Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Автоматично вдигане на стъклата при заключване на Гранд Чероки WJ 2003

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Автоматично вдигане на стъклата при заключване на Гранд Чероки WJ 2003

Здравейте на всички,

Имам Гранд Овърланд 2003 от три години, тук пиша за първи път. Някой знае ли дали може да се програмира BCM да вдига стъклата при заключване, че вече много ги забравям отворени (заради егн-то), особено по цигански квартали. Разбрах, че да се сложи допълнителен модул за 4 стъкла, например от BSM (38 лева) няма да е много лесно, защото трябва да се прокарват кабели до всички врати (поне до двете предни), да се свалят и поставят корите и т. н. Иска ми се да стане по-чисто, с по-малко пипане по колата. В двете предни врати си има модули, контролирани от компютъра (BCM). Те са в кутиите с ключетата за стъклата. В тях се чуват релета за изключване при крайно положение. Ако се слага нов модул, трябва да се прекъснат кабелите от тези модули към моторите на предните врати и вероятно от ключетата на задните врати към съответните мотори, или съм в грешка? Ще бъда благодарен за всякаква информация.

Поздрави

Миро

От: Автоматично вдигане на стъклата при заключване на Гранд Чероки WJ 2003

Миро,в подписа ми има телефон,звънни и ще ти дам вариант какво да правиш ако искаш.Не ти личи там горе на поста откъде си,та или ще направиме нещо или няма.
    Иво (таксито) Андреев
    0988 91 80 50
    Каджива Елефант 750 Лъки Експлорър 89-та

Коментар

Добре де...

Ако има вградена функционалност, защо не я споделиш?

Поздрави
      WJ 4.7 Limited
      0889 70 70 42

Коментар

Стана работата, вдигат се стъклата вече от компютъра на колата. Трябваше да купя една кутийка от Щатите, та ми излезе бая - над 120 лв. Казва се XK01 на Xpresskit, firmware AMDL.
        Ето какво пише на нея:
        XK01-AMDL controls primary Original Equipment (OE) door lock and factory alarm functions on select Buick, Cadillac,
        Chevrolet, Chrysler, Dodge, GMC, Hummer, Isuzu, Jeep, Oldsmobile, Pontiac & Saab vehicles. It also provides data
        override on all GM Passlock II and Passkey3 type (J1850) immobilizer systems. По принцип тя се използва за интерфейс на допълнителна аларма, която да си сложиш, или remote starter, да палиш колата от разстояние, като превежда функциите на алармата към компютъра на колата, обаче може да стане и само да подава команда за вдигане на стъклата, като и се подаде само сигнал от заключването във вратата, само че трябва да се използва реле, което да превръща положителния импулс от lock driver в отрицателен импулс, както го иска кутийката. Малко скъпо стана, не знам колко си струва, дали не е по- лесно да се сложат две кутийки за вдигане на по две стъкла от BSM на Цариградско шосе, но трябва да се режат кабели в двете предни врати, а по моя начин няма нужда да се режат никакви кабели.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X