Здравейте, имам интересен случай, по време на движение на 5/6/ скорост най високата/скорости 545/ през около 15-20 секунди много за кратко/1секунда/ вдига оборотите от 1650 на 1750/1800 и отново се успокоява. не мога да разбера дали опитва да включи на долна предавка или някакси сам си подава газ.
Скоростта е постоянна, около 100км/ч, педала на газта е натиснат равномерно и на ОБД2 не показва различна позиция.
Почистил съм перфектно датчика на позицията на дроселовата клапа, самата нея, МАП сензора, двигателчето за празния ход.
Второ, бавно ми слизат оборотите на празния ход леко се задържат на 900-950 и тогава спадат на 650 около 5сек. Като пусна спирачката на празен ход и драйв двигателя се стреми да достигне 1000оборота и тогава спира сам да подава газ.
На OBDII не дава никакви грешки, пробвах с два уреда.
Тези неща се случват и на бензин и на газ-ПБ.
Скоростта е постоянна, около 100км/ч, педала на газта е натиснат равномерно и на ОБД2 не показва различна позиция.
Почистил съм перфектно датчика на позицията на дроселовата клапа, самата нея, МАП сензора, двигателчето за празния ход.
Второ, бавно ми слизат оборотите на празния ход леко се задържат на 900-950 и тогава спадат на 650 около 5сек. Като пусна спирачката на празен ход и драйв двигателя се стреми да достигне 1000оборота и тогава спира сам да подава газ.
На OBDII не дава никакви грешки, пробвах с два уреда.
Тези неща се случват и на бензин и на газ-ПБ.
Коментар