Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Относно Liberty

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Относно Liberty

Колеги здравейте - моля запознатите да не се смеят , когато включа охладителната с-ма на студено , но не и на климатик шлюзовете духат на студено все едно е на климатик и при вас ли е така или ми работи климата постоянно!!! Благодаря предварително

От: Относно Liberty

Ако духа към стъкла, т.е. така го нагласиш, климата се включва автоматично.
    edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

И на мен, като ми допълваха антифриз, в сервиза ми обясниха, че когато духа към стъкла, компресора работи, но пък лампата на климатроника не свети (говоря за Гранд WG). Когато задам да духа към останалите места - без стъклата и без да е пуснат климатроника, духа просто свеж въздух но с температура на околната среда....не охладен от фреона. Ако греша колегите да ме поправят. Аз също съм си задавал въпроса ако задам например 17 градуса при външна температура 25-26 градуса и включа вентилация без да пусна климатика - какво ще се получи.
      Volkswagen Touareg 7L 3.0 TDI V6 (224Hp)
      O8867З7I78

Коментар

Ще се включи климатикът без да свети лампата. При мен даже има нахалството да си затваря сам циркулацията на въздуха, за да достигне по-бързо търсената температура, но тогава поне пали лампата на копчето за въртене на въздуха вътре. Иначе осезаемо духа изкуствено студено, ако съм му дал 18 гр., но не свети "снежинката".
        Това неизключване на климатика при "Либъртито" много ме дразнеше, но в Щатите видях същите копчета и на "Мъркюри Маунтаниър" и на още две-три коли. Оказа се, че за там през лятото наистина няма никаква нужда от копче за изключване и то в щати като Ню Йорк, Ню Джърси, Пенсилвания... А си мислех, че само в БГ имаме такъв "гаден" климат - лятото + 40, зимата - 20. Щото общо взето в ЕвропКата, както сте забелязали, сме уникум в това отношение.
        България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Май го водят някаква "екстра" за по-бързо изсушаване на предното стъкло и премахване на конденза в салона. Щом на превключвателя за посоките на въздушния поток има и символче за към предното стъкло /изцяло или комбинирано с някоя друга посока/, компресорът на климатика автоматично се включва, даже и зимно време. На мен малко ми е гадно зимата да ми духа студено и не слагам превключвателя в такова положение. Изсушава си стъклото и при някое от другите положения.
          Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
          First impression is not always true. Get inspired.
          Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
          Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Първоначално публикуван от Алекс Маринов Преглед на мнение
            Изсушава си стъклото и при някое от другите положения.
            То май винаги леко си подухва към предното, както и към страничните стъкла, независимо в какво положение е включено.
            България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Благодаря на всички

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                То май винаги леко си подухва към предното, както и към страничните стъкла, независимо в какво положение е включено.
                Да, накъдето и да е завъртяно винаги духа и към стъклото, особено ако притвориш малко решетките към салона. Аз точно това и ползвам и не се налага да въртя превключвателя към предното стъкло.
                Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                First impression is not always true. Get inspired.
                Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

А сд-то с какви дискове върви, че ми ги плюе нещо

Коментар

Ако е оригиналното, с аудио.
                    edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

при мен при всички положеня на копчето от средата надясно се включва климатика, без да светла лампата. Тревожното е, че в тези положения "надясно" е и положенито за духане само в краката. Тоест, зимата не мога да карам на парно и да ми духа само в краката, без да се е "самовключил" климатика. Абсолютна идиотия е това

Коментар

Първоначално публикуван от bpavlov Преглед на мнение
                        при мен при всички положеня на копчето от средата надясно се включва климатика, без да светла лампата. Тревожното е, че в тези положения "надясно" е и положенито за духане само в краката. Тоест, зимата не мога да карам на парно и да ми духа само в краката, без да се е "самовключил" климатика. Абсолютна идиотия е това
                        Не изглежда ли копчето така ?
                        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC04748.jpg
Прегледи:1
Размер:43.3 КБ
ID:5483105
                        Има три положения - на 12 ч., 1 и 2 "часа" ако го оприличим на часовник, в които не би трябвало да работи компресор.

Off: А какво стана, смениха ли ти в "Балканстар" онези задни щанги по "сервизна акция" ?

Коментар

Точно така ми изглежда копчето и на всички четири позиции след горната средна ми се включва климатика. Аз съм си мислил досега, че е повреда и съм приготвил поялника, ама все не ми остава време да отворя.

В Балканстар ми смениха щангите по сървис рекол-а, приемчика е суперлюбезен и възпитан, въобще, да не повярваш направо, все едно не си в БГ.
                          Имам общо три влизания там и мога да кажа, че съм много доволен от отношението.
                          Но от друга страна не съм правил нищо сложно, което евентуално би могло да бъде показател за компетентността на майсторите.
                          Преимущество е, че каквото и да правиш там, ти влиза в общата база данни на Джип и се вижда вече от всеки оторизиран сервиз по Света какво ти е правено по колата.
                          А и поемат гаранция върху труда и частите.

Коментар

Първоначално публикуван от bpavlov Преглед на мнение
                            Точно така ми изглежда копчето и на всички четири позиции след горната средна ми се включва климатика. Аз съм си мислил досега, че е повреда и съм приготвил поялника, ама все не ми остава време да отворя.
                            Повреда ще да е, колкото и неприятно да звучи. На средна (горна) позиция и първите две в дясно от нея няма климатик, на всички останали има.

Коментар

Потвърждавам
                              Jeep Cherokee Liberty 2.8 CRD

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X