Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Питане за разлика в диаметрите на гумите?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Питане за разлика в диаметрите на гумите?

Здравейте колеги,

Предварително се извинявам, ама изчетох каквото намерих и не си отговорих на въпроса!

Питането е следното: резервната ми гума е със 17 мм по-малък диаметър от другите гуми, до колко това е проблем ако я карам?

И второ: Дайте свястна идея за закрепване на покрива, газивата бутилка и превзе мястото . Единствената опция е отгоре!

Благодаря!
    KIA SORENTO EX 2005, 2,5CRDI MT.

От: Питане за разлика в диаметрите на гумите?

за късо разстояние не е проблем
    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Какво имаш предвид под късо разстояние? 50- 100 км.

Коментар

И аз ще се радвам да разбера дали ще има проблем да се кара с резервна която е по - малък диаметър на къси растояния при проблем с някоя от гумите. Дано запознатите да споделят, че и аз замислям нещо

Коментар

Има много изписано по въпроса, ама кой да чете. Дали ще е проблем, зависи от това с каква раздатка и диференциали е оборудван джипа ви. Наскоро имаше подобна тема. Успех с четенето.
          Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Quadra Drive...отново
          0877стоидевет215–Радослав

Коментар

Накратко казано при две гуми с различен размер на една ос диференциала между двете трябва да компенсира разликата в скоростите на двете гуми. По принцип диференциала точно за това е там, но при нормална експлоатация не се очаква да работи постоянно по тоя начин. Та колко ще издържи е трудно да се познае.

Коментар

И ако този диференциал е с някакъв вид самоблокиране - LSD или героторна помпа, такъв режим на експлоатация изобщо няма да му се отрази добре. Ако е за няколко километра - колкото да се прибереш от пътя до първия сервиз за гуми е едно, може да се приеме за допустимо, но ако е за по-голямо разстояние това може да се окаже проблем. Подобен е проблемът и при разлика в предните и задните колела, но там пък за раздатката и нейния самоблокиращ диференциал. Затова е и изискването на производителя всички гуми да са с еднакъв размер и с приблизително еднакъв диаметър/обиколка.
              Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
              First impression is not always true. Get inspired.
              Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
              Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Именно за това питам, защото отзад съм с LSD а раздатката е 249 OD. Идеята е дали мога да я позвам нормално като резервна гума. Само при нужда и на кой мост и за горе долу колко километра? Защото ако съм по магистралата и няма близо град примерно може да се наложи 50км да карам с нея. Чудя се това дали ще дойде свръх на раздатката.
                Най- безболезнено ще е да я ползвам на предния мост, която и гума да спукам (предна или задна).

Коментар

Писах ясно в подобна тема.Чети.
                  В твоя случай на практика си без без резервна гума! Просто си купи за 20-30 лева някоя позапазена и я сложи за резервна, или си вземи от оная пяна дет пълни гумата и действа до сервиз. Гарантирано ще утрепеш раздатката, знам го от опит!
                  в общия случай, питащия, приема за точен и коректен,само отговора който е очаквал.....
                  Land Rover Discovery 4 & VW Touareg 3.0TDI

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X