Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за индикацията за AIRBAG и предпазният колан на Jeep Grand Cherokee 2.7 2002г.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за индикацията за AIRBAG и предпазният колан на Jeep Grand Cherokee 2.7 2002г.

Здравейте колеги, първо да се похваля сдобих се с Jeep Grand cherokee 2.7 2002г. Много добре изглежда има Лифт кит 2. 5', много е запазена сервизна книжка в България... бе за парите си мисля че е супер машината.
    Обаче естествено всичко не може да е наред. Карам си по магистралата с круиза на 100 км и изведнъж светнаха две лампи които не изгасват, едната е индикацията че не съм си сложил колана другата е AIR BAG и двете светят в червено. Също забелязвам че преди палене святка едно CHECK GADGET, което отначало не забелязвах толкова, смисъл че свети по дълго отколкото от начало.
    И та за това питам някакъв съвет, нещо бушон да е или пък буксичка някъде която да се почисти ... просто нямам никаква идея дали мога да се размина без сервиз че ако е сервиз поне да знам как стоят нещата да не ме излъжат.
    Благодарен ще съм и още нещо ако ми кажете, когато свети AIR BAG лампичката червено дали самите аербеци работят или няма да се отворят недай си боже ако се наложи, с две деца съм и ако не работят изобщо да не го карам по добре.
    Благодаря

От: Въпрос за индикацията за AIRBAG и предпазният колан на Jeep Grancheroke 2.7 2002г

Ходи на диагностика да го "закачат" и ... ще си каже.
    Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

От: Въпрос за индикацията за AIRBAG и предпазният колан на Jeep Grancheroke 2.7 2002г

Ще кажа по мой наблюдения.....
      1. Лампата за колана трябва да свети постоянно докато не сложиш колана независимо дали е стартиран двигателя или не. Установих че при сложен колан не мога да местя положението на седалката от запеметените положения на бутоните в шофьорската врата.
      2. Лампата за еърбега светва при старт на ключа и след тестване да угасне, дори и да не си си сложил колана. Ако продължи да свети - не мога да кажа какъв е проблема...изгорял бушон или друго....не съм сигурен.
      3. Лампата CHECK GADGET свети докато не стартираш двигателя и трябва да угасне. Ако не угасне, мисля че предупреждава, след теста на всички уреди е открил някъде грешка или нефункциониращо устройство - например еърбега в твоя случай.
      Но пак казвам - това са мои наблюдения. Може за нещо от това което написах да не съм прав. Както казва Модератора - трябва диагностика.
      Volkswagen Touareg 7L 3.0 TDI V6 (224Hp)
      O8867З7I78

Коментар

Първоначално публикуван от Savador Преглед на мнение
        Установих че при сложен колан не мога да местя положението на седалката от запеметените положения на бутоните в шофьорската врата.
        Аха. Чудех се аз защо като си карам периодично ми изписва "Seat belt fastened" Викам си, това нещо се е сбъркало - дрънчи и се кара, че не е закопчан колана, а сега пък какво иска с това уведомяване, че е "закопчан", аз к`во - не знам ли, че съм се закопчал ? Явно с лявото си коляно чат-пат натискам копчето на вратата за запаметените позиции на седалката и джипката ми обяснява, че не може да ги промени, защото коланът е закопчан.
        България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Не съм много сигурен но мисля 4е ти е заминало едно нещо дето забравих точно как се казваше , абе някакъв часовник беше в превод . Намира се във волана лентов кабел който командва всички тези копчета през волна, прекъсва се точно ербека незнам как му идва точно него да прекъсне някакъв дефект на всички WJ. И моят е прекаснът и си светка и изгася отвреме на време.

Коментар

Air Bag Clockspring ($60.79 от рокауто без доставката). Моят го смених и AirBag лампата светва само при даване на контакт. След като запали мотора - изгасва и никакво светване по време на движение. Преди да го сменя светкаше от време на време и бипкаше даже.

Жоро joro_cska редовно доставя части по заявка от рокауто.
            Jeep WJ 4.7
            Ex WJ 4.7, Ex ZJ 5.9

Коментар

Аз съм със същия WJ.

1. След контакт и запалаване лампата за колана ми свети постоянно ако не съм го сложил. Също така започва да "титка". Ако в интервал от 5-10 сек. след контакт сложа колана, спира да титка веднага. Ако не го сложа, след 5-10 сек. пак спира да титка.
              2. Лампата за еърбега светва на контакт и загасва след ~5 сек.
              3. Лампата CHECK GAUGES светва на контакт и загасва след ~5 сек.
              WG 2.7 CRD

Коментар

Ми, моите светят и двете постоянно аербега и за колана но съм съм закопчан колан в движение, ходих на диагностика в бош в стара загора ... ми нямат софтуер, сега ще ходя в другият бош в стара загора. Ако е този лентов кабел аз така или иначе не мога да го сменя сам. Ще пиша какво е станало

Коментар

Здравейте отново.
                  Ходих в друг бош сервиз, значи нямат връзка изобщо с аербега и това за колана. Техникът каза че най вероятно нещо електрониката на аербега не е наред обаче нищо няма да може да направи, каза ми директно че не иска и не знае какво трябва да се направи и не е сигурен какво става. Да съм идел при някои негов колега но не ме упъти... И дайте съвет това е няма връзка с този електронен модул причината не е ясна защо няма.. От Стара Загора съм ако някой може да ме насочи...

