дали с ирония го казваш, но си е така. Аз имам същите наблюдения. Решението е почти винаги в резервоара да има от 15л нагоре, за да няма проблем. А ако се излиза извън пътя литрите би трябвало да са от 30 нагоре. Лично аз вече така процедирам и оттогава нямам проблеми вече.

Коментар

Първоначално публикуван от Exit Преглед на мнение
                ...при Черокито, дори и да имам за около 150км по борд и спра леко под наклон след това, когато я запаля лампата за резерва свети.
                Имам CHRYSLER Voyager 2.8 CRD , при него положението е идентично . Вярвам на показанията на стрелката на горивомера и на компютъра само сутрин , когато го изкарвам от гаража . Защото е стоял на равно .
                Chrysler Voyager 2.8 CRD LX , automatic , 2006

Коментар

Добро утро колеги.
                  От 10 дни съм собственик на Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD 10.2002г. Купих го регистриран втора ръка от едно момче от София. Видя ми се сериозно момче със сериозно отношение към колите. Но винаги има подводни камъни, и ако е един е добре, но май няма да е така. Аз съм от Разград. Пътуването мина без проблем, както и първите няколко дена. След това един следобед джипката отказа да запали. Подадохме ток и проблема бе решен. На сутринта същия проблем. Последва смяна на акомулатор но проблема зостана. Пред въздушния филтър подадохме спрей за лесен старт и джипа си запали. Два дена без проблем си пали, дори една вечер за наказание спа на вън на студеното. Вчера сутринта отново проблем, не пали. Или обобщено, два дена работи без проблем и после "стачка". Къде ли се крие ключът на загадката? Дайте джокер.
                  Jeep Grand Cherokee 2.7 crd-2002 год.

Коментар

Диагностиката с ключа казва ли нещо?
                    WG 2.7 CRD

Коментар

Показва следните грешки:
                      Р 1130
                      Р 0340
                      Р 1688
                      Р 0403
                      Знам, че втория е за слаб акомулатор, който проблем мисля че е отстранен със закупуването на нов. За другите съм в невидение.
                      Може да подсказвате

Коментар

Ето списъка с грешките от съседната тема, където imarh е дал линк.
                        Keep the shiny side up, all four on the floor and with any luck I will see you on the trail!
                        Daihatsu Feroza F300 1.6 16V

Коментар

Благодаря. Видях ги, но чесно казано не мога да разбера до колко е сериозен проблема. Ако може малко разяснения по грешките.

Коментар

P1130 to P1165 - oxygen sensor issues
                            Р0340 - Camshaft Position (CMP) Sensor Circuit
                            Р1688 - Internal Fuel Injection Pump Controller Failure
                            Р0403 - Exhaust Gas Recirculation (EGR) Solenoid Control Circuit
                            WG 2.7 CRD

Коментар

Дюза или кабели на късо.
                              Последно редактирано от ssspeed; 06-10-13, 22:28.
                              Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
                              Grand 3.1TD
                              0898 620 306 Стоян

Коментар

Благодаря. Предстои ровене по кабели и дюзи Но докато се реши проблема, спрея за лесен старт е най добрия приятел на шофьора

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X