Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Cherokee XJ 95 - охладителна система

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Cherokee XJ 95 - охладителна система

Здравейте колеги!
    Честито на именниците и на нашата Българска армия/каквото е останало от нея/!
    Възникна ми един проблем Ноември месец, една оранжева лампичка започна да ми присветва на таблото. Поразрових се за инфо какво означава. Разбрах че това е един от сензорите на охладителната ситема т.е. имам проблем с охладителната система. Разбрах че един от охлаждащите маркучи е пълен с въздух, разбрах го със опипване и когато предницата е вирната на голям байр, лампата изгасва и маркуча е пълен с течност, когато обаче сляза от наклона, някакси маркуча пак се пълни с въздух-съответно лампата пак светва. Лошото е че не мога да я обезвъздуша...но това не е всичко както се казва в една наша телевизия...днес отворих капачката и видях по нея една гадна рижава кал, и не само това, на едно място радиатора ми хвърля антифриз когато вдигна над 2500 оборота, но не винаги!Моля за съвети, акъл и идеи как да накарам тая лампа да изгасне и да си обезвъздуша системата и оправя теча!
    Относно колата:
    Jeep Cherokee XJ 1995 година 4,0-бензин 6 цилиндъра
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20130506_163850.jpg
Прегледи:2
Размер:108.9 КБ
ID:6012958Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20130506_163907.jpg
Прегледи:1
Размер:142.6 КБ
ID:6012959Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20130506_163912.jpg
Размер:140.4 КБ
ID:6012960
    It's a JEEP thing, something you won't understand!

От: Cherokee XJ 95 - охладителна система

сИпи малко вода в разширителния съд.......после ще си говорим за опипване на маркучи
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Абе аз ли съм в грешка или индикацуията/ лампата дето свети е за течнистта за чистачки Поне на 2 -те мой е така.
      Ако имаш вода в казанчето за чистачки размърдай датчика с дълга отверка през отвора за наливане. Ако не става, изключи буксата и лампата ще изгасне :very_drunk :
      Ако температурата не минава 100 градуса в топло време, значи джипа си чук

Коментар

Дядо Влади...в казанчето има предостатъчно течност даже е над максимума. Даже на снимките си личи, течността е добавена още миналата година.
        г-н Стоянов - колата е с десен волан, нямам датчик за тая течност на чистачките. Отностно температурата...минава доста над 90...ще ти направя снимка утре кога вклщчват перките. Но стрелката НЕ влиза в червената зона!

Коментар

Този индикатор със сигурност няма общо с охладителната система, а е за нивото на течността в казанчето за чистачките. Ако се долее до край и се раздвижи поплавъка, в който е и датчика, ще спре да свети.
          ...когато предницата е вирната на голям байр, лампата изгасва..
          Нормално е, тогава се променя нивото на течността и се получава ефекта, за който споменах по-горе.
          Същото е и при датчика на резервоара. Когато е малко горивото, при стръмен наклон нагоре или настрани, лампата светва, а при равен терен - изгасва.

Ето и за онагледяване на символа, една снимка на друг вид автомобил, но с надпис до индикатора - washer fluid level low:

Последно редактирано от nickbochev; 07-05-13, 00:31.
          proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
          NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
          Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

Пак казвам нямам сензор за нивото на "течност за чистачки"...проверил съм! Охладителна система е!

Коментар

Не е от нея! За чистачките е!
              Десен, ляв няма значение

Коментар

Нямам сензор в това казанче за чистчки! В казанчето ми има само едно маркуче, няма подплавъци или каквото и да е!

Коментар

Първоначално публикуван от durtiq666 Преглед на мнение
                  Нямам сензор в това казанче за чистчки! В казанчето ми има само едно маркуче, няма подплавъци или каквото и да е!
                  Все пак нали си сигурен кое казанче гледаш ?
                  - 95" набор са с малко по-различна охладителна система от по-старите, а именно разширителният съд не е под налягане, като гледам по разширителният ти съд няма датчик, пък ако има, пробвай, докато лампата на таблото е светнала да го разкачиш от буксата на казанчето, ако изгасне е от него, ако ли не ХММ... ще го мислим

Поздрави !

