Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Блокажи на jeep grand cherokee limited 2,7 2002г.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Блокажи на jeep grand cherokee limited 2,7 2002г.

Колеги пак аз , взех много усилено да чета форума обаче колкото повече чета повече НЕ ми става ясно какво става. Значи направо се омотах в темите.
    Сега съм в дилема тази кола има ли блокажи няма ли, преди да я купя четох пак тука доста останах с впечатление че заводски всички имат LSD блокаж, обаче сега се обърках като се зачетох по цял ден и направо ще се изям от яд ако съм збъркал въпросната кола.
    Да попитам, предварително се извинявам за тъпите въпроси:
    1. Това означение (limited) какво значи реално, има ли общо с блокаж някакъв изобщо... не ми е ясно аз като гледам те всики са limited
    2. Как да разбера наистина дали има някакъв блокаж.
    3. Ако има, на заден мост ли е, на преден ли е, на двата ли е това пък изобщо като четох не го разбрах се заден гледам пише все ...
    4. Пише ли накъде нещо по което да разбра и какви тестове да проведа

От: Блокажи на jeep grand cherokee limited 2,7 2002г.

1. LIMITED е ниво на оборудване. Най-вече на купето.
    2. Няма блокажи.
    3. Виж т. 2.
    4. http://jeep.avtograd.ru/grand_cherokee/wj/index.htm

LSD е Limited Slip Differential. Което няма много общо с блокаж, по мое скромно мнение...

Коментар

Първоначално публикуван от webfusion Преглед на мнение
      Сега съм в дилема тази кола има ли блокажи няма ли,
      1. Това означение (limited) какво значи реално, има ли общо с блокаж някакъв изобщо... не ми е ясно аз като гледам те всики са limited
      2. Как да разбера наистина дали има някакъв блокаж.
      3. Ако има, на заден мост ли е, на преден ли е, на двата ли е това пък изобщо като четох не го разбрах се заден гледам пише все ...
      4. Пише ли накъде нещо по което да разбра и какви тестове да проведа
      Звънни ми!
      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

До скоростния и раздатъчния лостове тръбва да пише КУАДРА ДРАЙВ. Тогава имаш 3 бр. "блокажи" във всеки един дифиринциал.
        Прочетете: http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=8150
        Или най-добре питайте Гуглето
        Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Я по добре звънни на Дядо Владо да ти разкаже, че горното твърдение (за трите блокажа) ми се види Невярно.
          LSD е диференциал с ограничено приплъзване, демек блокаж ама не съвсем. (на задния диф трябва да има табелка с надпис " Limited Slip Differential" има някъде във форума много подробна тема как работи тоя диф, но ме мързи да я търся сега.
          А това с надписа, че ти гарантира 3 блокажа.... не съм подробно запознат с
          КУАДРА ДРАЙВ, но ако е това дето си мисля, то при пребуксуване накладките стискат тая гума дето буксува за да завърти другата, или е вид LSD , и все пак това не са 3 блокажа в смисъла на пълен механичен блокаж.
          I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Първоначално публикуван от mmtrance Преглед на мнение
            .... ми се види Невярно... не съм подробно запознат с КУАДРА ДРАЙВ.....
            Ела ми на гости, (че отдавна не си идвал) твърдението е вярно, ще ти разказвам, а ако в наличност има и "куадра драйв"ще ти показвам
            0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от mmtrance Преглед на мнение
              ... но ако е това дето си мисля, ...
              Не е това, което си мислиш.
              Ние не сме неутрални!

Коментар

Значи се извинявам за предния си пост и определено ще ида до Дядо да си поговориме за куадра драйв.
                I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Първоначално публикуван от ChimeyJimmey Преглед на мнение
                  1. LIMITED е ниво на оборудване. Най-вече на купето.
                  2. Няма блокажи.
                  3. Виж т. 2.
                  4. http://jeep.avtograd.ru/grand_cherokee/wj/index.htm

LSD е Limited Slip Differential. Което няма много общо с блокаж, по мое скромно мнение...
                  Трудно ще намериш 2.7 Лимитед без три блокажа.
                  И трите са с АКТИВНО ограничаване на преплъзването. Могат да блокират от нула до сто процента на теория. На практика повече от 90% не става. А то и нужда няма.

Коментар

Да блокират си и даже в някои случаи пречат, т.е. в условия с ниско сцепление на гумите с настилката се кара по-трудно, особено при страничен наклон.
                    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                      Трудно ще намериш 2.7 Лимитед без три блокажа.
                      Има LAREDO 2,7 с преден и заден отворен диф.
                      И да - рядкост са.
                      Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Първоначално публикуван от onufriz Преглед на мнение
                        Има LAREDO 2,7 с преден и заден отворен диф.
                        И да - рядкост са.
                        Куадра Трак раздатката ли имаш в предвид?
                        Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD 2002'
                        Jeep Wrangler 2.5i 1996'

Коментар

Е тя раздатката при Куадра трак-2 и Куадра драйв е една и съща

Коментар

Здравейте , не писах а трябваше, чова че четох в форума и се обърках се засили и от отива че на самата кола пише зад скоростните лостове (автоматик е) quadra drive, отазад на колата също пише quadra drive, обаче над шофьорският сенник пише означения за all time и 4lo и самото означение започва с quadra quadra trac ...... . Сега не знам на всички ли е така или само на тази кола, тази лепенка седи над сенника на тавана изглежда ми.. да не е зарлепяна и лепена нова тоест оригинал. Обче защо там пише едно на скоростни

(без да искам публикувах) продължавам от където съм стигнал...
                            Не знам защо на таи епенка пише quadra trac а зад скоростните лостове и отад на колата пише quadra drive, всичко изглежда наред се едно са си от създаването си тъка... това ме озадачи. Обаче звъннах на
                            дядо владо
                            и следвах инструкциите за тест без крикове ми в гората и се оказа поне че е с quadra drive, макар и до трите гуми да въртят защото стоманено въже нямаше и късахме платняното 3-пъти предполагам че и четвъртото колело щеше да се включи просто въжето не издържаше, под тревата беше скала или много твърда пръст.
                            След това звъннах да благодаря като го попитах две три неща, като и най простото как се включват бавните (било на N ) преди това ги включвах на P паркинг както и ред други неща го питах
                            ПОЛУЧИХ ЧОВЕШКО И

И ЯСНО ОБЯСНЕНИЕ.
                            МНОГО БЛАГОДАРЯ НА ДЯДО ВЛАДО!

П.П Незнам защо записва постовете ми в средата, може от лаптопа на ниска маса натискам нещо ...

Забравих да пиша ..... значи навеждах се под колата да видя къде пише нещо на предният диф. видях... то малко ръждясало но прочетох:
                            DANA
                            7832 1
                            061 2
                            ...
                            Последно редактирано от CarTest™; 23-06-13, 07:32.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X