Коментар

Колеги бутнете едно рамо за тоя аербег проблем, значи изглежда главният блок който управлява аербег системата е дефектирал, казаха ми че седи в средата на колата под централната колона, тоест трябва да се разглоби, обаче не иска никой майстор да се заеме с тази задача защото изглежда не са много сигурни какво ще стане накрая.
                    Казват че понеже бил много ниско хванат за купето в нещо като падина е възможно наличието на вода или влага която да е дефектирала блока на управлението, трябвало да се види дали има вода / влага и да се остави да изсъхне ако не се оправи на старо се взимало препрограмирало (обучавало споменаха) и така. Обаче остава въпроса с ми то много разглобяване ми ние не знаем точно как се разглобява не знаем колко пари би струвало ииииии.

Тоест ще трябва да се мъча освен сам да го достигна тоя блок за да видя дали има вода в тази падина и да я махна и да се моля като изсъхне да тръгне освен. Имам две огромни молби:

1. От къде влиза водата/влагата в тази конзола и дали няма тапа някъде от долу която да е само за нея, предполагам че ако има тапа и я махна ще изтече и ако намеря къде и какво е запушено за да не се случва отново и пък ако и като изсъхне тръгне няма да разглобявам нищо. (гледах от долу купето за тапи има само две отзад до вратите не са отпушени, не съм ги отпушил предполагам няма ако има вода да изтече от тях)

2. Как да го достигна този модул, някои може ли да ми даде схема къде се намира и как да разглобя въпросната централна конзола за да го достигна, отворих само отгоре има жила лостове колата е автоматик... и до там стигнах, че ме достраша пък и може да има по лесен начин все пак. Аз и като не знам точно къде се намира по добре докато няма яснота да не разглобявам нищо..

Ми това е болката ако може бутнете едно рамо явно в сервиз няма да стане или трябва да е някъде в супер сервиз дето ремонта ще струва малко повече от колата

Коментар

Дай ми код ма "грешката" ... някой все пак успя ли да го "закачи" тоя еърбег???
                      Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

[QUOTE=CarTest™;2216200]Дай ми код ма "грешката" ... някой все пак успя ли да го "закачи" тоя еърбег???[/QUOTE ]
                        Не няма грешка. Значи и в двата бош сервиза не можаха да стигнат до самият еърбег контролер. Казват, че изобщо не могат да го достъпят, казват също, че има верига до него но се едно няма модул там. Другият техник обаче го достъпи с някакво странно диагностиращо устроиство. Влезна в контролера обаче като провери за грешки контролера казва няма грешки. Зададе му команда изтрии грешките.... обаче дава ерор че не може, не контролера ми тестващото устроиство. Дава му команда да си даде информацията (софтуер ид ....) не отговаря. Шашардисано се едно е...

Коментар

Разглобихме конзолата, намерихме модула, точно зад двата лоста е хванат с четири болта за купето в него влизат две големи жълти букси.
                          Буксите са здрави кабелите също в гнездата. Няма влага, свалихме го самият блок отворихме го платката изглежда чисто нова няма прекъснати писти, няма надути кондензатори никакви следи от нещо нередно. Не съм го затворил предполагам или по скоро се надявам вече да може да се закачи а лампите да светят защото е останало като грешка....
                          Нещо което се сетих точно преди да го видя да свети преди... значи мисля че точно тогава си нагласях седалката по магистралата и тогава светна ако това е от значение де... Все пак от бош твърдят че ако е кантара на седалката щяло да си покаже или в закопчаването на колана нещо.

Коментар

Airbag Control Module се намира в централната конзола, зад скоростния лост:

Доколко "мястото му е в падина", сам прецени. Ако там имаше вода, то отдолу в краката ти под мокета щеше да е локва.
                            За да се стигне до Airbag Control Module трябва да се демонтира пластмасовата централна конзола, заедно с подлакътника и жабката под него. На схемата са отбелязани фиксиращите винтове и как се стига до тях.

Ето и закрепването на самия модул:

Но, за да започнеш цялото това разглобяване трябва да си сигурен, че този модул е наистина повреден. А това може да стане само с подходящ скенер, който има необходимия софтуер и е с пълните възможности за този автомобил
                            -Chryslers / Jeeps ScanTool DRB III - required for 1999 > 2004 Grand Cherokee
                            Много е вероятно да не е повреден самия модул, а някоя част от периферията му - Airbag модулите за водача и пътника, някой от Impact датчиците, airbag clock spring във волана, както и връзка - кабели и куплунги между тях. Затова, ако във вашия град няма човек с подходящо оборудване трябва да закараш Jeepa-а в друг град - в сервиз, който има необходимия DRB III ScanTool, за да прочетат правилно всички грешки. Не вярвам контролните лампи в таблото да светят, а да няма никаква налична грешка или записана за минал период.
                            Ето и още информация за централната конзола, придружена със снимки. На тази снимка перфектно се вижда разглобената конзола и самия Airbag Control Module.
                            Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                            First impression is not always true. Get inspired.
                            Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                            Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Здравейте, много благодаря за снимките и инфото ще разгледам самото инфо утре през компа сега сам през телефона и то един нет едно чудо ...И както съм написал в пост 13-ти всичко изглежда наред в блока сега може ли някои да ми каже къде да ида на диагностика и е наличен въпросният софтиер които сте споменали. Най близкото място което знаете ... от стара загора съм колеги. Дано не е най лошото, разбирайте най скъпото

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X