Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гранд Чероки 5,2 въпрос към знаещите

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Гранд Чероки 5,2 въпрос към знаещите

Собственик съм на тази машина сравнително отскоро колата се кара на бензин, направи ми впечатление първо при сравнително висока скорост 170-180 км. в час се получава последователно вдигане и смъкване на оборотите на двигателя без това да се отразява на скоростта на движение и без да се получават някакви тласъци това явно е Lockup Clutch механизма в torque conwerter-а , забелязах че това се проявява когато певиша 125 км.в час. Въпросът ми е дали това е нормално или се налага някакъв ремонт. БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!!!!!

От: Гранд Чероки 5,2 въпрос към знаещите

Първоначално публикуван от ohotnick Преглед на мнение
    Въпросът ми е дали това е нормално или се налага някакъв ремонт.....
    Не е нормално, не е "лок ъп"-а, не е нормално и 180 км/ч. за 15 (поне) годишна кола. Пиши от къде си и коя година е колата.....
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Колата е 1994г в много добро състояние намира се в Разград

Коментар

Първоначално публикуван от ohotnick Преглед на мнение
        Колата е 1994г в много добро състояние намира се в Разград
        Кутията ти би трябвало да е 46RH ( проста и здрава ) но предвид ЕГН-то на машината, най-вероятно е с износени фрикционни дискове ( и те си имат живот все пак ). Ако около теб няма сигурен сервиз, питай Стоян ( ssspeed ), той ремонтира автомати
        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Това че една кола може да вдигне 180 не значи че може да се кара с 180. Колега не знам дали знаеш но си на цели мостове... Защо не пробваш да се опиташ да спреш много рязко в завой ама го направи с 40км/ч и после си представи при 180 какво ще ти се случи, след това намери път с бобунки и влезни в завой с 60, ама гледай да има къде да изхвърчиш

Коментар

Може моят съвет да не е най добрият, но нека колегата да пробва с една най обикновенна смяна на масло в кутията/да не забрави да подмени и филтъра/.
            It's a JEEP thing, something you won't understand!

Коментар

Забравих да напиша че проблемът се появи когато се прибирах от почивка на морето след като цяла магистрала не слязох под 160 при температура на въздуха 34 градуса, след като температурите паднаха под 25 градуса проблемът изчезна но при включване на задна предавка в кутията се появяваше по особен шум наподобяващ вибрация.
              Реших да сменя филтъра и маслото , оказа се че последно кутията е обслужвана някъде 2001-2002 г съдя по печата на годината на производсво на гарнитурата на картера,магнитът в картера беше почти чист , специално благодаря на joro_cska за маслото Мопар АТФ 4+ и на сайтовете на Братушките за полезните съвети сега вече всичко е наред успях да развия малко над 190 по километраж а съм с гуми 265/70/15\ (знам че са големички но на оригиналният размер джипът ми изглежда като изсипан)
              няма и вибрация при включване на задна. На колегите дето са загрижени за безопасното шофиране ще кажа че отдавна съм прехвърлил тинейджърската възраст.
              ПОЗДРАВИ НА ВСИЧКИ!!!!!!!

Коментар

хахахахахааххахахаха, ние повече от 120 не сме вдигали никога. Това че имаш 5.2 не значи че аз не искам да имам роднини и приятели. Забраненто ти е да караш тази кола с над 130, а по закон 140. Ако искаш да го правиш го прави само в двора или конюшната ти, където живееш при твойте деца. А това дали си прехвърлил тинейждърската възраст е ясно на всички - не си.
                ;-)
                Grand Cherokee I - 5.2 - супер беше!
                нула 999 нула 3 нула 9 нула 3

Коментар

Човече, с тази каляска 3 тона със 180 километра в час. Да не дава господ да натискаш рязко спирачки или нещо друго по лошо.Ти си като локомотив...... Не карай така това животно не е болид.

Коментар

Първоначално публикуван от viperr Преглед на мнение
                    Човече, с тази каляска 3 тона със 180 километра в час. Да не дава господ да натискаш рязко спирачки или нещо друго по лошо.Ти си като локомотив...... Не карай така това животно не е болид.
                    Собственото тегло на автомобила е 1850 кг., иначе за спирачките си прав.
                    HONDA CR-V RD1 126 hp Auto JDM
                    Mitsubishi Pajero 2.5 intercooler turbo EX

Коментар

не искам да влизам в безполезни спорове и това ми е последното писане в тая тема , просто споделих проблема на колата, кое ми е разрешено преценявам само и единствено аз а тия твои "европейски" разсъждения са за боклука.

Коментар

Преценяваш само ти, когато само ти си на шосето и около него. В други случаи най-лекото с което мжоеш да се отървеш са шамар и/или уплах.
                        Масла и други консумативи за джип-ове с ниски надценки на www.charkove.com

Коментар

Само моралисти тука. Той човека сигурно е пробвал просто дали ги вдига, а не да кара със 180. То при 180 сигурно е толкова некомфортно, че никой не би карал освен за проба. Аз откакто сложих 35 ците на вранглера нормално го карам с около 100. Просто нагоре ми е некомфортно пък и все трябва да съм нащрек. Иначе за пробата съм му вдигал и 160 с 35 ците. Докато беше с оригиналните 32ки и без лифт си правеше 180, но джип с цели мостове не е за бързо каране и оттогава около 100 ми е скоростта за пътуване.
                          Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
                          http://www.facebook.com/JeepBG
                          LZ1GGC

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X