Обява

Свий
Няма добавени обяви.

WJ 4.7 мени обороти в движение

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• WJ 4.7 мени обороти в движение

Здравейте, имам интересен случай, по време на движение на 5/6/ скорост най високата/скорости 545/ през около 15-20 секунди много за кратко/1секунда/ вдига оборотите от 1650 на 1750/1800 и отново се успокоява. не мога да разбера дали опитва да включи на долна предавка или някакси сам си подава газ.
    Скоростта е постоянна, около 100км/ч, педала на газта е натиснат равномерно и на ОБД2 не показва различна позиция.
    Почистил съм перфектно датчика на позицията на дроселовата клапа, самата нея, МАП сензора, двигателчето за празния ход.
    Второ, бавно ми слизат оборотите на празния ход леко се задържат на 900-950 и тогава спадат на 650 около 5сек. Като пусна спирачката на празен ход и драйв двигателя се стреми да достигне 1000оборота и тогава спира сам да подава газ.
    На OBDII не дава никакви грешки, пробвах с два уреда.
    Тези неща се случват и на бензин и на газ-ПБ.
    в общия случай, питащия, приема за точен и коректен,само отговора който е очаквал.....
    Land Rover Discovery 4 & VW Touareg 3.0TDI

От: WJ 4.7 мени обороти в движение

Чувал съм, че самият педал на газта има някакви графитени писти, който могат да се износят или замърсят и се появяват подобни проблеми.

Коментар

Провери си маркучите на вакуума. При мен го правеше същото преди да намеря сцепен маркуч.
      Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Quadra Drive...отново
      0877стоидевет215–Радослав

Коментар

Първоначално публикуван от Radosl81 Преглед на мнение
        Провери си маркучите на вакуума. При мен го правеше същото преди да намеря сцепен маркуч.
        И аз на там клоня като най-безболезнено.....
        Първоначално публикуван от mitko9543 Преглед на мнение
        Чувал съм, че самият педал на газта има някакви графитени писти, който могат да се износят или замърсят и се появяват подобни проблеми.
        Това на каква кола.......
        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Пропуснах и вакуума оправих, че не работеше автопилота, действително сцепен маркуч, под фара до машинката. Сега вакуумът държи постоянно налягане, поне така показва уреда.
          в общия случай, питащия, приема за точен и коректен,само отговора който е очаквал.....

Коментар

Отремонтирано! Проблемът бе в TPS-когато си иска работи добре, понякога се обърква и показва невярна позиция. Смяна с нов и всичко заспа.

Коментар

Какво е TPS
              Volkswagen Touareg 7L 3.0 TDI V6 (224Hp)
              O8867З7I78

Коментар

Датчика на дроселовата клапа/мери позицията-отварянето/

Коментар

Първоначално публикуван от Savador Преглед на мнение
                  Какво е TPS
                  Тротъл позишън сензор - онази джвъчка която казва на компа колко си натиснал педала на газта
                  0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Благодаря, ще прочета още малко, кое какво е.......и аз имам леки проблеми с оборотите, но не мисля че е сериозно. Преди да е загрял двигателя, при смяна на позициите на скоростната кутия - (R - неутрал - D), оборотите се завишават до към 1000 за около 2-3 секунди и после са нормализират.
                    Volkswagen Touareg 7L 3.0 TDI V6 (224Hp)
                    O8867З7I78

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X