Коментар

Първоначално публикуван от durtiq666 Преглед на мнение
                    Пак казвам нямам сензор за нивото на "течност за чистачки"...проверил съм! Охладителна система е!
                    НЕ говори глупости ако обичаш колега, ами почети малко и слушай какво ти казват по-знаещите, дали имаш сензор или не, дали знаеш къде е или не , няма значение, важното е КАКВО ОЗНАЧАВА светещата лампа, а тя означава течността за чистачки, някой може да е вързал и сензора за ръчната на нея, провери си го, но по принцип означава казанчето с течност за чистачки -
                    http://www.jeepmanuals.org/jeep-1672.html
                    Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
                      НЕ говори глупости ако обичаш колега, ами почети малко и слушай какво ти казват по-знаещите, дали имаш сензор или не, дали знаеш къде е или не , няма значение, важното е КАКВО ОЗНАЧАВА светещата лампа, а тя означава течността за чистачки, някой може да е вързал и сензора за ръчната на нея, провери си го, но по принцип означава казанчето с течност за чистачки -
                      http://www.jeepmanuals.org/jeep-1672.html
                      - остави няма смисъл, все пак всеки има правото САМ да открие топлата вода

Коментар

Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
                        Абе аз ли съм в грешка или индикацуията/ лампата дето свети е за течнистта за чистачки Поне на 2 -те мой е така.
                        Ако имаш вода в казанчето за чистачки размърдай датчика с дълга отверка през отвора за наливане. Ако не става, изключи буксата и лампата ще изгасне :very_drunk :
                        Ако температурата не минава 100 градуса в топло време, значи джипа си чук
                        Taка сега...снимах кога ми се включва ел. перката, виско перката постоянно си върти! Не можах да снимам стрелката когато спира да върти ел. перката.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:f1.jpg
Размер:95.9 КБ
ID:5480442Натиснете снимката за да я уголемите

Име:f2.jpg
Размер:64.2 КБ
ID:5480443Натиснете снимката за да я уголемите

Име:f3.jpg
Размер:65.7 КБ
ID:5480444

Коментар

Отностно казанчетата ми...Снимах и двете...по скоро само едното, понеже другото което е за чистачки(WASHER FLUID ONLY)/или явно инглиша ми не е у ред/ самото казанче се намира някъде на гадно място...понеже това гърло където виждате влиза в тенекиите, не съм снимал къде и как точно изглежда, но съм го разглабал! знам че в него има само едно маркуче и това е! На другите снимки се вижда как съм снимал разширителният съд на охладителната система (CAUTION ENGINE COOLANT ONLY see owners manual) на снимките си личи че няма никакви кабелаци! Това което е зад него казанче е мастър цилиндъра на спирачките. Натиснете снимката за да я уголемите

Име:f9.jpg
Размер:106.3 КБ
ID:5480445Натиснете снимката за да я уголемите

Име:f0.jpg
Размер:41.3 КБ
ID:5480446Натиснете снимката за да я уголемите

Име:f4.jpg
Размер:69.3 КБ
ID:5480447Натиснете снимката за да я уголемите

Име:f5.jpg
Размер:85.5 КБ
ID:5480448Натиснете снимката за да я уголемите

Име:f6.jpg
Размер:62.9 КБ
ID:5480449Натиснете снимката за да я уголемите

Име:f7.jpg
Размер:96.2 КБ
ID:5480450Натиснете снимката за да я уголемите

Име:f8.jpg
Размер:87.3 КБ
ID:5480451

Коментар

виж на капачката, дето пише WASHER FLUID ONLY, какво е нарисувано под надписа

по темата: имаш допълнителна електричесвка перка за охлаждане ли /освен виското/ или имаш предвид перката на климатика? теч от радиатора не е добре, този двигател е доста дуракоусточив и трудно прегрява но все пак, огледай да не е задръстен радиатора, най-добре го свали и го промий заедно с цялата система, после ако пак подминава средата перката, сменяй виското.

Коментар

Виждам какво е нарисувано и то няма нищо общо с лампата и картинката на таблотоНатиснете снимката за да я уголемите

Име:111.jpg
Размер:108.9 КБ
ID:5480454Натиснете снимката за да я уголемите

Име:f7.jpg
Размер:96.2 КБ
ID:5480455, според мен двете картинки доста се различават. Единият ми маркуч е пълен с въздух и не мога да го изкарам. На термостата си имам датчик, като му изтръгна кабела, лампата ИЗ-ГАС-ВА!Така че казанчетата и техните несъествуващи сензори не са вариант за моя проблем.
                              Та на въпроса на IvanIvanovi имам две перки, едната е виско а другата е допълнителна електрическа. Ел перката ми се включва когато на двигателчето му стане много "топло". Отностно системата, да смятам да я изчистя. Виското е сменяно Юни или Юли месец. Старият собственик на джипката ми е шеф и общо взето знам какво е сменял и кога е сменяно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X