Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Автоматична скоростна кутия на Jeep Grand Cherokee Limited 3.1TDi 2002 .

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Автоматична скоростна кутия на Jeep Grand Cherokee Limited 3.1TDi 2002 .

Здравейте колеги.
    Нош съм тук и съм горд собственик на едно Гранд Чероки 3.1ТДИ 2002 година Лимитид версия. От днес имам един подобен проблем, снощи се прибрах от Бургас в малкия ни град Айтос и тази сутрин паля джипа и ще ходя да пия кафе с приятелката но проглема е че като дам на директна колата върви само на една скорост не сменя скорости и определено само ан първа предавка върви. Не е имало никъкви проблеми преди това купил съм я от преди 1 година и всичко е сменено маслото на автоматичната скоростна кутия е бистро. НА ... D , 1 и 2 си върви едно и също нищо не се променя но се усеща че си седи на една и съща предавка оборотите се увеличават а върви като на първа предавка . Моля за помощ. от Айтос съм. 0894 690 177

От: Автоматична скоростна кутия на Jeep Grand Cherokee Limited 3.1TDi 2002 .

Кото начало една диагностика би била полезна.

Коментар

Първоначално публикуван от Arcrain Преглед на мнение
      маслото на автоматичната скоростна кутия е бистро.
      А сменено ли е, ако да с какво? Филтърът сменен ли е, маслото до нужната граница ли е, да не иска да се долее?
      И между другото маслото в кутията дори и на 50 - 60 хиляди си е бистро, ( но трябва да се смени ) , потъмнява само ако има някакъв проблем вътре в кутията.

Коментар

Не се панирай, може и да е нещо дребно - пр. дачик, прекъсване на ток от някой куплунг или др. Тогава кутията влиза в авариен режим до отстраняване на на проблема/отчетената грешка. Задължително пробвай ОБД теста с ключа - три пъти бързо и последователно включване на контакт и изключване. На третия трябва на мястото на километража да ти изпише грешки / ако има такива/. При проблем в СК би следвало да ги е отчело - След теста пиши пак...
        WJ 99 4.7 V8

Коментар

На мен ми прилича на проблем по ел инсталацията.Диагностика му трябва. Иначе маслото се знае какво трябва да е - пакетирано от Мопар. И филтрите са 2.
          If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Първоначално публикуван от Dimitar Nenchev Преглед на мнение
            На мен ми прилича на проблем по ел инсталацията.Диагностика му трябва. Иначе маслото се знае какво трябва да е - пакетирано от Мопар. И филтрите са 2.
            Защо да са 2?

Коментар

Здравейте колеги.
              От доста време немога да ида на майстор за този проблем но смятам в понеделник да закарам Черото в сервиз на Крайслер ида го видат. Днеска го искарах да го мия и неможах да издържа да не го покарам и забелязах че сменя скоростите след 3500 - 4000 оборота. някъкви идеи???????. Не искам да ида на сервиз понеже мисля че ще ме ужулят здраво.

Коментар

Първоначално публикуван от Arcrain Преглед на мнение
                ......забелязах че сменя скоростите след 3500 - 4000 оборота. някъкви идеи....
                ....мерене на налягане...
                0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Я прочети и тук: http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=148103

Обърни особено внимание на момента с датчика.

Коментар

Дамммм стана ясно че проблема ми произтича от този дачик. Та мисълта ми е от къде мога да го купя този дачик и колко парички ще е . Предварителни благодарнотти колеги.

Коментар

Mи, ето колко струва в РокАуто:

Коментар

Хммм, правилно съм предположил....Като сменях моите датчици м.г., взех погрешно два като за твойта СК - 42RFE вместо като за моята-45 RFE. Ако те интересува пиши на лични...
                        WJ 99 4.7 V8

Коментар

Здравейте колеги днеска смених тизи дачик за изходящите обороти на АСК но никаква промяна. Пак джипа си върви в авариен режим все едно не е сменено нищо. Ходих при един приятел в един сервиз в Айтос откъдето съм и аз проверихме маслото при ПАРКИНГ маслото на кутията е в над максимума а след като дам на ЗАДНА скорост пада малко под минимума. може ли да има малко масло и да е в сервизен режим. Някъкви идеи колеги направо съм отчаян. Смятам вече да посета Сервиз ДЖИП в град Бургас. Не ми остава друго.

Коментар

Здравей колега, същия проблем на моя джип беше оправен от Стоян в Пловдив (0898 620 306) миналата седмица, след ремонт на буксуваща кутия миналата година в друг сервиз, без да се отстрани и този проблем. Смени един соленоид - датчик, който се намира в кутията. Превключваше от първа направо на трета скорост над 40 км/ч, тъй като управлението не получава коректна информация. Падне ли скоростта под тази, включва на първа. Не се изписва грешка и не свети нищо на таблото, затова говори със Стоян и качвай джипа на магистрала за Пловдив.
                            Поздрави! Николай - 0888 365 322

Коментар

Здравейте колеги от доста време търся информация за моя проблем и питам всеки майстор който се занимава с коли за проблема но никой от нашия район не иска да чува за АСКутии.Смених дачик за изходящите обороти на АСКутия и пак няма промяна.Започнах да се отчайвам при стотици опити за диагностика с ключа където не ми отчиташе грешки. Разбирасе като всеки обичащ колата си и най вече ЧЕРОКА си оф роуд лубител страх ме е да посещавам майстори нинджи които мислят че знаят всичко... Та днес реших да отворя картера на любимия ми джип колкото и да ми беше гадно. Източих маслото и то имаше цвят на наша бира или много разредено кафе незнам как да го опиша . Забелязах на дъното на картера имаше един Сферичен МАГНИТ и около него имаше нещо като грес. и две парченца някъкви стоманени полу сигментчета или нещо като две части от голяма стоманена шайба личеше че са се счупили от някъде. Та мисълта ми е че Тука до колкото видях трябваше да сменям соленоид но незнам кое е то. И някой да помогне какво ли са тези неща също и магнита за какво ли ще е ???? имам много ВЪПРОСИТЕЛНИ около главата. А ДЖИПА СУ МНОГО ГО ОБИЧАМ защото зима и лете никъде не съм оставал с него. Ще съм много благодарен ако някък си ми помогнете и разбирасе следващата седмица съм на ЕКСКУТЗИЯ в ДОЙЧЛАНД и ще ЧЕРПЯ ПО ЕДИН НЕСКИ ШОКОЛАД ОТ ДОЙЧ. ))Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_2523.jpg
Прегледи:1
Размер:143.6 КБ
ID:5531359Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_2518.jpg
Прегледи:1
Размер:160.0 КБ
ID:5531360 JEEP GRAND CHEROKEE 3.1TDI / LIMITED 2001g.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X