От: ПРОБЛЕМЕН РАЗХОД НА GRAND CHEROKEE 4.0
Нормален ти е разхода колега. Аз всеки ден минавам около 10-15 км, градско във Варна, разхода ми е същия, вярно с по-големи гуми съм, но 4 км се минават за 15-20 минути, на всяко кръстовище светофар за по 90 секунди и ето ти разхода. За сравнение на черно по доста пресечен терен разхода ми е по-малко
. Но не смятай разхода в литри - смятай го в пари. Ще видиш че другите джипки с мотори с аналогични коне, но дизелчета харчат приблизително същата сума градско.
Примерче 27 л газ х 1,15 лв = 31,05; 31,05 лв / 2,61 цена за литър нафта = 12 л / 100 км.
Какво те плаши не разбирам?
Нормален ти е разхода колега. Аз всеки ден минавам около 10-15 км, градско във Варна, разхода ми е същия, вярно с по-големи гуми съм, но 4 км се минават за 15-20 минути, на всяко кръстовище светофар за по 90 секунди и ето ти разхода. За сравнение на черно по доста пресечен терен разхода ми е по-малко
. Но не смятай разхода в литри - смятай го в пари. Ще видиш че другите джипки с мотори с аналогични коне, но дизелчета харчат приблизително същата сума градско.Примерче 27 л газ х 1,15 лв = 31,05; 31,05 лв / 2,61 цена за литър нафта = 12 л / 100 км.
Какво те плаши не разбирам?
Коментар