Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ПРОБЛЕМЕН РАЗХОД НА GRAND CHEROKEE 4.0

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: ПРОБЛЕМЕН РАЗХОД НА GRAND CHEROKEE 4.0

Нормален ти е разхода колега. Аз всеки ден минавам около 10-15 км, градско във Варна, разхода ми е същия, вярно с по-големи гуми съм, но 4 км се минават за 15-20 минути, на всяко кръстовище светофар за по 90 секунди и ето ти разхода. За сравнение на черно по доста пресечен терен разхода ми е по-малко . Но не смятай разхода в литри - смятай го в пари. Ще видиш че другите джипки с мотори с аналогични коне, но дизелчета харчат приблизително същата сума градско.
    Примерче 27 л газ х 1,15 лв = 31,05; 31,05 лв / 2,61 цена за литър нафта = 12 л / 100 км.

Какво те плаши не разбирам?
    Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
    Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
    ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

А колко от тия 100км са на бензин? Щото първите 1-2 предполагам не е прехвърлил още на газ. И като са къси дистанциите за тия 100км освен газ ще е глътнал и доста бензин.

Коментар

Нямам на идея на колегата колко бързо загрява, но зимата докато мина 1-2 км и вече съм обърнал на газ, във Варна все пак е по-топличко през зимата, този мотор много бързо загрява по принцип. А като загрее бавно изстива.
        Както и да го погледнеш за 180 коня с автоматична кутия и постоянно 4х4 е нормален разхода като пари. За сравнение имах Тойота 4runner 2,5 ТД - ръчна кутия, на заден мост, в града с по-малко светофари тогава, за същата дистанция ми харчеше 12/100 нафта. Беше 90 (или 95) коня.

Ако човек иска икономична кола да се откаже от джипките като цяло, да скача в една електричка от Вромос и готово.
        Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
        Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
        ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Благодаря ви колеги,Гранда е с обикновена газова и веднага прехвърлям на газ.Струва ми се,че харчи много в града защото на дълго е около 12-13 със скорост 110-120 км.всичко беше наред докато не измих двигателя и не след дълго започнаха проблемите и за това му смених свещи,кабели и капачка,закарах го на газаджия и позакрепи го и това е резултата 27л.градско на дълго не сам изкарвал след това.
          Jeep Grand Cherokee WJ 2.7 CRD
          Toyota Hilux III

Коментар

Първоначално публикуван от Nikola Nikolo-v Преглед на мнение
            докато не измих двигателя
            Изпарителят е пълен с вода.

Коя марка е?

Коментар

Мисля,че е марка РЕГ.Утре ще видя точно какъв е модела
              Toyota Hilux III

Коментар

Така така.....абе Стоянов си е прав отвсякъде.И аз мисля ,че разхода в пари е по - скоро нормален.Моя е малко по -нисък,но в тия граници.Все пак това е ДВИГАТЕЛ на пълноприводно а не МОТОРЧЕ за чистачки от Тойота(примера е произволен)Абе карай смело и разбери какво е "реакция на педала на газта" а не като въпросното ......със чистачките
                Jeep cherokee XJ 4L,6.5 inch long arm lift,33/12.5/15

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                  Изпарителят е пълен с вода.
                  +1.
                  И мен ме предупредиха, никога да не мия двигателя при положение че съм с ГИ.
                  Volkswagen Touareg 7L 3.0 TDI V6 (224Hp)
                  O8867З7I78

Коментар

Първоначално публикуван от bigy Преглед на мнение
                    Тойота(примера е произволен)... "реакция на педала на газта" а не като въпросното ......
                    Как па намери най-неуместния модел за подбив...?
                    0899 шест5313нула
                    За всекиго по нещо

Коментар

Много ми е чудно как успяват да напълнят изпарителя с вода, при миене? Освен, ако не е умишлено. Откъде, при мен е затворен отвсякъде и не проумявам тези предупреждения.
                      в общия случай, питащия, приема за точен и коректен,само отговора който е очаквал.....
                      Land Rover Discovery 4 & VW Touareg 3.0TDI

Коментар

Първоначално публикуван от marinco Преглед на мнение
                        Много ми е чудно как успяват да напълнят изпарителя с вода, при миене? Освен, ако не е умишлено. Откъде, при мен е затворен отвсякъде и не проумявам тези предупреждения.
                        Ако изпарителят беше затворен отвсякъде, не би могъл да изпълнява функцията си. Вътре има една мембрана, които реагира на разликата между налягането на изхода и атмосферното. Дупки има, повече или по-малко скрити. Изключение - изпарителите за турбодвигатели. При тях вместо атмосферното налягане се използва налягане от изхода на турбината и там вместо дупки има щутцер за маркуч.

Та като се напълни обемът, предназначен за атмосферен въздух, частично с вода и чудесата почват. Ако системата е с метан, поне е ясно - тя напълно спира да работи, но при пропан-бутана има нюанси.

Коментар

Благодаря ви колеги ще погледна първо изпарителя,ще му отворя пробката отдолу да видя дали ще изтече нещо(дано да има вода и да се оправи). А и следващия един месец няма да го карам,оставам без книжка(старата изтече днес).
                          Toyota Hilux III

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                            За теб няма, но си има приложение за други и даже е ефтино.
                            Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
                            Е нали и ти се беше залетял към бензинов такъв...не взе ли??
                            Добре де, газифициран съм съгласен, един добър ГИ и 1,15лв литър газ е друго нещо. Но без газ няма как да разбера каквито и да е обяснения. Аз се отървах с такова голямо удоволствие от моя БИВШ 3.1 VM, че не може да си представите. Въпреки огромните суми дето бях налял по него, пак с кеф го разкарах. Няма такава кочина!!! В началото го защитавах, нооо голяма грешка съм правил . Взех си лека кола с мощен и с много малък разход VAG дизелов мотор и 20лв са ми 110км градско и 150 извънградско. В сравнение с 3.1 където 20лв ми бяха 50- 55км градско и до 75км извънградско, мисля че може да разберете защо вече разход над 8/ 100 и повече от 20лв за по- малко от 100км ми се вижда много. Бензинов гранд (евентуално WK) по- натам, като придойдат нужните средства и задължително ГИ!
                            R 727cc BB KIT
                            ZJ V8
                            WK2 V6

Коментар

Първоначално публикуван от Nikola Nikolo-v Преглед на мнение
                              Благодаря ви колеги ще погледна първо изпарителя,ще му отворя пробката отдолу да видя дали ще изтече нещо(дано да има вода и да се оправи). А и следващия един месец няма да го карам,оставам без книжка(старата изтече днес).
                              Ако има вода, тя не е там, а от другата страна на мембраната. Но и това което си се засилил да правиш не е излишно.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                                Ако изпарителят беше затворен отвсякъде, не би могъл да изпълнява функцията си. Вътре има една мембрана, които реагира на разликата между налягането на изхода и атмосферното. Дупки има, повече или по-малко скрити. Изключение - изпарителите за турбодвигатели. При тях вместо атмосферното налягане се използва налягане от изхода на турбината и там вместо дупки има щутцер за маркуч.

Та като се напълни обемът, предназначен за атмосферен въздух, частично с вода и чудесата почват. Ако системата е с метан, поне е ясно - тя напълно спира да работи, но при пропан-бутана има нюанси.
                                Ясене, точно така ми обясниха и на мен. А компа на ГИ също е до акумулатора - той херметизиран ли е?
                                Volkswagen Touareg 7L 3.0 TDI V6 (224Hp)
                                O8867З7I78

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X