Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ОТшпренговане на ресори :)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ОТшпренговане на ресори :)

Аз ще ви потормозя малко с въпроси тези дни

Значи Пламен е вдигнал Черокито отзад с добавяне на един бая дебел лист/шпренговане. Само че се е получило малко прекалено и опасно за каране, особено когато колата не е натоварена, както ще бъде 80% от времето. Возенето отзад води до мозъчно сътресение, от най-малката бабунка цялата задница скача във въздуха (дори когато се минава спящ полицай с 20 км/ч.!). От една страна това ще раздрънка колата яко, от друга си е откровено опасно, защото за 2 дни вече два пъти задницата от незабележими неравности ми подскача на завой.

Не знам как да реша най-елегантно проблема. Ресорите са много майсторски направени, с гумички, скоби, нитчета и т.н. Мога да взема флекса, да разглобя и да махна въпросния лист, но мисля, че при слагането му са махнати други и може да стане пък слабо. Колко струва да си взема от някъде на старо два нормални задни ресора за Чероки и да си ги сложа, на мястото на настоящите? На някой намират ли му се?

Спуснах гумите на 2 и пак не става. Ако знаете някакъв друг вариант за омекотяване на тази задница, кажете. Вдигната задница не ми трябва, защото големи гуми нямам пари да слагам, а и отпред не ми се вдига.

До: ОТшпренговане на ресори

Аааа, ще я вдигнеш и още как... А това отзад да не те притеснява, такова е поведението на всички машини с твърд мост отзад и лека задница. Аз поне като го карах не ми направи впечатление на много твърда. Руснаците слагат ресьори от Волга, като оставят само основния лист, получава се някъде около 2" лифт. Отпред се вдига много лесно бързо и елегантно почти за без пари http://www.jeep.avtograd.ru/Cherokee...ont_spacer.htm
    Иначе можеш да си вземеш оригинални ресьори или лифткит ама няма да е по-евтино и по-меко. Пък и от клирънс никой не бяга, така че пази си го.
    Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Ама освен че е опасно, ми се струва че така ще се раздрънка тотално всичко в тази кола. Наистина се отлепя от земята чат-пат.

Големият клиърънс е хубаво нещо, но честно казано не мога да си представя какви гуми трябва да му слагам на това, ако ще го вдигам. Тези в момента ми изглеждат много големи. Сигурно си прав, че ще ме хване крастата, де Просто в момента може би не съм му свикнал.

Все пак, мога ли да очаквам някакво омекване на тези ресори отзад?

Иначе Пламен дори ми даде едно пластмасово нещо от което могат да се направят въпросните втулки за предните пружини. Предполагам че някой стругар може да ги направи лесно. Трябва ли обаче да се сменят и амортесьорите отпред при това упражнение?

И последно. По-големите гуми няма ли да натоварят трансмисията излишно?

Коментар

Е защо мислиш че задължително трябва да сложиш по-големи гуми при вдигането? Много често нещата вървят ръка за ръка, но не са задължителни условия едно за друго. За отпред не се налага смяна на амортисьорите, може да не правиш нищо. Желателно е удължаването на биелетките с около 2 см и евентуално корекция на реактивната щанга (описвано е многократно във форума как става). Май трябва да му направя едно кръгче пак и да видим какво ще правим.
        Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
          А това отзад да не те притеснява, такова е поведението на всички машини с твърд мост отзад и лека задница.
          Извинявай че го извадих от контекста, но това изобщо не е вярно.
          А иначе по темата решение нямам. "Свинщината" е пълна.
          С "проба-грешка" ще е скъпо.
          Май да се върне окачването в заводския му вид ще е най-добре.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
            Извинявай че го извадих от контекста, но това изобщо не е вярно.
            А иначе по темата решение нямам. "Свинщината" е пълна.
            С "проба-грешка" ще е скъпо.
            Май да се върне окачването в заводския му вид ще е най-добре.
            Е, не е вярно в случаите когато товароносимостта се изчислява с няколко килца. Щом е направено да носи повече и е на ресьори (пък и на пружини) се държи така, няма какво да се лъжем. Вземи един чисто нов пикап и пробвай - същото усещане 1към1

Коментар

Прозвуча като всички. Та за това се обадих. Пък и Черокито не е товарно.
              Иначе за товарните си прав. Подскачат.
              Но и това се лекува с правилни амортисьори.

Коментар

За амортисьорите съм съгласен, ама или трябват такива с реглаж (Ранчо 9000 например) или да сменяш няколко комплекта...пак скъпо... А оригинални ресьори в БГ йок... а тунингкомплект - скъпо... Да слага един бордюр отзад и готово...

Коментар

Ами аз верно към бордюра ще се насоча май Сега специално отидох да го покарам малко по грапаво, за да опитам да се убедя че така е хубаво. Не успях Наистина много подскача и чак отпред ми се замая главата и в момента дори ми се гади леко (без майтап). А повече от 30 км.ч не съм вдигал.

Откъде мога да се сдобия с оригинални ресори на старо? Или пък верно да им махна по един лист на тези?

Иначе quadra си добре дошъл за каране. Само дето съм се изнесъл до Ботевград в планината. Има обаче много яки черни пътчета навсякъде наоколо, дето никой не ги използва, а пък и билото е приказно.

Коментар

Те тия твоите са си оригинални на старо... Най-много да имат един лист повече. Понатовари го, те ще се поотвърнат и ще си дойде на мястото...
                    А карането - като се върнеш. Пък и аз имам обекти в района може да се засечем.

Коментар

Те тия твоите са си оригинални на старо... Най-много да имат един лист повече. Понатовари го, те ще се поотвърнат и ще си дойде на мястото...
                      Да, от това ще започна. Дано да стане.

А карането - като се върнеш. Пък и аз имам обекти в района може да се засечем.
                      Няма да се върна . Купих си къща тук в гората и повече да се връщам в цивилизацията - никога. От година съм тук и неразбирането ми на градския живот расте с всеки изминал ден. Подивявам, с други думи . Някакво пристрястяване към спокойствието и гората ме е обзело.

Коментар

Ок - вариант -Б, като съм в района ще се видим.

Коментар

Ок - вариант -Б, като съм в района ще се видим.
                          Разбира се, добре си дошъл. Пращаш едно ЛС и готово. Ще ти хареса, а пък и аз ще почерпя опит.

Коментар

Вече не пътувам с Вранглера, ама таман ще видиш че чисто нов пикап Митсубиши си подмята гъза по същия начин

Коментар

Един познат направи нещо подобно с Москвича си - 12-так. Отзад ти падаха пломбите. Не му се занимаваще да разглобява, купи си 3 торби цимент за 20 лева и си реши проблемите за 10 минути Предполагам при теб ще трябват малко повечко, но е лесно и просто решение. Винаги, когато товариш махаш баласта и слагаш полезен товар. Товаро-разтоварната дейност (агро-фитнес) от край време е класика
                              Аз не вярвам в чудеса!
                              Разчитам на тях!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X